Umbilical-Cord

چه میزان در مورد بندناف و فواید آن اطلاع دارید و این همراه جنین تان تا زایمان چه نوع مراقبت هایی می طلبد؟

سلول تخم که از لقاح سلول تخمک و اسپرم به وجود مي‌آيد، در عرض 2 روز به سمت رحم حرکت مي‌کند و پس از 5 تا 7 روز توده سلولي در ديواره رحم جاي مي‌گيرد و به رشد خود ادامه مي‌دهد.

مجموعه‌اي‌ از اين سلول‌ها در داخل آندومتر رشد مي‌کند و تبديل به جفت مي‌شود و تغذيه نوزاد از طريق بند ناف و دو سرخرگ و يک سياهرگ انجام مي‌شود.در هنگام تولد، بند ناف و جفت از جنين جدا مي‌شود در حالي که به گفته محققان،خون بند ناف داراي سلول‌هاي‌ ناميرا و پايداري است که در علم پزشکي کاربردهاي فراوان دارد. از سلول‌هاي‌ بند ناف براي درمان بيماري‌هاي مختلف خوني استفاده مي‌شود و اميد است در آينده براي درمان فلج مغزي، ديابت و پارکينسون به کار رود.

براي هر عمل پيوند سلولي به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن به 20 تا 30 ميليون سلول خوني بند ناف نياز است. به عنوان مثال براي يک فرد 20 کيلوگرمي به 400 ميليون سلول خون بند ناف نياز است، از طرفي مي‌توان سلول‌هاي‌ پيوندي را از مغز استخوان گرفت اما در پيوند سلول‌هاي بندناف بر خلاف پيوند سلول‌هاي‌ مغز استخوان نيازي به تطبيق زياد پروتئين‌هاي‌ سلولي نيست زيرا در پيوند مغز استخوان بايد از 8 پروتئين سلولي، 7 پروتئين سلولي اهداکننده و دريافت کننده مطابق باشد در حالي که در خون بند ناف تطابق 4 پروتئين از6 تا کافي است. از طرفي خون بند ناف سلول‌هاي ايمني اش کمتر وضعيف تر است و احتمال واکنش دستگاه‌ايمني به بافت پيوندي کمتر خواهد بود. به گفته همشهري احتمال واکنش بافت پيوندي بر ضد ميزبان (Graft versus host) که در آن سلول‌هاي‌ ايمني پيوندي بافت‌هاي فرد گيرنده را بيگانه محسوب و به آن حمله مي‌کنند در خون بندناف دريافتي از يک اهداکننده غيرخويشاوند 10 تا 15 درصد است ولي اين رقم در مورد پيوند مغز استخوان فرد غيرخويشاوند به 40 درصد مي‌رسد.

منبع:طبنا