03-relaxation
چگونه راههای شاد زندگی کردن و لذت بردن از زندگی را بیاموزیم و با شادی خود را عجین کنیم؟

یک روان‌شناس اظهار کرد: شادی، ثروتی است که با تلاش به دست می‌آید.

شهره براری در اولین سلسله نشست‌های فرهنگی جهادگران جهاددانشگاهی زنجان با عنوان «شادی، ثروت دیگران، روان‌شناختی» گفت: شادی، تعاریف مختلفی دارد، ولی به هر حال ثروتی است که با تلاش به دست می‌آید.

وی افراد را از دید روان‌شناختی به سه دسته طبقه‌بندی کرد و افزود: برخی از افراد شاد نیستند و نیاز به تغییر سبک زندگی دارند و غم و ناراحتی در زندگی این افراد از جمله هیجانات غالب است. برخی دیگر را نمی‌توان بسیار غمگین نامید، همان‌طور که نمی‌توان آن‌ها را شاد توصیف و راهکارهایی برای افزایش شادی را به این افراد گوشزد کرد. افرادی هم هستند که جزو افراد شاد محسوب می‌شوند و باید نگرش و هیجانات خود را در همین حوزه حفظ کنند، چرا که غم در کمین این افراد است.

این روان‌شناس همچنین با اشاره به اینکه همواره شاد زیستن هم خود مشکلی برای روان افراد است، خاطرنشان کرد: برای شاد زیستن لازم نیست حتماً کار فوق‌العاده‌ای انجام داد، بلکه با چند تغییر رفتاری می‌توان بخشی از شادی را به زندگی خود بازگرداند.

براری در ادامه به ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداخت و تصریح کرد: با انجام این راهکارها می‌توان شادی را یک یا دو بار در روز به زندگی تزریق کرد که یکی از این راهکارها در وهله اول “بلندبلند خندیدن” است. طبق تحقیقات صورت گرفته با خندیدن، هورمونی در بدن افراد ترشح می‌شود که شادی و راحتی را در افراد به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به راهکار بعدی، افزود: “گوش دادن به موسیقی آرام” نیز قسمتی از مغز افراد را فعال می‌کند تا باعث شادی و کسب آرامش شود، از این روش به طور آزمایشی در گروهی از افراد بالغ در حال عمل جراحی چشم استفاده شد و نتایج نشان داد که افراد نسبت به کسانی که در سکوت عمل شده بودند تعداد ضربان قلب، فشارخون و فعالیت قلبی کمتری داشته‌اند.

این روان‌شناس ادامه داد: تحقیقی هم در خصوص آرامش بخشیدن بوییدن یک گیاه صورت گرفته است که نشان می‌دهد “سرسبزی و همچنین بوی برخی از گیاهان نظیر رزماری”، سطح اضطراب را در افراد پایین می‌آورد و عملکرد افراد را بالا می‌برد. همچنین “منظم بودن” راهکاری است که شادی را در بین افراد افزایش می‌دهد، بدین معنی که در محل کار و حتی در خانه با تمیز نگه داشتن میز کار و خلوت کردن و کنار گذاشتن وسایلی که کمتر مورد نیاز است می‌توان حس بهتری را در خود ایجاد کرد و عملکرد بهتری داشت.

وی یادآور شد: «نه» بگویید، چرا که «نه» گفتن هنری است که همه افراد باید در برخی از موارد به کار ببرند، این در حالی است که در صورت نداشتن این توانایی فرد با مشکل روبرو خواهد شد و در مراحل بعدی شادی در این فرد کاهش می‌یابد و موجب خودخوری فرد می‌شود.

براری با اشاره به اینکه اخبار و نشریات گاهاً زندگی افراد را متشنج می‌کنند، افزود: برای یک هفته از این اخبار فاصله بگیرید تا ببینید چه آرامشی به زندگی‌تان باز می‌گردد و با این کار از دنیای پرتنشی که این خبرها برای ما ساخته‌اند دور می‌شوید، در عوض زمانی را به عبادت، پیاده‌روی، شرکت در کلاس‌های یوگا یا مدیتیشن اختصاص دهید. در زندگی زمانی را برای تفکر در مورد نعمت‌هایی که خداوند به شما اعطا کرده است قرار دهید که این موضوع باعث آرامش و در نتیجه شادی شما خواهد شد.

وی با بیان اینکه همه چیز را از خودتان شروع کنید، اظهار کرد: در آینه به خود نگاه کنید و لبخند بزنید. این باعث ایجاد شادی می‌شود. همچنین در خانواده از همه افراد با شکلک‌های مختلف عکس بگیرید یا حتی خودتان را مسخره کنید و بخندید که در این صورت اگر برای دفعه بعد کار خجالت‌آوری انجام دادید آن را پنهان نمی‌کنید و آن را برای افراد خانواده با آرامش تعریف خواهید کرد.

این روان‌شناس افزود: دوستان خود را گاهی یاد کنید تا لبخند را به چهره خود و دوست‌تان بازگردانید. همچنین همیشه تعادل را در زندگی حفظ کنید. افکار کهنه را دور بریزید تا جا برای تفکرات جدیدتر داشته باشید. ذهن انسان مثل کمد لباس است که همه افکار جدید و قدیمی و به درد نخور در آن قرار دارد با دور ریختن افکار قدیمی و به درد نخور، فضای ذهنی خود را برای افکار جدید باز کنید.

وی تاکید کرد: این راهکارها باعث شادی پایدار در افراد خواهد شد و به یاد داشته باشید برای شاد بودن دنبال دلایل محکمی نباشید. مهم‌ترین مواردی که باعث شادی در افراد می‌شود خانواده، لبخند، جوک و تصاویر خنده‌دار است.
ایسنا،