safe_image.php
با تنوع رنگ دادن در غذاهایتان و با کمی تغییر و تحول در برنامه غذایی تان و استفاده از رنگ های جدید در خوراکی هایتان می توانید بر استرس تان پیروز شوید.
پیام فرح‌بخش، متخصص تغذیه عنوان کرد: در وضعیت‌های استرس زا که می‌تواند شامل سوختگی، بیماری‌های التهابی نظیر بیماری‌های روماتولوژیک باشد و حتی شرایطی که تحت استرس‌های روحی و روانی هستیم، نیازهای تغذیه‌ای افراد تغییر می‌کند و این تغییرات براساس ویژگی‌های ژنتیکی و خلق و خوی افراد متفاوت است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتی که نیازهای تغذیه‌ای افزایش یابد، ضریب استرس در رژیم غذایی فرد اعمال می‌شود که عدد می‌تواند بین 1.5 – 1.2 برابر وضعیت نرمال باشد و این تغییرات تغذیه‌ای حتی برای بیماران در شرایط ویژه مانند ICU نیز اعمال می‌شود.
دکتر فرح‌بخش درباره تأثیر جنسیت در تغییر رژیم غذایی در شرایط استرس بیان کرد: جنسیت تأثیری در کاهش یا افزایش میزان تغذیه در شرایط تنشی ندارد و این عامل تحت تأثیر ژنتیک شرایط افراد متفاوت است.
متخصص تغذیه درباره تأثیر مواد خوراکی در کاهش استرس خاطرنشان کرد: از آن جایی که استرس‌ها زمینه فیزیکی و روانی دارند باعث افزایش رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند و در صورتی که از آنتی‌اکسیدان‌ها استفاده شود با استرس‌ها مقابله می‌شود. این مواد دارای آنتی‌اکسیدان می‌تواند ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A و E و محلول‌های در آب مانند ویتامین C، آنتوسیانین‌ها، لیکوپن و یا موادی که دارای امگا 3 هستند، باشند منبع غنی مواد ذکر شده در سبزیجات و میوه‌جات رنگی وجود دارد، مانند میوه و سبزیجات دارای رنگ قرمز، سبز، زرد همچون سیب قرمز، فلفل دلمه‌ای زرد و قرمز و سبز، پیاز قرمز، سبزی‌های سبزرنگ مانند سبزی خوردن.
دکتر فرح‌بخش درباره تأثیر تغییرات تغذیه‌ای و عوارض آن عنوان کرد: در صورتی که افراد در شرایط استرسی کم خوراک شوند از لحاظ عوارض تغذیه‌ای مشکلی ندارد اما در صورتی که این تغییرات با کمبودهای شدید مواجه شود، بهتر است برای رفع استرس به روان‌پزشکی مراجعه کنند و در اشخاصی که دچار پرخوری می‌شوند توصیه می‌شوند یا از شرایط استرس‌زا اجتناب کنند و یا اگر می‌خواهند در شرایط استرس برای آرامش خود، خوراکی مصرف کنند از سبزیجات استفاده شود که هم دارای آنتی‌اکسیدان برای کاهش استرس است و هم کم کالری است که در افزایش وزن تأثیری کم دارد.
باشگاه خبرنگاران