alone

 

پزشکان هشدار دادند: تنها بودن به سلامتی صدمات جدی وارد می کند. تنها بودن در بیشتر اوقات میتواند به افسردگی، بیخوابی و حتی فکر کردن به خودکشی منجر شود. دانشمندان دانشگاه شیگاگو دریافتند که انزوای اجتماعی نه تنها در بین سالمندان، بیوه ها، بازنشستگان پیدا می شود بلکه در کسانی که دور از خانواده هستند هم وجود دارد.

 

بیشتر از 80 درصد آمریکایی زیر 18 سال گزارش دادند که حداقل در برخی از زمان ها تنها بوده اند. و 40 درصد افراد بالای 65 سال از اینکه به طور دائم احساس تنهایی می کنند شکایت داشتند.

به طور کلی یک سوم از این جمعیت می گویند که از تنهایی مزمن رنج میبرند.

طبق گفته ی دکتر لوئیس هاکلی (از مرکز تحقیقات دانشگاه شیگاگو)این احساس انزوا می تواند اثرات جدی روی سلامتی روحی و جسمی داشته باشد.

مطالعه دکتر هاکلی شامل کودکانی می شد که از احساس تنهایی و بیچارگی شکایت داشتند.

وقتی نوجوانی فرا میرسد، خیلی از نوجوانان از انزوای اجتماعی رنج برده و افسرده می شوند و گاهی درباره خودکشی فکر می کنند. و بیشتر وقت هایی که آنها در طول دوره کودکی و نوجوانی احساس تنهایی می کنند، در آینده بیشتر احتمال دارد که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا شوند.

در 26 سالگی، این افراد به احتمال زیاد از فشار خون و کلسترول بالا رنج خواهند برد و نسبت به همسالان خود بیشتر پرخوری می کنند.

این بیماری در برخی افراد با بالا رفتن سن ادامه پیدا کرده و از 50 سالگی به بعد به زوال شناختی و زوال عقل منجر می شود.

محققان دکتر هاکلی با بررسی یک گروه افراد 70 ساله ارتباط قوی بین شدت تنهایی و توانایی شناختی، سرعت پردازش و حافظه پیدا کردند.

دکتر هاکلی می گوید: مهم است تا تاثیر تنهایی روی سلامتی را درک کرده و ارتباطات اجتماعی را بهبود دهیم.

درک عواملی که از ما در برابر تنهایی محافظت می کند ممکن است اهدافی را پدید بیاورد که این مشکل را مهار کرده و عواقب تنهایی (مثل صدمه به سلامتی و تناسب اندام) را کاهش دهد.

در یک مطالعه مرتبط، محققان فهمیدند که احساس طولانی مدت و شدید تنهایی می تواند برای افراد مسن مرگبارتر از چاقی باشد.

این محققان 2000 نفر در سن 50 سالگی را برای بیشتر از شش سال تحت نظر داشتند، وگزارش دادن که افرادی که احساس تنهایی می کردند 14 درصد بیشتر در خطر مرگ قرار داشتند.

همچنین دریافتند که ارتباط مستقیم بین احساس مزمن تنهایی و افزایش فشار خون وجود دارد.

در یک تحقیق دیگر 229 فرد بین 50 تا 68 ساله برای پنج سال تحت نظر بودند. این افراد میزانی از ارتباط را با دیگران داشتند و ادعا می کردند که “من با آدمهای اطرافم اشتراکات زیادی دارم” و “من میتوانم هر وقت که اراده کنم مصاحب و همنشین پیدا کنم”.

ارتباط بین تنهایی گزارش در شروع مطالعه و بالا رفتن فشار خون قابل مشاهده بوده و حتی در بین کسانی که سطح متوسطی از تنهایی را داشتند هم وجود داشت.

 

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (hiDoctor.ir) مجاز می باشد.