prenatal1
در دوران بارداری باید مقدار ویتامین ها و املاح معدنی را در رژیم غذایی افزایش دهید. زیرا بچه در حال رشد احتیاج به این مواد غذایی دارد. ممکن است پزشکتان مواد تکمیل کننده ای مانند آهن و اسید فولیک را برای شما تجویز کند، در حالی که، معتقدیم آهن به شکل مکمل می تواند ضرری بیش از منافع آن داشته باشد. بخش 18-4 (خ) را برای آشنایی با منابع غذایی خوب مطالعه کنید.
اسید فولیک و پیریدوکسین ویتامین  بسیار مهم است و مکملهایی که محتوی دز کمی از این ویتامین ها هستند، نه تنها ضرری ندارند بلکه شما را به خوردن غذاهای پر ویتامین ترغیب می کنند . هرگز قرصهای محتوی دز بیش از حد ویتامین ها را مصرف نکنید و هرگز به فکر جایگزین کردن مواد تکمیلی به جای عادات غذایی خوب خودتان نباشید. دز بیش از حد می تواند برای شما و فرزندتان مضر باشد و بدنتان را به شوی یک حالت غیر متعادل سوق دهد. خصوصاً مراقب باشید قرصهای حاوی دز بالای ویتامین A و D مصرف نکنید و بیش از 50 میلی گرم در روز از پیریدوکسین استفاده نکنید.
ویتامین A مورد نیازتان را از هویج، ماهی و مقدار زیادی از انواع تخم مرغها بدست آورید و ویتامین D را از آفتاب تامین کنید. بسیاری از زنان (و بعضی از پزشکان آنها) نگرانند تا مبادا در طی دوران بارداری وزنشان بیش از اندازه اضافه شود. این پریشانی ذهنی منجر به یک رسم معمولی برای محدود کردن مصرف غذا شده است که برای بچه ها خطرناک است. مصرف مواد غذایی کافی خیلی بیشتر از محدود کردن افزایش وزن باید مورد توجه باشد. در حقیقت، مطالعات آماری نشان داده زنانی که در طول بارداری اضافه وزن مناسب پیدا کرده اند، احتمال تولد فرزندان سالم از جانب آنها بیشتر است، سعی کنید مصرف نمک  و شکر را قطع کنید. از مصرف شکر و نوشیدنیهای شیرین پرهیز کنید تا از ابتلا به دیابت که اغلب در دوران بارداری ایجاد می شود، محافظت شوید و در همین حال کاهش مصرف نمک، خطر ابتلا به افزایش فشار خون و وجود عوارض سمی خونی را در دوران بارداری کاهش خواهد داد. مصرف زیاد مایعات (8-6 لیوان) در طول روز معقول است. خصوصاً، مصرف آب خالص تصفیه شده و آب میوه مفید است. از چای، قهوه و نوشابه های گازدار بپرهیزید و در مورد مصرف آنها محتاط باشید، یعنی تا جایی که ممکن است شیر مصرف نکنید تا ایجاد آلرژی را در بچه کاهش دهید. اگر به خوردن شیر تمایل دارید می توانید به جای آن حداکثر یک فنجان در روز «سر شیر» مصرف کنید. به نظر می رسد ماست طبیعی این مشکلات (ایجاد آلرژی) را برای اغلب افراد به دنبال ندارد. ظاهراً باکتری مفید موجود در ماست عامل مخاطره انگیز بالقوه موجود در شیر را خنثی می کند. مطمئن باشید ماستی که می خورید تازه و خالص باشد و نباید چیزی جایگزین آن شود. ماست، به خصوص، در دوران بارداری بسیار اهمیت دارد. زیرا منبع خوبی از کلسیم (ca) است و شما به کلسیم برای ساختن استخوانهای فرزندتان و آماده شدن برای تغذیه و شیر دادن نیاز دارید. نگهداری آب به مقدار جزئی موجب ورم کردن پاها می شود، مخصوصاً در اب و هوای گرم البته موردی نیست که راجع به آن نگران شوید. در حقیقت، تحقیقات در مورد افراد سوئدی نشان داده مادرانی که مقداری آب نگه داری می کنند بچه های سالمتری دارند.