پژوهشگران طبق آخرین نحقیقات  میگویند پزشکان نه تنها باید عضلات قلب یک بیمار مبتلا به نارسایی قلبی را معالجه  کنند بلکه باید عضلات ساق پای وی را هم تقویت نمایند.

نارسایی قلبی باعث  ضعف و تنگی نفس میشود و این مسائل  میتوانند موجب کاهش ظرفیت حیاتی فرد در انجام فعالیت های روزانه مانند راه رفتن شوند.

محققان دانشگاه لیدز انگلستان برای اولین بار نشان دادند که ضعف عضلات ساق در فرد مبتلا به نارسایی قلبی ارتباط نزدیکی با شدت آن نارسایی دارد. تحقیقات آنها نشان داد که فعالیت های روزانه در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی نه تنها به علت خود بیماری قلبی محدود میشود بلکه ضعف عضلات ساق هم در این بین نقش مهمی دارد.

در بررسی که این محققان بر روی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن قلبی انجام دادند پاسخ عضلات قلب، ریه و ساق به یک فعالیت ورزشی متوسط بررسی شد. آنها متوجه شدند که در این بیماران آنزیم های عضلات ساق این بیماران نمیتواند بعد از شروع فعالیت بدنی تولید انرژی را تحت کنترل درآورد.

این محققین میگویند بسیاری از مبتلایان به نارسایی مزمن قلبی از خستگی ساق پاها در حین انجام فعالیت های ورزشی و یا در حین راه رفتن شاکی هستند و این موضوع نمیگذارد تا آنها افرادی فعال باشند. این خستگی میتواند به علت دسترسی ناکافی این عضلات به اکسیژن باشد. این دسترسی ناکافی به اکسیژن میتواند موجب یک احساس سوزش در عضلات در حین فعالیت بدنی شود.

این محققان عقیده دارند که با گرم کردن بدن Warm up یعنی انجام تدریجی حرکاتی که عضلات را آماده ورزش میکنند میتوان اکسیژن را به طرف آن عضلات هدایت کرد تا آنها بتوانند آماده انجام فعالیت شوند.

ورزش اثرات مفیدی در سلامت بیماران قلبی دارد. با گرم کردن تدریجی عضلات ساق میتوان ورزش را راحت تر و مداوم تر انجام داد و از آن سود برد.

منبع- ایران اورتوپد