P_infectionB_bronch_1
بیماری برونشیولیت در اطفال چه نشانه هایی دارد و خود را در آنان چگونه بروز می دهد؟

«برونشیولیت» به التهاب نایژک ها که کوچک ترین معبرهای تنفسی در ریه هاست، گفته می شود.

این بیماری اغلب در کودکان زیر 6ماه و گاهی 12ماه دیده می شود. علت بروز این بیماری ویروسی است که به طور عمده باعث عفونت ریوی در کودکان می شود. به این بیماری در بزرگسالان، برونشیت گفته می شود. برونشیولیت از طریق شایع ترین ویروس به نام سین سی شیال تنفسی (RSV) به وجود می آید. این ویروس از طریق سرفه و عطسه پخش می شود.

در نوزادان علایم اولیه به شکل یک سرماخوردگی شروع می شود و پس از گذشت یک روز یا بیشتر، کودک دچار سرفه و خس خس سینه می شود. تنفس تند و خس خس سینه، خوردن و آشامیدن را برای کودک سخت می کند به طوری که برخی از کودکان باید در بیمارستان بستری شوند.

علایم اولیه آن مشابه سرماخوردگی معمولی است، یک یا 2 روز ادامه دارد از جمله آب ریزش بینی، سرفه خفیف و گرفتگی بینی که با تب، خس خس سینه و بی اشتهایی کودک همراه است. در روز دوم و سوم علایم بدتر می شود و بیماری 7 تا 10 روز طول می کشد. اما سرفه کردن کودک ممکن است بین 2 تا 4 هفته طول بکشد.

از آن جا که این بیماری ویروسی است، آنتی بیوتیک تجویز نمی شود. در این موارد کودک نیاز به استراحت دارد و باید مصرف مایعات وی افزایش پیدا کند. بنابراین دفعات شیر دادن و آب دادن را افزایش دهید تا کودک دچار کم آبی نشود. از طرفی اگر کودک به اکسیژن نیاز پیدا کند، باید بستری شود.

از آن جا که این بیماری عفونی واگیردار است، کودک مریض را از کودکان دیگر دور نگه دارید. در محیط هیچ گونه آلودگی مانند دود سیگار وجود نداشته باشد. سختی یا بی نظمی در تنفس، ناتوانی در شیر خوردن، پریدگی رنگ، خس خس سینه، امتناع از خوردن و آشامیدن، کم اشتهایی و خواب آلودگی از علایم این بیماری است که به محض مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کنید.
روزنامه خراسان