55052ffb271e3

مهمترین عوامل بروز سردی روابط در بین زوجین و راههای پیشگیری از هرکدام را در این مطلب ذکر کرده ایم با ما همراه باشید.

تولد کودک در سالهای اولیه رشدش نیز رونق و صفا و صمیمت بیشتری در بین زوج ها ایجاد می‌کند. با گذشت زمان و بزرگ‌شدن فرزند یا فرزندان میزان توجه زوج‌ها نسبت به همدیگر معطوف به فرزندشان نیز می‌شود و محبت و صمیمت بین فرزندشان نیز تقسیم می‌شود.

در روند طبیعی زندگی و با گذشت زمان شرایط زندگی (اقتصادی، اجتماعی، تحصیلی) نیز نسبت به سالهای اولیه زندگی تغییر می‌یابد و در بیشتر موارد این تغییرات، شامل پیشرفت‌هایی در زندگیست که به همراه خود تغییراتی را در عقاید و نظرات و سبک زندگی نیز به همراه می‌آورد در حقیقت این تغییرات بخشی از روند رشد فرد در طول زندگی می‌باشد. به عنوان مثال فردی که ١٠ یا ١۵ سال از زندگی زناشویی‌اش می‌گذرد طبیعی است که در طول این مدت به لحاظ فکری و اجتماعی رشد بیشتری خواهد یافت.

زن و شوهر در آغاز راه زندگی زناشویی همانند دو خطی هستند که در یک محل تلاقی می‌یابند و در طول زندگی این دو خط مماس یا موازی هم ادامه می‌یابد. تا جایی که این دو در یک مسیر پیش روند صفا و صمیمت بین زوج‌ها نیز هر روز بیش از روز قبل ریشه می‌دواند و عمیق‌تر می‌شود اما وقتی دو خط هر یک مسیر مخالف هم را ادمه دهند از نقطه تلاقی دور و هر روز فاصله درونی شان بیشتر و بیشتر از قبل می‌شود.

بنابر این هدایت خطوط موازی توسط هر یک از زوج ها خود هنری است . اما وقتی فاصله درونی و صمیمت بین زوج ها کم شود طلاق عاطفی اتفاق می افتد.  در چنین وضعیتی زوج‌ها در ظاهر در یک خانه با هم زندگی می کنند اما روز به روز از هم دور می شوند. البته گاهی اوقات طلاق عاطفی یک طرفه است و یکی از همسران نسبت به فرد مقابلش بی توجه است. طلاق عاطفی شامل عدم توجه زوج ها نسبت همدیگر در ابعاد مختلف روحی، جسمی، عاطفی و گفتاری است . سردی روابط عاطفی مسیر زندگی را طوری هدایت می‌کند که در طول ان زن و شوهر در عین بودن با هم نیستند. مرزهای بین انها سخت و خشک می‌شود .بر خلاف ساهای اولیه زندگی که همه چیز( ما) بود، با سرد شدن روابط عاطفی (من و تو) می‌شود. زن و شوهر و یا یکی از انها ترجیح می‌دهد بیشتر با دوستانش صحبت کند تا همسرش و علاقه چندانی به هم صحبتی با همسرش ندارد به ویژه در صورتی که یک سویه باشد شرایط سخت تر خواهد شد.

عوامل متعددی زمینه سردی در روابط عاطفی را فراهم می‌آورد از جمله اختلاف سنی بیش از ١٠ سال، هر کدام از زوج ها خواسته‌ها و نیازهای متفاوتی از همدیگر دارند و این شکاف رابطه هر روز عمیق‌تر می‌شود و فضای خصوصی و بیرونی زندگی انها را مورد تهدید قرار می‌دهد و در برخی از موارد یکی از انها محبت را در بیرون از محیط خانه جستجو می کند که متاسفانه در مواردی منجر به خیانت‌های زناشویی می‌شود.

اما  این گونه نیست که همیشه شرایط درون خانه منجر به سردی روابط یشود، بلکه  عواملی محیطی چون مشکلات کاری، اقتصادی ، دخالت خانواده‌ها و یا داشتن فرزند بیمار ..منجر می‌شود که شرایط استرس زایی را تجربه کنند و فرصتی برای تمرکز و توجه به همدیگر ندارند و ذهن شان متمرکز مسایل و مشکلات می شود. البته وجود عوامل بیرونی و درونی اگر چه ماهیتا از هم متفاوت هستند اما یک نتیجه را منجر می شوند که همان طلاق عاطفی است.

