نگهداري انواع داروها و شربت‌هاي خوراكي در مكان‌هاي گرم به ويژه در داخل خودرو و در هنگام مسافرت و استفاده از آن‌ها در مواقع لازم و ضروري مي‌تواند عوارض جبران ناپذيري را براي شخص ايجاد كند از اين رو به گفته متخصصان و كارشناسان اولا در طول سفر به هيچ عنوان دارويي را غير از جعبه‌هاي كمك‌هاي اوليه با خود حمل نكرده و ثانيا در صورت حمل آن‌ها را در مكان‌هاي خنك مانند كلمن‌هايي كه حاوي يخ خشك هستند نگهداري كنيد.

دكتر شفيعي رئيس دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: داروها را به هيچ عنوان در پشت شيشه، داشبورد، صندوق عقب ماشين و در مكان‌هاي سربسته و گرم نگهداري نكنيد زيرا گرما و محيط بالاي خودرو باعث مي‌شود كه مكانيسم‌هاي موجود در دارو به ويژه شربت‌هاي خوراكي تغيير ماهيت يافته و در صورت استفاده اشخاص از اين داروها باعث مسموميت ناشي از دارو در افراد شود.
هر چند كه قرص‌ها و داروهايي كه به اصطلاح جامد هستند از ثبات بيشتري برخودار بوده اما اين داروها نيز مستثني از اين قاعده نيستند.
وي حمل دارو و استفاده از آن در طول سفر را فقط منوط به افرادي عنوان كرد كه به نوعي از يك بيماري حاد و مزمن رنج برده و نياز است كه در زمان دقيق و معين داروي خود را مصرف كنند در غير اين صورت حمل دارو آن هم در مسافرت به ويژه در سفرهاي طولاني لازم و ضروري نيست.
رئيس دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: برخي از خانواده‌ها در هنگام سفر داروهاي مختلفي مانند استامينوفن، قرص‌هاي ديكلوفناك و داروهاي ضد تهوع را با خود حمل مي‌كنند كه اين مسئله با سلامت افراد در تناقض است زيرا مصرف خود سرانه اين داروها باعث بيماري‌هاي ديگري مانند افزايش فشار خون، خونريزي معده، سر درد، سرگيجه و ديگر عوارض دارويي مي‌شود.
وي نگهداري داروها به ويژه شربت‌ها و قرص‌ها را در داخل جعبه كمك‌هاي اوليه به علت آن كه اين جعبه قدرت نگهداري‌ دماي لازم را براي داروها (مانند محيط طبيعي و سرماي لازم) را ندارند وسيله مناسبي براي نگهداري داروها ندانست و گفت: جعبه كمك‌هاي اوليه فقط وسيله‌اي براي نگهداري گاز، باند، پانسمان و وسايل ضدعفوني كننده است و وسايل مناسبي براي نگهداري دارو آن هم در مسافرت نيست.
حمل نكردن دارو به صورت خودسرانه در سفر، رعايت بهداشت و آداب سفر، رعايت نكات بهداشتي در هنگام انتخاب مواد غذايي از نكاتي است كه افراد بايد در طول سفر آن را رعايت كرده تا ناچار به مصرف دارو نبوده و دچار مسموميت دارويي در سفر نشوند.
شربت آب ليمو، بهترين ماده غذايي در طول سفر است:
همچنين دكتر چيت ساز داروساز در ادامه گفت: شربت آب ليمو يكي از بهترين شربت‌هاي خوراكي در طول سفر و در هنگام مبتلا شدن فرد به انواع مسموميت‌ها به ويژه مسموميت‌هاي دارويي است زيرا به دليل خاصيت اسيدي بودن آب ليمو اين ماده خوراكي مي‌تواند باكتري‌ها و سموم موجود در بدن فرد را تا هنگام مراجعه فرد به درمانگاه‌ها و مراكز درماني دفع كرده و استفاده از آن در اين هنگام بلامانع است.
وي در مورد استفاده غيرضروري از داروي ضد تهوع كه به داروي مسافرت معروف است به نكاتي اشاره كرد و افزود: بعضي از افراد در هنگام مسافرت با ماشين و قطار دچار حالت تهوع مي‌شوند كه استفاده از نصف اين دارو قبل از مسافرت مي‌تواند در زمينه جلوگيري از اين حالت موثر واقع شود اما اگر اين دارو در طول 24 ساعت 2 تا 3 عدد مورد استفاده شخص قرار گيرد ممكن است باعث فلجي اندام‌هاي صورت مانند چشم، رعشه دست و پا شود.
وي نگهداري دارو به هر شكل در منزل و يا در طول مسافرت را مناسب ندانست و گفت: بهتر است در طول مسافرت تنها از داروهاي اورژانسي مانند جعبه كمك‌هاي اوليه استفاده شود در غير اين صورت حمل و نقل هر گونه دارو در طول مسافرت جايز نيست.
دكتر چيت ساز شايعترين مسموميت‌هاي دارويي در مسافرت را ناشي از آب‌هاي آلوده مصرف ناشي از مواد غذايي فاسد گوشت و ماهي كه باعث تهوع،‌ استفراغ و دل درد مي‌شود عنوان كرد.