n00256057-b

غذای خوب و ایده آل برای   تندرستی جسمی و روانی نیازمند است . مغز انسان باید  دارای مواد مقوی باشد  تا خوب کا رکنند . عینا مثل سایر اند امهای بدن مثل قلب و ریه و…. اما چه  نوع خوردنی ها برای  مغز بسیار لازم است

ماهي چرب

اسيدهاي چرب ضروري، توسط بدن و به خودي خود توليد نمي شوند و بايد از طريق برنامه غذايي آنها را جذب كنيد. چربي هاي موثر و مفيد امگا۳ مثل DHA و EPA به طور طبيعي در ماهي هاي چرب وجود دارد. منابع اصلي حاوي اين چربي ها شامل روغن بذر كتان، روغن سويا، دانه آفتابگردان و روغن گردو است. اين غذاها براي سلامت عملكرد مغز مفيدند و علاوه بر مغز براي قلب و مفاصل نيز مناسب هستند. ماهي هاي حاوي اين روغن هاي چرب عبارتند از سالمون، قزل آلا و شاه ماهي. كمبود سطح DHA باعث افزايش احتمال بروز بيماري آلزايمر و از دست دادن حافظه مي شود.

استفاده از برخي ويتامين هاي خاص

ويتامين هاي خاص مثل ويتامين هاي (۱۲B و ۶B) و فوليك اسيد باعث كاهش ميزان هوموكيستين در خون مي شود. افزايش سطح هوموكيستين باعث افزايش احتمال سكته و بيماري آلزايمر مي شود. تحقيقات و بررسي هاي انجام شده روي افراد پير نشان مي دهد كه بعد از دو سال استفاده از ۶B و ۱۲B و فوليك اسيد ميزان توانايي هاي مغزي شان افزايش يافته و كمتر دچار پيري و چروكيدگي مغز شده اند.

گوجه فرنگي

ليكوپن نام نوعي آنتي اكسيدان بسيار فعال و قدرتمند است. ليكوپن موجود در گوجه فرنگي مي تواند با راديكال هاي آزاد مقابله كند و از آسيب ديدگي سلول ها در اثر آنها جلوگيري كند. گوجه فرنگي جزو سبزيجاتي است كه از رشد و پيشرفت آلزايمر و فراموشي پيشگيري مي كند.

غلات

جو و برنج قهوه اي كمك زيادي به تثبيت گلوكز خون مي كنند در حالي كه اين اتفاق با كربوهيدرات هاي تصفيه شده رخ نمي دهد. گلوكز مهمترين منبع تامين انرژي و سوخت مورد نياز مغز است و ثابت نگه داشتن آن اهميت زيادي دارد. وقتي كه گلوكز خون پايين مي آيد احساس ضعف و خستگي مي كنيد و نمي توانيد خوب تمركز كنيد بنابراين لازم است كه روزانه ۲۵ گرم فيبر ميوه ها، سبزي ها، لوبيا و… مصرف كنيد.

آب

تك تك سلول هاي بدن ما به آب نياز دارند و در مورد سلول هاي خاكستري مغز نيز استثنايي وجود ندارد. حدود سه چهارم از مغز را آب تشكيل مي دهد. افرادي كه به اندازه كافي آب مي نوشند و بدن خود را مرطوب نگه مي دارند در انجام تست هاي فكري و مغزي نيز عملكرد بهتري دارند.

قره قاط

تحقيقات به انجام رسيده در اين زمينه نشان مي دهد قره قاط ميوه اي است كه مي تواند حافظه كوتاه مدت را تقويت و از انحطاط آن پيشگيري كند.

تخم كدو

اگر هر روز فقط يك مشت تخم كدو بخوريد به اندازه كافي روي دريافت كرده ايد و حتماً مي دانيد كه روي براي تقويت حافظه و افزايش توانايي هاي مغز لازم است.

كاكائو

كاكائوي سياه ۷۰ درصد فلوونوئيد دارد كه نوع ديگري از آنتي اكسيدان هاست. علاوه بر كاكائوي تلخ ساير مواد غذايي حاوي فلوونوئيد عبارتند از سيب، انگور بنفش و قرمز، پياز و چاي و… براي دوري از خستكي محيط كار خوردن كاكائو باعث نشاط شما مي شود.

آووكادو، روغن ها، آجيل ها و دانه ها

تمام اين مواد حاوي مهمترين آنتي اكسيدان ها هستند.
افرادي كه به طور ميانگين ويتامين E مورد نياز بدن خود را تامين مي كنند (از طريق غذاها و نه از طريق مكمل ها) تا ۶۷ درصد كمتر دچار خطر ابتلا به آلزايمر مي شوند. هر يك از ما بايد به طور متوسط هر روز ۱۵ ميلي گرم ويتامين E دريافت كنيم كه چيزي حدود ۲ انس بادام مي شود.

بروكلي بهترين است

بروكلي بهترين منبع براي تامين ويتامين K است. ويتامين K تاثير زيادي در افزايش عملكرد و تقويت قدرت مغز دارد.
علاوه بر بروكلي، گل كلم و كلم بروكسل نيز حاوي آنتي اكسيدان هايي مثل ويتامين C و برخي تركيبات گياهي مثل كاروتنوئيد هستند و از مغز محافظت مي كنند.
آنتي اكسيدان ها از آسيب هاي ناشي از راديكال هاي آزاد جلوگيري مي كنند تا سلول ها انرژي بيشتري در خود حفظ كنند، مغز ما در اثر وجود راديكال هاي آزاد مستعد آسيب ديدگي مي شود چرا كه مغز به انرژي سلول ها احتياج دارد و كمبود اين انرژي روي آن اثر مي گذارد.
مغز حدود ۳ درصد از وزن بدن را تشكيل مي دهد اما حدود ۱۷ درصد از انرژي آن را به مصرف مي رساند. به همين دليل اغلب آنتي اكسيدان ها براي مغز مفيدند. دانشمندان دانشگاه هاروارد دريافته اند افرادي كه از اين سبزي ها به كمترين مقدار استفاده مي كنند، سريع تر دچار پيري مغز مي شوند.

منبع-خبرگزاری فارس