itching
یک کارشناس طب سنتی  درمانهایی برای «خارش» از دیدگاه طب سنتی ارائه داد از جمله دوش گرفتن منظم با آب ملایم برای  درمان خارش موثر است همچنین برای  از بین بردن خارش بهتر است افراد به طرف  راست بخوابند، لباس راحت و نخی بپوشند همچنین  هر روز چند دفعه اطراف ناف، لب‌هایشان را روغن بنفشه با اسانس بادام بمالند.

از نوشیدنی‌های مفید برای افرادی که دچار خارش بدن می‌شوند می‌توان به شربت زرشک و سیب، ماء الشعیر طبی، آب سیب و عسل و کمی لیمو ترش، شربت یونجه اشاره کرد.برای تهیه شربت زرشک و سیب می‌توان 400 گرم آب زرشک با 400 گرم آب سیب رسیده شیرین، 200 گرم آب لیموترش تازه را با هم مخلوط کرده و با شکر به قوام آورند و روزی چند بار می‌توان از این شربت استفاده کنند و هر بار یک قاشق غذاخوری از این مایع شربت را با یک لیوان آب مخلوط و سپس مصرف کرد نکته قبل توجه در تهیه این شربت این است که مقداری زرشک خشک را در 4 برابر آن آب یک شب خیسانده و روز بعد جوشانده تا یک سوم آن بماند.برای تهیه ماء الشعیر طبی باید یک استکان جو را 24 ساعت خیسانده سپس با 20 برابرمقدار جو یعنی 20 استکان آب روی حرارت گذاشته و به محض شکفته شدن جو ، حرارت را خاموش کنند و بلافاصله آب روی آن را صاف کرده و نیم گرم بنوشید. البته می‌توان مایع به دست آمده را در یخچال نگهداری کنند.
برای تهیه شربت یونجه می‌توان 3 کیلو یونجه خشک را با یک لیتر آب جوشانده تا نصف آب باقی بماند. سپس با مقداری شکر به قوام آورند. میوه‌هایی مانند سیب، گلابی، شاتوت، ریواس و زردآلو می‌توانند برایشان مفید باشد.

کسانی که دچار خارش شده‌اند روی تمام غذاهای خود هنگام مصرف سبوس برنج یا گندم بپاشند همچنین از مصرف گوشت قرمز به میزان زیاد پرهیز کنید. یک ساعت و نیم بعد از غذا سالادی از ساقه‌های لطیف کرفس و هویج خرد شده با مقداری جوانه ماش مصرف کنند و می‌توان از روغن زیتون، رب انار، کمی سرکه و مقداری عسل سس تهیه کنند بر روی سالاد بریزند.

منبع : تسنیم