coal tar

داروی  كول‌تار براي‌  معالجه و بهتر شدن بیماری پسوريازيس‌ و برخی اوقات برای اگزماي‌ آتوپيك‌مزمن‌ به‌كار مي‌رود.

موارد منع‌ مصرف‌:

دارو در محل‌ عفونت‌،پسوريازيس‌ چرك‌دار يا حاد و يا ناحيه‌بدون‌ پوست‌ نبايد مصرف‌ شود.

هشدارها:

1 ـ از تماس‌ دارو با چشم‌ها،مخاط يا پوست‌ صدمه‌ ديده‌ بايد اجتناب‌شود.

2 ـ مصرف‌ دارو با متوكسالن‌ سيستميك‌ ياموضعي‌ توصيه‌ نمي‌شود.

عوارض‌ جانبي‌:

تحريك‌ پوستي‌ و ضايعات‌مشابه‌ بثورات‌، حساسيت‌ به‌ نور، رنگي‌شدن‌ پوست‌، مو و البسه‌ گزارش‌شده‌است‌.

تداخل‌هاي‌ دارويي‌:

مصرف‌ همزمان‌داروهاي‌ حساس‌كننده‌ به‌ نور از قبيل‌متوكسالن‌، اسيد ناليديكسيك‌،گريزئوفولوين‌، فنوتيازين‌ها،سولفوناميدهاي‌ سيستميك‌،تتراسيكلين‌هاي‌ سيستميك‌ و مدرهاي‌تيازيدي‌ با فرآورده‌هاي‌ حاوي‌ اين‌ داروممكن‌ است‌ موجب‌ بروز اثرات‌ تجمعي‌حساسيت‌ به‌ نور شود.

نكات‌ قابل‌ توصيه‌:

1 ـ براي‌ استفاده‌ ازشامپو، موي‌ سر بايد با آب‌ گرم‌ مرطوب‌شده‌، با شامپو شسته‌ و آبكشي‌ گردد.شستشو با شامپو بايد تكرار شده‌ و پس‌ ازپنج‌ دقيقه‌ موها به‌دقت‌ آبكشي‌ شود.

2 ـ فرآورده‌هاي‌ مايع‌ حاوي‌ اين‌ دارو رامي‌توان‌ روي‌ پوست‌ خشك‌ يا مرطوب‌به‌كار برد يا آنها را به‌مقدار لازم‌ به‌ آب‌نيم‌گرم‌ وان‌ حمام‌ افزوده‌ و استحمام‌ كرد.در صورت‌ مصرف‌ مستقيم‌ آن‌ بر پوست‌بايد مقدار كافي‌ از دارو را روي‌ موضع‌مورد نظر قرار داده‌ و به‌ آرامي‌ مالش‌ داد.

3 ـ محلول‌ دارو آتش‌گير است‌ و نبايد درنزديكي‌ گرما يا شعله‌ باز و يا هنگام‌ سيگاركشيدن‌ مصرف‌ شود.

4 ـ دارو ممكن‌ است‌ به‌طور موقت‌ رنگ‌موهاي‌ بور، سفيد يا رنگي‌ را تغيير دهد.

5 ـ به‌دليل‌ احتمال‌ بروز واكنش‌ حساسيت‌به‌ نور، تا 72 ساعت‌ پس‌ از مصرف‌ دارونواحي‌ تحت‌ درمان‌ نبايد در معرض‌ نورمستقيم‌ خورشيد قرار گيرند، مگر اينكه‌پزشك‌ توصيه‌ ديگري‌ كرده‌ باشد.

مقدار مصرف‌:

بزرگسالان‌: لوسيون‌ 2 تا 5 درصد رامي‌توان‌ 2-4 بار در روز به‌طور موضعي‌مصرف‌ كرد يا اينكه‌ آن‌ را در آب‌ نيم‌گرم‌وان‌ حمام‌ ريخته‌ و استحمام‌ كرد. شامپوي‌حاوي‌ اين‌ دارو دوبار در هفته‌ و يا مطابق‌دستور پزشك‌ مصرف‌ مي‌شود.

اشكال‌ دارويي‌:

Lotion: 5%

Shampoo: 1%

طبقه بندی دارو در زنان باردار

این دارو در گروه C قرار دارد.

توجه: طبقه بندی زیر از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای پزشکان تهیه شده است و بیماران نباید بر اساس این طبقه بندی خودسرانه دارویی را برای خود تجویز کنند یا از مصرف داروی تجویز شده توسط پزشک خودداری نمایند. پزشک برای اساس این طبقه بندی، شرایط بیمار و مسائل مختلف دیگر دارویی را تجویز می کند که در نهایت به سود بیمار باشد.

گروه A:

مطالعات کافی در زنان حامله، خطری را برای جنین برای سه ماهه اول حاملگی نشان نداده است. شواهدی از خطر مصرف دارو در بقیه دوران حاملگی نیز وجود ندارد.

گروه B:

مطالعات در حیوانات خطری را برای جنین نشان نداده است، ولی مطالعات کافی در زنان حامله وجود ندارد. یا اینکه مطالعات در حیوانات بیانگر ایجاد عارضه جانبی در جنین بوده است، ولی مطالعات کافی در زنان حامله خطری را برای جنین در سه ماهه اول حاملگی نشان نداده است و شواهدی از خطر در مورد مصرف دارو در بقیه دوران حاملگی وجود ندارد.

گروه C:

مطالعات در حیوانات نشان داده است که این دارو اثرات جانبی دارد ولی مطالعات کافی برای انسان در دسترس نیست. با این حال منافع استفاده از دارو در زنان حامله ممکن است در مقابل خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. یا اینکه هیچ گونه مطالعه ای در حیوانات و یا مطالعات کافی در انسان وجود ندارد.

گروه D:

شواهدی مبنی بر وجود خطر برای جنین انسان وجود دارد ولی در بعضی از موارد منافع دارو ممکن است استفاده از آن را اجتناب ناپذیر نماید و در مقابل منافع دارو خطرات احتمالی دارو را باید پذیرفت.

گروه X:

مطالعات در حیوانات یا انسان بیانگر ایجاد ناهنجاری های حنینی بوده است. یا عوارض جانبی گزارش شده موید ایجاد خطرات در جنین است. به دلیل ایجاد خطرات، مصرف این داروها در دوران حاملگی ممنوع است.