Arthritis

به گفته پژوهشگران دراشخاص مبتلا به آرتریت روماتوئید امکان بوجود آمدن مقاومت به انسولین زیادتر می شود. پژوهشگران تاکید کردند ماهیت  این ارتباط هنوز به طور کامل معلوم نیست ولی آنها ارتباط زیادی را میان این دو وضعیت  یافته اند.

 این مطالعه در دانشگاه کولمبیا در نیویورک انجام شد و نتایج آن نشان می دهد درافراد مبتلا به آرتریت  روماتوئید متوسط سطح مقاومت به انسولین 31 درصد بیشتر از افرادیست که به آرتریت روماتوئید مبتلا نیستند. تحقیقات قبلی نشان داده است بین ورم مفاصل و مقاومت به انسولین ارتباطی  وجود دارد اما در این تحقیق چندین عامل جدید در این ارتباط کشف شد. این تحقیق بزرگترین مطالعه ی انجام شده در  زمینه ی ارتباط مقاومت به انسولین  و آرتریت روماتوئید است. به عنوان مثال در این تحقیق مشخص شد در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید  خطر بیماری قلبی مرتبط با مقاومت به انسولین افزایش نمی یابد.

 مقاومت به انسولین اصطلاحی است که به عدم  توانایی بدن دراستفاده  موثر از انسولین اشاره  می کند  مقاومت به  انسولین  یکی از عوامل کلیدی در ابتلا به دیابت نوع  2 است. هنگامیکه  مقدار قند خون افراد مبتلا به مقاومت به انسولین افزایش می یابد، انسولین  تولید شده  در بدن  نمی تواند  به طور موثر مقدار قند  خون را کنترل  نماید. برخلاف  افراد مبتلا به دیابت نوع یک در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2  به اندازه ی کافی انسولین  تولید می شود اما انسولین  تولید شده به دلیل مقاومت بدن به انسولین  کار خود را بخوبی انجام نمی دهد.

 علت افزایش خطر ابتلا به مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بخوبی روشن نیست اما نویسندگان این مقاله  معتقدند  به احتمال زیاد چندین عامل در افزایش این خطر نقش دارد.

منبع : http://diabetestma.org