Yoga Instructor

 

پیلاتیس ورزش ایده آل  برای افرادی  است که درد مفاصل یا ضعف ماهیچه ای، دارند. در پیلاتس تنفس مناسب ضروری است و کمک می کند تا حرکات با حداکثر قدرت و کارایی اجرا شود.  یادگیری تنفس صحیح می تواند استرس را کاهش دهد.پیلاتیس آموزش ذهن برای حفظ یک سطح ثابت از آگاهی از راه حرکات بدن است

 

پیلاتس نوعی سیستم آمادگی جسمانی است که در اوایل قرن بیستم توسط یوزف پیلاتس ابداع شد واز ترکیب تمرین‌های باستانی یونانی و مدیتیشن شرقی تشکیل شده است. این ورزش در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

همه افراد با آمادگی‌های جسمانی مختلف زمانی که پیلاتس را شروع می‌کنند شاهد پیشرفت‌های زیادی در حرکات، انعطاف پذیری قدرت عضلات و کاهش دردهای کمر، گردن و مفاصل می‌شوند. تا 40 سال بعد از مرگ جوزف پیلاتس، برنامه‌های ورزشی او را زیاد انجام نمی‌شوند و محبوب نبودند، اما امروزه این ورزش بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

آیا پیلاتس می‌تواند قدرت بدن را افزایش دهد و انعطاف پذیری را بالا ببرد؟ استاد مشهور پیلاتس ، گالیانو معتقد است که اگر پیلاتس درست انجام شود همه این اهداف را تامین می‌کند.

گالیانو می‌گوید: پیلاتس باعث آگاهی از بدن می‌شود و با تغییر دادن زندگی روزانه اندام را تغییر می‌دهد. هنگامی که دارید آشپزی می‌کنید یا مسواک می‌زنید، سعی می‌کنید که شکم را به داخل ببرید و شانه را رها کنید، در واقع همه دروس پیلاتس در کارهای روزانه یادآوری می‌شوند. پیلاتس به شما یار می‌دهد که چطور ذهن را تمرین دهید و هماهنگی بدن را ایجاد کنید. هنگامی که بتوانید کنترل چیزهای کوچک را به دست آورید، موفق خواهید بود. بزرگ‌ترین تاثیر پیلاتس در نظر من آگاهی شخصی است. آگاهی از این که چطور بنشینیم، بایستیم و حرکت کنیم. به این ترتیب این تغییر عادت‌ها باعث می‌شوند که دردها و آسیب دیدگی‌ها نیز کاهش یابند. برای مثال شما متوجه می شوید که اگر گردن شما به هنگام صحبت با تلفن یا کار با کامپیوتر در حالت خاصی قرار بگیرد، آسیب می‌بیند. بسیاری از بیماران به دلیل عادت‌های نادرست در محل کار و خانه دچار دردهای مزمن می‌شوند.

پیلاتس بیشتر بر روی بدنه کار می‌کند، یک درخت را در نظر بگیرید اگر درخت تنه محکمی نداشته باشد، می‌افتد. بدن انسان نیز هین طور است، اگر تلاش نکنیم که بدن قوی داشته باشیم دچار ضعف و آسیب دیدگی‌ خواهیم شد.

معمولا کسانی که می‌خواهند شکم صافی داشته باشند، سعی می‌کنند وزن کم کنند، اما به قدرت شکم و تنه فکر نمی‌کنند. پیلاتس نه تنها بدنه را لاغر می‌کند و شکم را صاف می‌کند، آن را قدرتمندتر و سالم‌تر می‌سازد.

کوین بون یکی از پایه‌گذاران متدهای پیلاتس می‌گوید: یک عضله انعطاف پذیر قدرتمند است. عضله سفت ممکن است حس خوبی بدهد و ظاهر قشنگی داشته باشد، اما اگر عضله انعطاف پذیری نداشته باشید نمی گذارد تعادل و قابلیت‌هایی که باید داشته باشید را به دست آورید.

گالینو که مربی بسیاری از افراد مشهور است، معتقد است که پیلاتس روش حرکت کردن را آموزش می‌دهد.

او می‌گوید :‌ اگر شما یاد بگیرید که چطور حرکت کنید و بدانید چه موقعیت بدنی برای شما مناسب نیست می‌توانید به هماهنگی بدن لازم برسید. هنگامی که شروع به کنترل بدنتان می‌کنید، رضایت بیشتری خواهید داشت.

