medication  and insulin syringe

محققان دریافتند اجرای جراحی لاغری یا Bariatric  در بیماران که به  دیابت نوع 2 مبتلا هستند و با  انسولین  درمان می شوند می توانددیابت کاملا درمان و انسولن کنار گذاشته شود

در این تحقیقات تأثیر جراحی لاغری بر دیابت و قطع انسولین توسط دکترعلی توکلی (مدیر مرکز مدیریت وزن و جراحی متابولیک در بریگهام و بیمارستان زنان) و همکارانش بررسی شد.

در مطالعات قبلی چگونگی تأثیر جراحی لاغری بر بیماران دیابتی ارزیابی شده بود اما گروه دکتر توکلی و گروهش به بررسی جراحی لاغری بر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که برای کنترل بیماری خود به انسولین نیاز دارند، پرداختند.

بیش از 5هزار بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که تحت درمان با انسولین بودند، در این مطالعه شرکت داشتند از وزن این افراد پس از جراحی بای پس معده بروش Roux-en(RYGB) و جراحی لاپاروسکوپی باند قابل تنظیم معده (LAGB)  کاسته شد.

62 درصد از بیمارانی که تحت عمل RYGBقرار گرفته بودند پس از گذشت 12 ماه از تزریق انسولین بی نیاز شدند و در مقایسه 34 درصد از افرادی که با روش LAGBاز وزنشان کاسته شده بود از تزریق انسولین بی نیاز شدند.

بهبود بالینی دیابت در 50.3درصد از گروه RYGBو در 19.2درصد از گروهLAGB  دیده شد محققان نتیجه گیری نمودند که بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که وابسته به انسولین هستند، پس از جراحی RYGBاحتمال بیشتری برای قطع مصرف انسولین دارند.

این نتیجه مستقل از کاهش وزن افراد در چند ماه اول پس از جراحی است اما قطع مصرف انسولین پس از عمل LAGBبیشتر به کاهش وزن مرتبط می باشد.

اطلاعات بدست آمده به چند نتیجه گیری مهم منجر می شود: دیابت نوع 2 پیشرفته توسط جراحی چاقی بهبود می یابد، بسیاری از افرادی که بیماریشان بهبود می یابد نیاز به تزریق انسولین پس از انجام جراحی چاقی ندارند و بنظر می رسد جراحی RYGBنسبت به LAGBتوانایی بیشتری برای بهبود پارامترهای متابولیکی در این بیماران داشته باشد.

منبع : diabetestma.org