health_600x450

آخرین پژوهشها بیان کننده اینست که گیاهان و مکمل های خاص قادرند  خطر ابتلا به امراض قلبی را کاهش دهند، و   به معالجه ناراحتی های قلبی کمک کنند.آنها عبارتند از: کوآنزیم کیوتن ( Q10) ، اسیدهای چرب امگا-3 ، چای سبز، عصاره انار، و ….

بیماری قلب و عروق که بیشتر به عنوان بیماری های قلبی، یا بیماری عروق کرونر (CAD) شناخته می شود، قاتلی درجه 1 در امریکا است.

خوشبختانه، شواهد فراوانی وجود دارد که نشان میدهد میتوان از بیماری های قلبی جلوگیری کرد.رژیم غذایی و اصلاح شیوه زندگی نقش بزرگی در این روند دارند. از اینرو، گیاهان و مکمل هایی وحود دارند که ممکن است در مبارزه با تصلب شرایین یا آترواسکلروز  مفید و موثر باشند(علت اصلی  بسیاری از بیماری های قلبی)

آترواسکلروز یک حالت التهابی است که پوشش رگهای خونی را تحت تاثیر قرار می دهد. در نهایت ممکن است به انسداد عروق تامین خون به عضله قلب منجر شود،که می تواند منجر به حمله قلبی و حتی مرگ شود. در حالیکه آترواسکلروز در جهان بسیار شایع است، اما،در میان گروه خاصی از مردم عملا ناشناخته است. و آنها کسانی اند که رفتارهای خاصی دارند. هنگامی که زندگی این افراد را بررسی میکنیم ، دو عامل خودنمایی میکنند: اولی رژیم غذایی و دوم شیوه زندگی شان. در اینجا برخی از مکمل های تغذیه ای اشاره میشود که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند:
کوآنزیم کیوتن(Q10)
Coenzyme10Q، یا CoQ10، (و گاهی اوقات آنرا  ubiquinone می نامند.) عنصر شیمیایی مهمی ست که نقش بسیار مهمی در توانایی سلول برای استخراج انرژی از مواد غذایی دارد. اگر چه آن به طور طبیعی تولید شده و در سراسر بدن یافت می شود، سطح این کوآنزیم با افزایش سن کاهش پیدا می کند. شواهد فراوانی نشان می دهد که CoQ10 با مصرف داروهای استاتین، که به طور گسترده برای کاهش سطوح کلسترول تجویز میشوند،کم میشود. در نتیجه، افرادی که در معرض خطر بیماریهای قلبی به علت کلسترول بالا هستند،نیز در معرض خطر ابتلا به سطوح کم و خطرناک این ماده شیمیایی حیاتی،آنزیم کیوتن، هستند.
از آنجا که عضله قلب پرکارترین ماهیچه ی بدن است،ضروری است که به یک منبع ثابت  CoQ10 دسترسی داشته باشد تا بتواند به آسانی انرژی مورد نیاز برای انجام وظایف حیاتی اش را تولید کند. یکی از عوارض جانبی بالقوه و جدی از استاتین درمانی، تلف کردن انرژی عضلانی بنام “رابدومیولیز” است که ممکن است به طور مستقیم روی تخلیه CoQ10 اثر داشته باشد. بنابراین، هر کسی که داروی استاتین مصرف میکند،نیز باید مصرف مکملی محتوی CoQ10 را در نظر داشته باشد.

مطالعات نشان داده اند که مکمل  CoQ10 به طور مستقل در کاهش فشار خون موثر است، در حالی که به طور همزمان به تولید انرژی برای قلب به ویژه در میان افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، از طریق اقدامات خود به عنوان یک کوفاکتور انرژی کمک میکند. نیز به موجب فعالیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی اش CoQ10 امن و بی خطر است. زمانی که در دهان است به آسانی جذب نمی شود اما بعد از مدتی به طور قابل توجهی جذب شده و وارد جریان خون میشود.


بیشتر بخوانید: درباره کوآنزیم Q10 بیشتر بدانید


اسیدهای چرب امگا 3
اکثر بیماری های قلبی به آترواسکلروز مربوط هستند( یک حالت التهابی که پوشش رگهای خونی را تحت تاثیر قرارمی دهد). اسیدهای چرب امگا-3 ،مواد مغذی ضروری را که به کاهش التهاب کمک می کنن را فراهم می کنند.همچنین به پایین آوردن سطوح چربی از خون به نام تری گلیسرید کمک میکند. در میان دیگر شرایط نامطلوب ،سطوح بالای تری گلیسرید ها به آترواسکلروز و  دیابت مرتبط است.
مطالعات همواره نشان داده است که مصرف بالای ماهی های چرب، یا مکمل های حاوی روغن ماهی، اسیدهای ضروری چرب امگا3  را عرضه می کنند که باعث کاهش فشار خون، عملکرد بهتر چربی خون ( از جمله تری گلیسیرید پایین تر) و کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی میشود. مطالعات نشان می دهد که افراد باید 2-4 گرم  روغن ماهی در طول روز استفاده کنند.

چای سبز (درخت کاملیا ، از خانواده ی چای همیشه بهار و بومی آسیای شرقی)

قرن هاست که مردم در سراسر جهان چای سبز را بخاطر مزایای سلامتی آن مصرف می کنند.در سال های اخیر، دانشمندان کشف کردند که یکی از اجزای اصلی آن، دارای آنتی اکسیدانی قوی بنام epigallocatechin gallate  (EGCG) است که برای جلوگیری از سرطان و همچنین محافظت از قلب مفید است. مطالعات بیشتر نشان داده است مصرف 5-6 فنجان چای سبز در روز اثر قابل توجهی دارد.عصاره چای سبز نیز به عنوان یک مکمل به صورت کپسول در دسترس است.
انار
مانند چای سبز، آب انار نیز قرن ها بخاطر خواصش مصرف شده است و با اعتقاد به اینکه این میوه یاقوت قرمز است و سلامتی می آورد. دانشمندان مدرن نیز این باور را به خوبی توجیه کرده اند. مواد شیمیایی آنتی اکسیدانی بسیار قوی در انار و آب انار،به درمان آترواسکلروز و کاهش فشار خون کمک می کند.

منیزیم و پتاسیم
ارتباط بین سدیم (موجود در نمک طعام) و فشار خون بالا،بسیاری از توجهات را بخود جلب کرده است.. بارها و بارها، به ما گفته شده است: نمک بد است! اما ارتباط بین مصرف مواد معدنی چون منیزیم و پتاسیم و فشار خون به ندرت ذکر شده است. در حالی که نمک ممکن است فشار خون را در برخی افراد بالا ببرد، پتاسیم و منیزیم باعث کاهش فشار خون می شوند. مطالعات نشان داده اند که نمک به مقدار کم سودمند است. پنج صدم میلی گرم منیزیم در روز با کاهش قابل توجهی در  فشار خون در ارتباط است.همچنین تحقیقات اخیر نشان می دهد که 4.7 گرم پتاسیم در روز نیز خطر ابتلا به “حوادث قلبی عروقی  را به مقدار زیادی کاهش میدهد.

منبع-parsiteb