chickpeas

 

نخود (chickpeas) در مناطق مدیترانه شرقی و آسیای شرقی کشت شده و اسامی دیگری هم دارد و در حال حاضر استفاده از آن در نقاط مختلف دنیا گسترش پیدا کرده است.

امروزه نخود به طور برجسته ای در غذاهای کشورهای ایتالیا، یونان، هند، خاورمیانه، اسپانیا و پرتقال استفاده می شود.

متداول ترین نوع نخود ظاهری گرد و کرم رنگ دارد، در حالی که انواع دیگر آن سیاه، سبز و قرمز هستند. نخود به دلیل محتوی پروتئین و فیبر بالایی که دارد برای سلامتی بسیار خوب بوده و همچنین چند نوع ویتامین مهم و مواد معدنی هم داردکه برای ما مفید است.

 

پیشگیری از سرطان

نخود حاوی فیتوکمیکال هایی به نام ساپونین (saponins) است که خواص آنتی اکسیدانی دارد. این ماده از تکثیر و گسترش سلول های سرطانی در سراسر بدن جلوگیری میکند. فولات موجود در نخود نقش مهمی در پیوند و ترمیم DNA داشته و از تشکیل سلول های سرطانی ناشی از تغییر DNA جلوگیری میکند.

نخود همچنین حاوی سلنیوم، ماده معدنی است که معمولا در میوه ها و سبزیجات پیدا نمی شود. سلنیوم عملکرد آنزیم های کبد را بهبود داده و به از بین بردن ترکیبات سرطان زا در بدن کمک میکند.سلنیوم همچنین از التهاب جلوگیری کرده و میزان رشد تومور را کاهش میدهد.

محتوی بالای فیبر در نخود با کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط مستقیم دارد.

 

سلامت قلب

فیبر بالا و پتاسیم و ویتامین های C و B6موجود در نخود، همگی به سلامت قلب کمک میکنند.

نخود سرشار از فیبر غذایی است. وقتی با حبوبات دیگه استفاده شود، یه منبع عالی از پروتئین می سازد. مقدار بالای فیبر به کاهش مقدار کلی کلسترول در خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را پایین می آورد. مصرف منظم نخود می تواند سطح کلسترول بد در خون را پایین بیاورد.

 

هضم

مقدار فیبر بالا در نخود به جلوگیری از یبوست و حرکات منظم روده کمک کرده و در نتیجه عملکرد دستگاه گوارش رو بهبود میدهد.

 

سلامت استخوان

نخود حاوی آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K است. همه این ویتامین ها و مواد معدنی به ساخت و حفظ ساختار استخوان و قدرت دادن به آن کمک می کند.

 

التهاب را کاهش می دهد

نخود حاوی یک ماده مغذی مهم به نام کولین (choline) است، که به خواب بهتر، حرکات ماهیچه ها و عملکرد شناختی کمک می کند. همچنین به حفظ ساختار غشای سلولی کمک کرده و در انتقال تکانه های عصبی نقش مهمی را بازی می کند. در آخر جذب چربی را بهبود داده و التهاب مزمن را کاهش می دهد.

 

کنترل وزن

فیبر بالا و شاخص گلوگز پایین در نخود، آن را یک ماده غذایی عالی برای کاهش وزن میکند.

فیبر غذایی به کنترل و کاهش وزن به عنوان یه عامل حجیم سازی در دستگاه گوارش کمک می کند. این ماده اشتها را کم کرده و باعث میشه احساس سیری بیشتری کنید و در نتیجه مصرف کالری کم شود. مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر به کاهش خطر شرایط بد سلامتی مثل چاقی مرتبط است.

 

چگونه نخود را به رژیم غذاییتان اضافه کنید؟

-نخود پخته میتونه در کنار غذای اصلی یا به عنوان یه میان وعده مصرف شود. میتوانید روی نخود از انواع ادویه های دلخواه استفاده کنید.

-نخود را پوره کنید تا به یک حموص خوشمزه تبدیل شود.

-آن را به سالادهایی مختلف اضافه کنید.

-از آرد نخود برای پخت و پز استفاده کنید.

-نخود را به سوپ سبزیجات اضافه کنید تا محتوی مغذی آن را بالا ببرد.

 

 

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.