images.jpg528768

چرا کودکان به شعله های آتش علاقه دارند ؟دلیل این علاقه مندی در چیست؟و چرا با آن سرگرم می شوند؟

«علی سلیمانی»  منطقه‌ی کردستان، اظهار کرد: بر اساس نظریه «بندر»، کودکان آتش‌افروز با توجه به سن آنان به دو دسته ایجاد آتش‌سوزی قبل از بلوغ که نشانه‌ی عمل تهاجم یا انتقام است و ایجاد آتش‌سوزی در دوره‌ی بلوغ که معنی و منظور جنسی دارد.

وی افزود: این عمل در کودکان کوچک شایع است، خصوصاً پسر بچه‌ها در سن چهار تا هفت سالگی دوست دارند با کبریت بازی کنند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: کودکان معمولاً آتش‌سوزی راه می‌اندازند و در گوشه‌ای می‌نشینند و تماشایش می‌کنند و گاهی همین عمل ممکن است به آتش‌سوزی‌های بزرگ منجر شود.

سلیمانی تصریح کرد: برخی کودکان با آتش زدن‌های کوچک که قابل کنترل باشد، قانع هستند و عده‌ی دیگر فقط آتش‌سوزی دیگران را تماشا می‌کنند و مجذوب ماشین‌های آتش‌نشانی و ازدحام جمعیت می‌شوند.

وی گفت: آتش‌افروزی‌های کوچک با توجه به اینکه از نظر قانونی قابل پیگیری است و برطرف کردن خسران مالی در کار است، اغلب والدین آن را مخفی می‌کنند و در تحقیقات کمتر گزارش می‌شود.

این روانشناس ادامه داد: ایجاد آتش‌سوزی در پسران 90 درصد موارد بوده و بیشتر در سن 12 سالگی اتفاق می‌افتد.

سلیمانی در رابطه با سبب آتش‌افروزی در کودکان اظهار کرد: گاهی علت آتش‌سوزی، ابتلاء به اختلالات روانی گزارش شده اما به‌عنوان تنها علامت خیلی نادر است.

وی افزود: مطالعه‌ای که «کوفمن» بر روی 30 کودک آتش‌افروز انجام داد، مشاهده کرد که 3.4 آنها خشمناکی شدید و 2.3 سندروم بیش از حد فعال مزمن و 1.2 بی‌اختیاری ادرار داشتند و از نظر تشخیص 2.3 مجنون یا در سر حد جنون بودند و در نوع پیش از بلوغ اغلب اختلالات منش و ناتوانی قرائت اولیه داشتند.

این روانشناس با اشاره به اینکه اغلب جوانان و بزرگسالانی که ایجاد آتش‌سوزی می‌کنند، دچار اسکیزوفرنی و یا عقب‌ماندگی ذهنی هستند، افزود: در کودکان و نوجوانان، آتش‌افروزی معمولاً با دیگر علائم رفتار ضداجتماعی مانند فرار، دزدی و تهاجم همراه است اما اضطراب و رؤیاهای وحشتناک در همه‌ی کودکان وجود دارد.

سلیمانی خاطرنشان کرد: در کودکی ایجاد آتش‌سوزی اغلب با تخیلات مربوط به یکی از اعضای خانواده که باعث طرد دوستی و یا رقیب سرسخت کودک برای عشق والدین شده انجام می‌شود.

وی افزود: در بالغین علت متفاوت از دوران کودکی است، فرد قبلاً نقشه‌ی آتش‌سوزی را طرح می‌کند و بعد از آن در گوشه‌ای به تماشای آن می‌پردازد و احساس هیجان شدید، لذت و قدرت می‌کند، پس گروه بزرگسالان شبیه بزرگسالان نوروتیک هستند که آتش می‌افروزند، این عمل سادیسم جابجا شده غریزه‌ی جنسی تلقی می‌شود.

این روانشناس خاطرنشان کرد: فروید معتقد است که آتش‌افروزان در مرحله‌ی جنسی – ادراری باقی مانده‌اند و این اعتقاد از آنجا ناشی می‌شود که معمولاً رؤیاهای راجع به آتش همراه با یادآوری بی‌اختیاری ادرار در کودکی است که اغلب آنان بی‌اختیاری ادرار در کودکی داشتند.

سلیمانی یادآور شد: باید علت آتش‌سوزی روشن شود و سپس نسبت به برطرف کردن آن اقدام شود و چنانچه کودک دچار اختلالات روانی است باید اختلالات درمان شود، در اکثر موارد آنها را در مؤسسات خاص نگهداری می‌کند تا احتمال آتش‌سوزی از بین برود.