48274_original

سعی کنیم با تازه شدن سال  تغییر در روابط و خلق و خوی خود بدهیم و با کسانیکه قهر بوده ایم و یا اختلاف داشته ایم رابطه مان را از سر بگیریم و دگرگونی و تحولی از لحاظ رفتاری داشته باشیم.

دکتر جهانگیر کرمی ، منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه مهارت برقراری‌ارتباط با مهارت حفظ‌ ارتباط متفاوت است، اظهار کرد: انسان‌های هیجانی و افرادی که توانایی ابراز‌ وجود ضعیفی دارند، در مواقع برخورد با یک مشکل یا پرخاشگری کرده و یا قهر و کناره‌گیری می‌کنند.

وی اظهار کرد: این افراد از آنجا که قدرت حل‌مسئله ندارند با موضوعات هیجانی برخورد کرده و به جای حل مسئله، صورت‌مسئله را پاک می‌کنند و در صورت ایجاد مشکل در روابط‌شان با افراد یا پرخاشگری کرده‌ یا قهر می‌کنند.

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: این عادت قهرکردن بویژه در افرادی که از کودکی به این کار عادت داشته‌ یا در خانواده‌هایی بزرگ شده‌اند که روابط ‌اجتماعی قوی نداشته و بهترین راه‌حل را دورشدن از افراد می‌دانند، نمود بیشتری دارد.

کرمی مهارت حفظ‌ رابطه را نیازمند داشتن دو مهارت گفت و گو و گوش‌کردن دانست و اظهار کرد: افراد باید این توانایی را داشته باشند که به صحبت‌های طرف‌مقابل را گوش دهند و خودشان را جای او بگذارند.

وی اظهار کرد: از طرف دیگر افراد باید مهارت بیان احساستشان را نیز داشته باشند و بتوانند خواسته‌هایشان را بیان کرده و در مورد آن راه‌حل ارائه دهند و در این زمان است که موفق به حفظ رابطه می‌شوند.

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: از طرف دیگر حفظ یک رابطه مستلزم این است که افراد خواسته‌های واقع‌بینانه داشته باشند، زیرا افرادی که خودمدار بوده و دائما از دیگران انتظار توجه و محبت دارند و فکر می‌کنند وظیفه دیگران است که مشکلات آنها را حل کنند و در مقابل خودشان اینگونه رفتارها را کمتر بروز می‌دهند، قطعا در حفظ ‌رابطه موفق نخواهند بود.

کرمی در یک جمع‌بندی کلی مهارت برقراری، حفظ رابطه، صحبت‌کردن، گوش‌دادن و نیز مهارت حل‌مسئله را ‌ضروری‌ترین مهارت‌ها در جهت حفظ ‌رابطه با دیگران عنوان کرد.

وی با بیان اینکه انسان یک موجود‌اجتماعی است و نیاز به رابطه با دیگران دارد، گفت: قطعا در قطع ارتباط با دیگران اولین صدمه را خود فرد می‌بیند و اگر این قطع ارتباط خانوادگی باشد، تمامی افراد خانواده و بویژه کودکان دچار آسیب می‌شوند.

وی اظهار کرد: ارتباط با اقوام و فامیل از جمله خاله و عمو به فرزندان کمک خواهد کرد که به یک منبع ارتباطی مناسب و منبع‌ تبادل احساسات دسترسی داشته باشند و با قهر کردن، قطعا فرزندان خانواده از این امتیاز بزرگ که بویژه در دنیای جدید که دنیای ارتباط و تکنولوژی است نیاز مبرم آنها است، محروم می‌شوند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: با توجه به این مسائل توصیه می‌شود افراد چنانچه با فامیل و آشنایان قطع رابطه کرده‌اند، بهتر است به خاطر خود و فرزندانشان این روابط را دوباره شکل دهند.

کرمی تنها راه در این زمینه را فهمیدن جایگاه بخشش به عنوان یک ارزش دانست و اظهار کرد: افراد باید بپذیرند کسی که برای آشتی پیش‌قدم شود هیچگاه کوچک نمی‌شود و بخشش نشانه افراد‌بزرگ است.

این روان‌شناس اظهار کرد: در گام‌بعدی افراد برای پیش‌قدم شدن می‌توانند از تلفن، پیامک، نامه و یا اصل غافلگیری استفاده کرده و سرزده به سراغ افرادی‌ که با آنها قطع‌رابطه کرده‌اند، بروند.

کرمی مناسبت‌ها را بهترین ایام برای آشتی و برقراری ارتباط مجدد با دیگران دانست و اظهار کرد: نوروز بهترین فرصت برای برقراری مجدد رابطه‌هاست که افراد می‌توانند از آن استفاده کنند.

کرمی خاطرنشان کرد: به هنگام برقراری مجدد ارتباط افراد باید به خاطر داشته باشند که دیگر کمتر از گذشته و مشکلات پیش‌آمده صحبت کرده و گله کنند.

ایسنا