زن و شوهر به دلیل عدم اگاهی از مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های زناشویی قادر به حل و فصل مشکل نیستند و دیوار نامریی بین خودشان می کشند که اگر چه نامرئی است اما چنان محکم است که مانع از ارتباط زوج‌ها با یگدیگر می شوند این دیوار نامرئئ اگر چه قابل دیدن نیست ولی عمق مشکل را نشان می‌دهد طوری که فرزند یا فرزندان احساس ناامنی می‌کنند که والیدنشان را از دست‌ بدهند و این مسئله آسیب‌های روحی و اجتماعی زیادی را بر‌آنها وارد می سازد، به خصوص اگر در دوران بلوغ باشند.

آهنگ ناسازگاری هر روز در زندگی نواخته می‌شود و زن و یا شوهر کم کم افکار منفی را زمزمه می‌کنند ” افسوس که عمرم به هدر رفت” ” ای کاش او را انتخاب نمی‌کردم” ” سرنوشت شومی دارم”

و به مرور زمزمه‌ها را به کلام می‌آورند اما باز به زندگی ادامه می‌دهند. به زندگی با وجود سردی روابط عاطفی ادامه می دهند و امید به بهتر شدن شرایط دارند. فارغ از این که شرایط در صورتی بهبود می‌یابد که الویت‌های زندگی و سبک زندگی تغییر یابد و افکار و عقاید و خواسته در یک مسیر با هم پیش بروند اگر چه از هم متفاوت هستند که همین به زیبایی و جذابیت زندگی می انجامد.
حدود ٧٠ درصد زوج ها طلاق عاطفی را تجربه کرده اند و ٣٠ درصد باقی مانده تصمیم به طلاق می گیرند. اگر چه طلاق پدیده تلخ برای زوج ها هست که تا مدت ها اسیب های زیادی را حتی پس از طلاق گرفتن به زوج ها وارد می سازد ، اما نباید طلاق عاطفی را ساده شمرد زندگی خاموش فارغ از گرمی و صمیمت انرژی زوج ها را کم می کند و مانع از لذت بردن از زندگی زناشویی شان می‌شود.

به یاد داشته باشیم زندگی مشترک با گفتمان، صمیمت و عقاید نزدیک ، احترام، درک متقابل و ما شدن زیبا می شود و همچون تابلوی نقاشی است که زن و شوهر با دستان هنرمند هم تصویر زندگی شان را اب و رنگ می بخشند و تماشای ان لذت می برند.

اگر احساس می‌کنید روابط زناشویی‌تان رو به سردی است حتما سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
پاسخ به این سولات و تامل در مورد سولات و پاسخ هایتان در بسیاری از موارد منجر می‌شود که از خود فاصله گرفته و با ارتفاع از خود و موجودیتان از دور به زندگی و روابط زناشویی تان بنگرید که در این صورت به علت سردی روابط پی خواهید برد و سعی در کم‌کردن شکاف عاطفی می‌کنید. با یک روش کم هزینه و بسیار ساده ؛ به جای طرح شکایت با همسرتان خواسته تان را مطرح کنید. و به جای اینکه کلامتان را با تو شروع کنید با من شروع کنید.
کمی صبور باشید و از سرزنش کردن اجتباب کنید.

– ایا بیشتر به اطرافیان توجه دارید تا همسرتان؟
-ایا در بیان و ابراز احساستان کوتاهی می‌کنید؟
– ایا توقعات شما زا همسر تان غیر منطقی است؟
-ایا حرفهای خانواده همسرتان روی روابط شما با همسرتان تاثیر منفی دارد؟
– دچار بحران مالی هستید؟
– مشکل کاری دارید؟
– احساس می کنید زندگی به شما تحمیل شده است؟
– ایا به خودتان کمتر توجه دارید؟
– ایا حس می کنید محبت بین شما و همسرتان یک سویه است؟