a26a6a4348ed0d0b8b15cb22255c2fa7
عفونت در بارداری چه خطراتی برای جنین دارد و تا چه حد می تواند به وی آسیب برساند؟

یک نوزاد کوچولو می‌تواند زندگی‌تان را پر از شادی کند اما پذیرش مسئولیت هم کار راحتی نیست. اگر می‌خواهید صاحب فرزند شوید، هر هفته با ما همراه باشید. از اولین گام تا تولد فرزندتان با شما خواهیم بود.

یکی از مشکلات شایعی که ممکن است برای خانم‌ها در طول دوران بارداری ایجاد شود، عفونت قارچی واژن است. البته با توجه به تغییرات دوران بارداری طبیعی است عفونت‌های قارچی این ناحیه زیاد شود و هر خانم بارداری را حتی بدون سابقه چنین عفونت‌هایی گرفتار کند.

ترشحات این ناحیه بدن یکی از شایع‌ترین علائم عفونت قارچی در طول دوران بارداری است؛ ترشحات سفیدرنگی که به مقدار کم یا زیاد از آن خارج می‌شود و حتی ممکن است سبز یا زردرنگ باشد. در این بین ترشحات طبیعی را نباید با عفونت قارچی اشتباه گرفت. در واقع ترشحات طبیعی شبیه ترشحات قبل از دوران قاعدگی و بی‌بوست در حالی که موقع عفونت قارچی، بوی نامطبوعی ایجاد می‌شود. البته بوی نامطبوع یا ترشحات واژن در بیماری‌هایی مثل واژینوباکتریال هم وجود دارد و تنها آزمایش ترشحات توسط پزشک متخصص در تشخیص قطعی و دقیق بیماری کمک می‌کند. پس اگر نسبت به طبیعی یا غیرطبیعی بودن این ترشحات شک دارید، با پزشک خود مشورت کنید. در عین حال، خارش و سوزش از دیگر علائم عفونت‌های قارچی محسوب می‌شود که گاه با تورم این ناحیه همراه است. گاهی اوقات نیز این احساس خارش و بویژه سوزش هنگام ادرار کردن یا رابطه زناشویی تشدید خواهد شد.

عقونت قارچی و سلامت جنین

از جمله شایع‌ترین سوالات خانم‌های باردار از متخصصان زنان این است که آیا عفونت قارچی روی سلامت جنین تاثیر می‌گذارد؟ باید گفت عفونت قارچی سلامت جنین در حال رشد داخل رحم را تهدید نمی‌کند، اما اگر مادر هنگام زایمان همچنان دچار عفونت باشد، نوزاد هنگام عبور از مجرای زایمان می‌تواند درگیر عفونت شود. به عنوان مثال ممکن است در معرض برفک دهان نوزادان که همان عفونت قارچی دهانی است، قرار بگیرد؛ تکه‌های سفیدی که در دو طرف دهان، سقف دهان و گاه روی زبان قابل مشاهده است. البته در صورتی که مادر عفونت واژن هم نداشته باشد (به علل دیگری) هم ممکن است نوزاد با برفک دهان متولد شود که در هر دو حالت درمان آن اصلا پیچیده نیست.

پیشگیری را جدی بگیرید

بد نیست بدانید پوشیدن لباس زیر نخی و پرهیز از پوشیدن جوراب شلواری و شلوار‌های تنگ بخصوص آنهایی که از جنس الیاف مصنوعی هستند، عوض کردن لباس زیر پس از ورزش و عرق کردن، خوابیدن بدون لباس زیر در شب، استفاده نکردن از صابون‌های معطر برای شست‌وشوی ناحیه تناسلی، خشک نگه داشتن ناحیه با استفاده از دستمال‌های بهداشتی و … از جمله مواردی است که احتمال ابتلا به عفونت قارچی را در دوران بارداری کاهش می‌دهد.

راهکارهای درمانی

گرچه داروهای ضدقارچ شامل کرم و شیاف و … در داروخانه‌ها بدون نسخه در دسترس هستند، اما هرگز بدون مشورت با پزشکتان از این داروها استفاده نکنید چون بعد از تشخیص پزشک نیاز به دارو دارید و شاید هم عفونت دلایل مهم‌تری داشته باشد که درمان خودسرانه سلامت جنین را تهدید کند. پس بهترین گزینه مراجعه به متخصص است.
روزنامه جام جم