fungal-nail

ناخن ها تنفس نمی کنند و جز رشد فعالیت دیگری انجام نمی دهند و باعث می شوند ما بتوانیم از انگشت ها به نحو موثری استفاده کنیم. به طور کلی رشد ناخن ها تا 25 سالگی بیشتر از هر زمانی است و پس از آن رشد ناخن ها کمتر شده و بر ضخامت آنها افزوده می گردد . حرکت و ورزش در رشد ناخن تاثیر بسزایی دارد و به همین دلیل ناخن های دست راست معمولا رشد بیشتری دارند . یک ناخن کاملا تازه حدود سه تا پنج ماه برای رشد فرصت دارند . علت ناراحتی ها و بیماری های ناخن در مواظبت نکردن از آنهاست . از آنجا که ناخن جز اعضا غیر زنده بدن ماست و برخلاف بافت های زنده قادر به محافظت و دفاع از خود نیستند و با کمترین آسیب خارجی نمی توانند خود را ترمیم کنند .

یکی از مشکلات و بیماری های شایع در ناخن ها خشک شدن آنها و شکنندگی آنهاست که در صورت عدم توجه می تواند منجر به بد شکل شدن و در نهایت شکستن ناخن ها شود . قدم اول برای ببرخورد با این مشکل اطمینان یافتن از وضعیت غذایی فرد می باشد . زیرا عدم مصرف کافی اسید های چرب ضروری به این مشکل منجر می شود .

خوردن غذاهایی تخم مرغ و حبوبات ، گوشت قرمز ، جوانه ها و ماهی تا حدوددی می تواند باعث بهبود وضعیت ناخن شود . علت دیگری که باعث خشک شدن ناخن ها می شود استفاده نادست و بیش از اندازه مواد شویندده و پاک ککنده است . چرا که این مود چبی طبیعی روی ناخن ها را برمی دارند . از دیگر علت های شکنندگی ناخن ها استفاده از لاک های ارزان قیمت و نا مرغوب است .

جدا شدگی صفحه ناخن

پوسته پوسته شدن ناخن های خشک که باعث جدا شدن لایه های قسمت انتهایی صفحه ناخن می شود در بیست درصد افراد بالغ دیده می شود که در اثر تماس زیاد و مکرر با آب ایجاد می شود . برای درمان باید انگشتانه پارچه ای درست کرد و بر روی ناخن کشید . در صورت عدم بهبود با نظر پزشک متخصص می توان با استفاده از مواد لوبریکانت قوی روی ناخن مانع از پیشرفت بیماری خصوصا اسپیلیتینگ شد .

عفونت ناخن

التهاب حاد یا مزمن بافت اطراف ناخن در خانم ها بسیار شایع است که معمولا بعد از کندن گوشه ناخن ، جویدن ناخن و یا مانیکور دیده می شود . درد ، تورم قرمزی و حساسیت موضعی و ترشح چرک از علایم این بیماری است . برای درمان بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرد.

پاورنشیای کرونیک

اکثرا در تماس زیاد با آب ( آشپز ها سلمانی ها و مستخدمین به دلیل مرطوب کردن و خشک کردن مکر دست ها ) و یا کسانی که اختلال گردش خون محیطی دارند ایجاد می شود . مواد شیمایی ، حساسیت زا به این بیماری دامن می زنند . شیار عرضی در سطح ناخن ، تغییر رنگ ناخن ، التهاب اطراف ناخن ، ضخیم شدن ناخن ، درد و اریتم خفیف و از بین رفتن کوتیکول و تورم از علایم این بیماری است .