what?

چگونه می توان پیرگوشی را در سنین بالا تشخیص داد و سن ابتلا به این عارضه در سالمندان چند سالگی است؟

 رئیس کارگروه جامعه شنوایی شناسی ایران با اشاره به اینکه افرادی بالای ۶۰ سال مبتلا به کاهش شنوایی یا پیرگوشی می‌شوند، گفت: برای جلوگیری از افزایش کم شنوایی در سالمندان نیاز به اجرای طرح‌ غربالگری شنوایی است.

فرزام جنابی در راستای برگزاری چهاردهمین کنگره شنوایی شناسی ایران که از 29 تا 31 اردیبهشت سال 94 در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود، اظهار داشت: امروزه با توجه به پیشرفت علم و توسعه صنعتی کشورمان، شهروندان ما در معرض آلودگی صوتی قرار دارند و با توجه به اینکه جامعه ما به سمت سالمندی در حال حرکت است و درصد بالایی از جمعیت کشور ما را سالمندان به خود اختصاص می‌دهند یکی از مشکلات جدی که در سالمندان در معرض افزایش است مشکل کاهش شنوایی است و می‌توان گفت یک سوم افرادی که بین 60 تا 70 سال هستند و حدود 80 درصد افرادی که بالای 85 سال هستند مبتلا به کاهش شنوایی یا پیرگوشی هستند.
وی گفت: بهترین راه حل در پیشگیری از کاهش شنوایی در سالمندان بحث غربالگری شنوایی در سالمندان است و اگر ما به موقع این غربالگری را برای سالمندان انجام دهیم می‌توانیم از بروز مشکلاتی مانند گوشه گیری انزوا، افسردگی ناشی از کم شنوایی در سالمند جلوگیری کنیم.
جنابی عنوان کرد: داشتن حس شنوایی و خوب شنیدن یکی از مسائلی است که رابطه انسان را خوب می‌کند و یا بلعکس، به عنوان مثال یک سالمندی که تا دیروز از جایگاه ویژه ای برخوردار بود؛ ولی چون حس شنوایی‌اش کاهش پیدا کرده است این مشکل منجر به این می‌شود که نمی‌تواند در جمع ارتباط برقرار کند و خوب بشنود و خوب پاسخ گو باشد، بنابراین خود به خود گوشه گیر می‌شود و این گوشه گیری فرد را مبتلا به افسردگی  می‌کند.
وی گفت: بهترین سن غربالگری شنوایی در سالمندان بین 50 تا 60 سال است و لازم است سالی یکبار این غربالگری انجام شود چرا که اگر ما بتوانیم به موقع مشکل شنوایی سالمندان را شناسایی کنیم با این کار می‌توانیم از تحمیل شدن بار منفی اجتماعی و مالی بر افراد و جامعه جلوگیری کنیم.
رئیس کارگروه جامعه شنوایی شناسی ایران تاکید کرد: اگر بتوانیم به سالمندان اطلاعات درست دهیم که سمعک چیست و چگونه باید تجویز شود و مطمئن باشند که اگر توسط شنوایی شناسی که پروانه از سازمان نظام پزشکی کشور دارد تجویز شود مطمئناً هیچ مشکلی در استفاده از سمعک نخواهند داشت و بهترین نتیجه درمانی برایشان به‌دست خواهد آمد.
چهاردهمین کنگره شنوایی شناسی ایران همزمان با چهارمین جشنواره علمی دانشجویی انجمن علمی شنوایی شناسی ایران از 29 تا 31 اردیبهشت ماه 1394 در هتل المپیک تهران برگزار می شود.

تسنیم