پیلاتس حدود یک قرن پیش توسط یک آلمانی به نام جوزف پیلاتس طراحی شد. از آنجایی که پیلاتس قبلا به آسم و نرمی استخوان بود باید وسواس زیادی نسبت به بدن خود به خرج می‌داد. او فعالیت‌های یونانیان قدیم را با مدیتیشن شرقی تلفیق کرد. نتیجه‌ این کار برنامه ورزش بود که او آن را کنترل شناسی،‌ نامید که نیاز بر تمرکز بالا و قدرت عضلات شکم ، تمرکز بر تنفس و انعطاف پذیری داشت. این برنامه ورزشی برای پیلاتس کار آمد بود. او در رشته‌های بوکس، شیرجه ، اسکی، ژیمناستیک و یوگا فعالیت کرد. از حرکات پیلاتس برای بالا بردن توانایی حرکتی سربازان انگلیسی در جنگ جهانی اول استفاده شد. ورزش پیلاتس در سال 1929 در آمریکا ظهور کرد. این نوع تمرینات ابتدا برای بوکسورها و سپس برای کسانی که باله کار می‌کردند مورد استفاده قرار گرفت.

در بسیاری از ورزش‌ها و فعالیت‌ها می‌توان از پیلاتس کمک گرفت برای مثال در یوگا، شنا و بوکس حرکات تمرینی پیلاتس موثر خواهند بود.

پیلاتس بر مقاومت عضلات و ستون فقرات موثر است. بنابراین در درمان کمردرد مفید خواهد بود. 50 درصد از افراد بزرگسال کمردرد را تجربه‌ کرده‌اند و 25 درصد آنها کمردرد مزمن دارند. البته برای کسانی که کمردرد دارند پیلاتس باید تحت نظر پزشک انجام شود، زیرا در غیر این صورت ممکن است مخرب باشد. کسانی که برای درمان هر نوع درد می‌خواهند از پیلاتس استفاده کنند باید تحت مراقبت باشند. بدون تشخیص درست درد حتی بهترین مربی پیلاتس نمی‌تواند برنامه ورزشی درست و موثری طراحی کند.

پیلاتس شش فایده مهم دارد که عبارتند از:

1- تنظیم بدن و تعادل:

اگر بدن تعادل درستی داشته باشد اسکلت ماهیچه‌ای بدون هیچ فشاری در بهترین حالت خود خواهد بود. اگر بدن از حالت درست خود خارج شود، عضلات و مفاصل آسیب می‌بینند. بنابراین توانایی بدن کاهش می یابد و درد بدن بیشتر می‌شود. پیلاتس این امکان را می‌دهد که بدن تنظیم شود و عضلات کارآمد باشند. بهتر است به هنگام انجام پیلاتس بدن خود را در آیینه ببینید، مطمئن شوید که پاها، زانوها و لگن در یک راستا قرار دارند.

2- قدرت:

پیلاتس برنامه خوبی برای برقراری شرایط بدنی مناسب است، زیرا به این شکل نیازی به دستگاه برای بالا بردن قدرت بدن نخواهید داشت. به راحتی می‌توانید از وزن بدن خود برای بالا بردن استقامت استفاده کنید. بعد از مدتی انجام پیلاتس خواهید دید که حجم عضلات زیاد می‌شود و احساس قدرت بیشتری می‌کنید و انرژی بیشتری دارید. شما در پیلاتس در همه حالت‌ها نشسته، خوابیده و ایستاده تمرین می‌کنید. بنابراین عضلات در موقعیت‌های مختلف قرار می‌گیرند و قدرت آنها زیاد می‌شود.

3- انعطاف پذیرایی:

همه می‌خواهند که بدنی قوی داشته باشند، اما باید بین قدرت و انعطاف پذیری تعادل برقرار باشد، پیلاتس بهترین ورزش برای رسیدن به این هدف است. عضلات سفت از انعطاف پذیری جلوگیری می‌کنند و ممکن است باعث درد شوند. انعطاف پذیری برای برقراری آمادگی جسمانی لازم است. انعطاف پذیری باعث می‌شود که مفاصل بتوانند بهتر و بیشتر حرکت کنند و سالم‌تر بمانند.

4- اندام ورزیده‌تر:

اکثر کسانی که زیاد فعالیت ندارند حجم عضلات‌شان کم است و عضلات آنها ضعیف است. عضلات سریع به ورزش واکنش نشان می‌دهند. بعد از چند هفته‌ انجام پیلاتس با رژیم غذایی درست همراه باشد چربی بدن کاهش می یابد و حجم عضلات افزایش می‌یابد.

5- استقامت:

پیلاتس استقامت بدن را افزایش می‌دهد. استقامت ابتدا در ذهن ایجاد می‌شود و با پشتکار افزایش می یابد. باید پیلاتس را بدون وقفه انجام دهید. ممکن است بعد از چند بار تکرار حرکات بدن شما خسته شوید، اما نباید متوقف شوید و باید بر کامل کردن ست تمرین تمرکز کنید.

6- از بین بردن استرس:

استرس یکی از بزرگ‌ترین نکات منفی زندگی امروزی است و می‌تواند بر جسم و روح به اندازه یک بیماری تاثیر بگذارد. ورزش مداوم یکی از بهترین درمان‌ها برای استرس است. در ورزش پیلاتس بر تنفس و ذهن تمرکز می‌کنیم که باعث می‌شود آرامش بیشتر شود.

منبع- کوکا