2011-stress

استرس می تواند زمینه ساز چه بیماریهایی در بدن ما شود و افراد مضطرب باید منتظر ابتلا به چه بیماریهایی باشند؟

دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سه شنبه به نقل از دکتر فاطمه محرری گزارش داد: تاثیر استرس بر روی دستگاه گوارش منجر به بروز علائم گوارشی و بیماریهایی از جمله گاستریت یا التهاب معده، زخم اثنی عشر، تهوع، استفراغ و رفلاکس معده به مری می شود.
وی افزود: از سوی دیگر استرس حاد عامل بسیاری از اختلالات دستگاه قلبی، عروقی و بیماریهای عروق کرونر قلب به شمار می رود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین اختلالاتی مانند فشار خون بالا، آسم، پرکاری تیرویید، دیابت، سردردهای میگرنی و تنشی، اختلالات پوستی مانند درماتیک اتوپیک و خارشهای موضعی شدید در افرادی که سرشت اضطرابی و سطح استرس بالا دارند بیشتر دیده می شود.
وی گفت: به اعتقاد کلی عوامل روانشناختی همچون استرس حاد و مزمن، اضطراب و افسردگی در پیدایش، پیشرفت، وخامت و یا تشدید بیماریها نقش مهمی دارد.
دکتر محرری با اشاره به اینکه شکایت اولیه این دسته از بیماران معمولا جسمی است افزود: این بیماران معمولا قبل از مراجعه به روانپزشک به پزشک عمومی و یا متخصص داخلی مراجعه می کنند.
وی ادامه داد: شناسایی بیماریهای روان تنی و همکاری بین روانپزشک و سایر متخصصان پزشکی نقش مهمی در درمان بیماریهای ناشی از استرس دارد.
استرس فشاری است که در اثر تغییرات ایجاد شده در محیط به بدن تحمیل می شود. برخی از استرسها مفید هستند اما وقتی شدت آن از کنترل خارج می شود بدن به طرق مختلفی از آثار سوء آن رنج می برد و استرس تحمیل شده انرژی بدنی و ذهنی را تحت تاثیر قرار می دهد.
به دنبال استرس کاهش انرژی ذهنی و بدنی، خستگی، بی خوابی، تحریک پذیری و احساس افسردگی، افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، افت قند خون، آسیب پذیری سیستم ایمنی و تغییر در وضعیت اشتها رخ می دهد که در مجموع تاثیرات نامطلوبی بر فعالیت فرد سالم گذاشته و باعث تضعیف بدن می شود.
در شرایط استرس تولید سلول های ایمنی نوع لنفویست تی نیز افزایش می یابد و مقدار زیادی سم در بدن جمع می شود.
افزایش تولید هورمون آدرنالین در بدن نیز به دنبال قرار گرفتن در شرایط استرس و در شرایط جدید ناموزون با بدن رخ می دهد. تولید بیش از حد آدرنالین به بدن کمک می کند تا انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط جدید داشته باشد.