734615_10151291272298977_458802167_nرژیم گیاهخواری که بسیاری از افراد از آن برای لاغری استفاده میکنند را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهیم و ،درباره این رژیم بیشتر صحبت میکنیم. آیا کلمه گیاهخواری برای سلامتی خوب است یا نه  و کلا اطلاعات کاملی را از این واژه بدست می آوریم

واژه برنامه ریزی درست کلمه کلیدی است که در رژیم‌های گیاهخواری باید در نظر داشت. اگر رهنمود‌های غذا یی در مورد تغذیه، دریافت چربی‌، و تنظیم وزن رعایت نشود، گیاه خوار شدن نمی‌‌تواند تأثیری در سلامت داشته باشد. رژیمی‌ که حاوی نوشابه، پیتزا پنیر، و شکلات است می‌‌تواند رژیم گیاهخواری باشد ولی‌ آیا می‌‌تواند برای سلامت مفید باشد؟ متخصصان تغذیه و دستگاه‌های متصدی سلامت همه متفق القولند که یک رژیم غذا یی که بیشتر حاوی محصولات گیاهی باشد، مفید است، چه فرد گیاهخوار باشد یا خیر. رژیم گیاه خواری که برای سلامت مفید باشد، حاوی انواع میوه ها، سبزیها، و غلات کامل است. همچنین چربیهای اشباع(موجود در گوشتها و لبنیات پر چرب) و ترانس (روغن‌های هیدروژنه موجود در غذاهای سرخ کرده، شیرینیها، بیسکویت، سٔس‌های سالاد، مارگارین سفت) با چربیهای سالم همچون روغن زیتون، مغز ها، و دانه‌ها جایگزین می‌‌شوند. همچنین باید در نظر داشت که دریافت بیش از اندازه کالری، حتی از منابع مغذی، کم چربی‌ گیاهی می‌‌تواند باعث افزایش وزن شود. بنابر این همراه با در نظر گرفتن انتخاب‌های سالم، تنظیم اندازه وعده‌ها و فعالیت بدنی منظم نیز مهم است. گیاه خواری ممکن است که از ابتلا به بعضی‌ از بیماریها جلوگیری کند. در مقایسه با گوشت خواران، گیاه خواران کلسترول و چربی‌ اشباع کمتر و ویتامین ث، ای، فیبر، فولیک اسید، پتاسیم، منیزیم، آنتی اکسیدانت ها همچون کارتنوید و فلاوونویید بالاتری مصرف می‌‌کنند. در نتیجه گیاه خواران کلسترول بد و کلسترول کّل، فشار خون، و وزن پایینتری دارند که طول عمر آنها را بیشتر می‌‌کند و خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن را کاهش می‌‌دهد. با این همه اطلاعات موجود در مورد مکانیزم این رژیم‌ها در سلامتی‌ کاملا تشخیص داده نشده است. از طرف دیگر بسیاری از این تحقیقات نمی‌‌توانند تاثیر انحصاری گیاه خواری را روشن کنند چون بسیاری از این بررسیها در افرادی صورت می‌‌گیرد که علاوه بر گیاهخواری سیگار نمی‌‌کشند، در نوشیدن الکل زیاده روی نمی‌‌کنند، و ورزش کافی‌ می‌‌کنند. با در نظر گرفتن این نکته، آنچه بررسیها تا به حال نشان داده اند عبارتند از: خطر مرگ و میر از بیماری‌های قلبی ۱۹-۲۵ % در گیاه خواران کمتر است. بررسی که سه روز پیش منتشر شده نشان می‌‌دهد که حتی این خطر در گیاه خواران یک سوم غیر گیاه خواران است. برای حفاظت از قلب استفاده از غلات کامل و حبوبات به دلیل گوارش آهسته تر و اندیس گلایسمی پاینتر می‌‌تواند در تثبیت قند خون مثبت باشد در حالیکه فیبر آنها کلسترول را پایین آورد. مغز‌های روغنی نیز در حفاظت قلب به دلیل داشتن چربی‌ سالم، فیبر، پروتئین گیاهی، مواد معدنی، و آنتی اکسیدانت‌ها مفیدند گر چه با توجه به کالری بالا مصرف آنها باید کنترل شود. خوردن میوه و سبزیها خطر بروز سرطان‌های خاصی‌ را پاین می‌‌آورد و گر چه این اثر در گیاه خوارن کمتر است، بعضی‌ از بررسیها در گیاه خوارانی که ماهی‌ خورده اند، خطر سرطان‌های خاص حتی کمتر از گیاه خواران محض بوده است. خطر بروز دیابت در گیاه خواران نصف غیر گیاه خواران است