BE7E24 Untidy, cluttered bedroom in disarray, messy bed boys room

اتاق خواب تاثیرات مهمی بر کیفیت و میزان خواب دارد و در صورت آشفتگی و بهم ریختگی می تواند باعث بروز اختلالات خواب شود.

اتاق تمیز و مرتب یا اتاق کثیف و به هم ریخته؛ کدام یک را بیشتر دوست دارید؟ شما جزء آن افرادی هستید که مکان های به هم ریخته نظم ذهنیشان را به هم می ریزد یا آنهایی که در مکان های مرتب تمرکز خود را از دست می دهند؟ فکر می کنید تمیزی یا به هم ریختگی اتاق ها تأثیری در کیفیت زندگی دارد؟ چیدمان اتاق می تواند برخی جنبه های زندگی مثل خوابیدن را تحت تأثیر قرار دهد؟

برای برخی افراد اتاق های تمیز و مرتب بهشت است برای برخی دیگر جهنم؛ برخی به جابجایی کوچکترین وسیله در اتاق حساسیت دارند و برخی دیگر اگر لباس هایشان بیرون از کمد نباشد، کوهی از کتاب روی زمین جمع نکرده باشند و در نهایت برای رسیدن به تخت خوابشان از موانع مختلف رد نشوند احساس آرامش نمی کنند. شاید این اتاق های به هم ریخته برای گروهی جذاب باشد، اما تبعاتی به دنبال دارند که گاهی حتی به ذهن ما هم نمی رسد؛ از جمله اینکه می توانند خواب را مختل کنند.

بنا بر تحقیقات انجام شده، علاقه به انبار کردن و جمع کردن وسایل روی هم نوعی اختلال است که موجب می شود افراد مبتلا به آن مشکلات خواب بیشتری نسبت به آنهایی که منظم هستند تجربه کنند. افرادی با اختلال انبار کردن وسایل و اتاق های به هم ریخته اغلب زمان زیادی صرف می شود تا به خواب بروند، در طول خواب چند بار بلند می شوند و در نتیجه در طول روز نسبت به سایرین خسته تر هستند. از طرف دیگر کمبود خواب نه تنها فرد را مضطرب می کند بلکه استرس و افسردگی را افزایش و قدرت تفکر را کاهش می دهد.

 در واقع کمبود خواب نوعی اختلال شناختی است که بسیاری از عملکردهای مغز ما از جمله توان تصمیم گیری را تحت تأثر قرار می دهد. پس اگر خواب راحتی ندارید بهتر است نگاهی به اتاق خوابتان بیاندازید و اگر بیش از حد به هم ریخته است دستی به آن بکشید و وسایلتان را کمی مرتب کنید.

منبع دیلی میل