عضو شورای عالی داروخانه های ایران با اشاره به وجود نواقص در سیستم طبابت کشور، تصریح کرد: تا زمانی که این نواقص برطرف نشود، اسراف دارویی خواهیم داشت.
دکتر رهبر مژدهی آذر ضمن تایید اخبار مربوط به اسراف دارویی در کشور، به مهر گفت: یکی از نواقص موجود در سیستم طبابت ایران، عدم آگاهی کافی مردم از مسائل پزشکی و درمانی است که این آگاهی می بایست از سوی پزشکان صورت بگیرد.

وی ادامه داد: مردم نسبت به اهمیت استفاده صحیح برخی داروها به ویژه داروهای مهم، اطلاع کافی ندارند و همین مسئله سبب شده که دوره درمان خود را نیمه کاره رها کنند و در نتیجه داروهایی که دریافت کرده اند، بلا استفاده بماند و فقط سرمایه ای که بابت تهیه این داروها هزینه شده است، هدر برود.

عضو شورای عالی داروخانه های ایران همچنین از ارزان بودن دارو به عنوان یکی دیگر از علت های دور ریز دارو در کشور نام برد و در عین حال تصریح کرد: البته ارزان بودن دارو، دلیل بر حسن نیست، زیرا داروهایی که در کشور تولید و عرضه می شود، معلوم نیست مواد اولیه آن از کدام کشور تهیه می شود و همین امر می تواند از کیفیت داروهای تولید داخل بکاهد.

مژدهی آذر با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت فقط ملزم است بر امر صحت و سلامت داروها نظارت کند، افزود: معتقدیم که این نوع نظارت اشکال دارد، زیرا کیفیت مواد تهیه دارو متفاوت است.

وی همچنین با طرح این موضوع که هر وقت دارو گران شد، مصرف آن نیز پایین آمد، اظهار داشت: این مسئله نشان می دهد که برخی داروها بدون اینکه مصرف شود، تهیه می شود.

عضو شورای عالی داروخانه های ایران افزود: برخی پزشکان برای اینکه بیمار از آنان رضایت داشته باشد، انواع و اقسام دارو را تجویز می کنند. چون اگر اینگونه عمل نکنند، بیمار فکر می کند که پزشک متوجه بیماری او نشده و لاجرم به پزشک دیگری که داروی بیشتری می نویسد، مراجعه می کند.

به گفته مژدهی آذر، تا زمانی که این نواقص برطرف نشود، همچنان شاهد اسراف دارویی در کشور خواهیم بود.