pregnant1

بهتر است حتی الامکان در دروان باردراری کمتر از موبایل و تلفن همراه استفاده کنید و به خاطر سلامت جنینتان هم که شده از امواج خطرناک آن دور باشید.

درست است که محققان اغلب به این سوال جواب مثبت می‌دهند اما به طور کلی اثرات طولانی‌ مدت این موضوع نامشخص است.

چرخه خواب و بیداری را مختل می کند
تحقیقات مختلف نشان داده است حمل تلفن همراه توسط مادر باردار می‌تواند چرخه خواب و بیداری جنین را به هم بزند. این مطالعه روی واکنش جنین به  تکرار زنگ تلفن همراه بر تعدادی مادر باردار انجام شده است. در این تحقیق مشخص شد همانطور که اگر کسی شما را هر یک ساعت بیدار کند قطعا خوشحال نخواهید شد، این صدا و لرزش ناشی از تلفن همراه هم باعث ایجاد وحشت در جنین شده و چرخه طبیعی خواب او را دچار اشکال می‌کند. آنچه در این مطالعه نامشخص است اینکه این صدا چقدر می‌تواند بر سلامت جنین یا روند بارداری اثر بگذارد.

پزشکان بیشتر در معرض خطر هستند
تحقیقات قبلی نشان داده است زنان باردار که پزشک هستند بیشتر دچار عوارض بارداری، تولد نوزاد نارس، فشار خون بالا و وزن کم هنگام تولد می‌شوند، دلیل آن هم به ماهیت شغلشان که حمل پیجر و البته تلفن همراه به مدت طولانی است، مربوط می شود.  بیشتر مادران می‌دانند که وقتی باردار می‌شوند باید از مواجهه با بسیاری از مواد مضر از جمله مصرف سیگار و … خودداری کنند. با وجود آنکه نمی‌توان گفت تلفن همراه با بارداری منافات دارد اما به نظر می‌رسد  مدت زمان طولانی‌تری لازم است تا نتایج پژوهش در این مورد خود را نشان دهد  و به همین دلیل بهتر است تا آن زمان جانب احتیاط را رعایت کنید.

کودک بیش فعال میشود یا نه؟
تحقیقاتی که تاکنون انجام شده نشان می‌دهد استفاده کوتاه مدت از تلفن همراه هیچ خطر جدی برای سلامت جنین ندارد. اما دو تحقیق ارتباط بین جنین و امواج موبایل و بروز مشکلات رفتاری مانند بیش فعالی در زمان کودکی را نشان داده است. اما مطالعات دیگر نشان می‌دهد هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و مشکلات رفتاری وجود ندارد. ولی شواهدی مبنی بر تاخیر رشد در کودکان ۶ و ۱۸ ماهه دیده شده است.

به این موارد توجه کنید
موبایل سطوح پایینی از امواج رادیویی به نام تابش غیریونیزان را دارد که بسیاری از وسایل مانند تلویزیون، کامپیوتر و مایکروویو هم این اشعه را میتابانند. تابش غیریونیزه بسیار کمتر از پرتوهای یونیزان است که توسط اشعه X و سی تی اسکن بروز میکند. کارشناسان معتقدند تابش غیریونیزه بعید است به نوزاد ضرری برساند. بیشتر ما به تلفنهای همراه‌مان وابسته هستیم بنابراین اگر به تلفن‌تان نیاز دارید خودتان را نگران نکنید و فقط این مواجهه را از طریق روش‌های زیر کم کنید:
•    تا آنجا که امکان دارد از تلفن همراه کمتر استفاده کنید یا فقط زمانی که هیچ گزینه دیگری ندارید سراغش بروید.
•    به جای زنگ زدن از پیامک استفاده کنید.
•    مکالمه‌های‌تان را تا حد امکان کوتاه کنید.
•    از یک هندزفری استفاده کنید تا امواج مختلف به سرتان نزدیک نشود.
•    جایی بایستید که سیگنال قوی است و بعد تماس بگیرید.
•    گوشی موبایل را در جیب یا کمربند و نزدیک شکمتان قرار ندهید.
•    اگر از اینترنت گوشی استفاده میکنید با وای فای گوشی به اینترنت متصل شوید و سعی کنید از اینترنت خط تلفنتان استفاده نکنید.