treatment-of-chronic-fatigue-syndrome

چرا اکثر افرادی که افسرده اند دچار خستگی و ناراحتی روحی می شوند و مدام درگیر سنگینی و خواب آلودگی می کنند؟

عبدالله امیدی، درباره علایم افسردگی، اظهار داشت: افسردگی اختلالی خلقی است که علایمی مانند وجود خلق افسرده، احساس ناامیدی، بیچارگی، درماندگی دارد. فرد مبتلا به افسردگی احساس غمگینی، دلمردگی و خلأ می‌کند. همچنین مبتلایان به افسردگی احساس می‌کنند که کاری از دستشان بر نمی‌آید و هر کاری انجام می‌دهند بی‌نتیجه است.

وی کاهش تمرکز را دیگر علایم مبتلایان به افسردگی عنوان کرد و ادامه داد: فرد مبتلا به افسردگی نمی‌تواند بر موضوعات مختلف تمرکز کند و حتی دچار فراموشی می‌شود. معمولاً مبتلایان به افسردگی اموری را که باید در شبانه‌روز انجام دهند فراموش می‌کنند و این موضوع می‌تواند زندگی آنها را تحت‌الشعاع قرار دهد.

* مبتلایان به افسردگی زود خسته می‌شوند
این متخصص حوزه بهداشت روان با بیان اینکه وجود افکار مرگ و کاهش انگیزه در مبتلایان به افسردگی دیده می‌شود، تصریح کرد: فردی که به افسردگی مبتلا است دست و دلش به کاری نمی‌رود. همچنین کاهش انرژی و احساس خستگی نتیجه ابتلا به افسردگی است که موجب می‌شود کارهای فرد مبتلا تلنبار شود. این موضوع در فرد تنش ایجاد می‌کند.

امیدی افزود: فرد مبتلا به افسردگی دچار اختلال در عملکرد شغلی و اجتماعی می‌شود و این موضوع موجب می‌شود تا خود فرد و دیگران بر او فشار وارد کنند که در نهایت موجب شدت افسردگی می‌شود.

این روانشناس بالینی گفت: کاهش انرژی و میل جنسی دیگر مشکل مبتلایان به افسردگی است که می‌تواند در همسر فرد افکار منفی و احساس خیانت ایجاد کند. شدت کاهش میل جنسی و اختلال در روابط خانوادگی تا حدی است که گفته می‌شود اگر افسردگی زوج‌ها درمان شود آمار طلاق کاهش می‌یابد.

* افکار منفی ویژگی مبتلایان به افسردگی
وی با اشاره به اینکه مبتلایان به افسردگی اشتغال ذهنی نسبت به خاطرات منفی گذشته دارند اظهار داشت: مبتلایان به افسردگی دائماً دچار نشخوار افکار و خاطرات منفی هستند و نمی‌توانند با زمان حال ارتباط برقرار کنند.
امیدی گفت: اختلال در خواب و خوراک به شکل پرخوابی و کم‌ خوابی و پرخوری و کم‌خوری که معمولاً با کم‌خوابی و کم‌اشتهایی همراه است و فرد 20 درصد وزن خود را از دست می‌دهد یکی دیگر از پیامدهای ابتلا به افسردگی است.

* تشخیص افسردگی با نظر روانپزشک و روانشناس بالینی
این متخصص حوزه بهداشت روان اظهار داشت: افسردگی اختلالی روانی است که باید توسط روانپزشک یا روانشناس بالینی تشخیص داده شود. فردی مبتلا به افسردگی است که بیش از نصف ملا‌ک‌های ذکر شده را در مدت زمان مشخص که توسط متخصصان حوزه بهداشت روان شامل روانپزشکان و روانشناسان بالینی صورت می‌گیرد داشته باشد.

* روان دارویی درمان افسردگی
وی خاطرنشان کرد: دارو درمانی باید توسط روانپزشک و روان‌درمانی و رفتاردرمانی به ویژه فعال‌سازی رفتاری توسط روانشناس بالینی انجام شود. در دارو درمانی میزان ترشح انتقال‌دهنده‌های عصب – رسانه به حد طبیعی می‌رسد و در فعال‌سازی رفتاری روانشناس بالینی با استفاده از پروتکل‌هایی که دارد فرد را به افزایش فعالیت ترغیب می‌کند. این مهم می‌تواند سیکل منفی را شکسته و در فرد تغییرات شناختی ایجاد کند.

فارس