fasting-for-health-benefits

اگر طبق اصول و طبق قوانین و روش های سلامتی روزه داری انجام پذیرد تضمین کننده سلامتی افراد روزه دار خواهد بود.

براساس مطالعات صورت گرفته، گرفتن روزه در بهبود بیماری های مختلف نقش بسزایی دارد اما زمانی می توان از تاثیرات مثبت روزه بهره مند شد که تغذیه در هنگام افطار و سحر منطبق با یک رژیم متعادل و متنوع باشد.
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع فراوانی برای انسانها دارد علاوه بر اینکه نکات پزشکی و نحوه تغذیه نیز باید مورد توجه قرار می گیرد، مصرف غذای زیاد هنگام افطار و سحر ضرورت ندارد و مهم، داشتن رژیم مناسب غذایی در این ماه است.
هر ساله پس از ماه مبارک رمضان، تعدادی از افراد دچار بیماری های گوارشی روبرو می شوند که این ناشی از این است که اصول صحیح تغذیه را رعایت نکردند.
ماه رمضان امسال که با روزهای بلند تابستان همزمان شده است رعایت اصول صحیح تغذیه می تواند به روزه داران کمک کندتا به راحتی این روزها را پشت سر گذارند و روزه داری اگر همراه با اصول صحیح آن انجام شود ضامن سلامتی نیز خواهد بود.
مدیر گروه تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در این باره به خبرنگار ایرنا در این زمینه گفت : امروزه مطالعات مختلف نشان داده که کاهش مصرف کالری در افزایش طول عمر موثر باشد اما متاسفانه بسیاری از افراد در طول ماه مبارک با زیاده روی در مصرف شیرینی جات و چربیها از سلامتی فاصله می گیرند.
آزاده نجارزاده با بیان اینکه در این ماه مبارک سه وعده اصلی غذا به دو وعده کاهش می یابد ، خاطرنشان کرد : در وعده افطار بدلیل این که ساعتهای طولانی روز، مصرف سریع غذاهای پر حجم توصیه نمی شود.
وی اظهار کرد: روزه داران بدلیل اینکه ساعتهای طولانی تشنگی و گرسنگی را تحمل کرده اند بهتر است کمی دیگر نیز تحمل کنند و پس از افطار به سرعت از آب یا شربت های سرد استفاده نکنند.
نجارزاده افزود: بهترین ماده غذایی برای باز کردن روزه کمی آبجوش ولرم یا شیر ولرم با یک شیرینی طبیعی چون خرما یا عسل می باشد سپس با چند برش از نان کمی پنیر و سبزی افطار کنند.
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: مصرف نانهای سبوس دار و سبزیجات بسیار توصیه می شود زیرا که به علت فعالیت کمتر دستگاه گوارش و کاهش فعالیت فیزیکی خطر یبوست در روزه داری افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: حدود نیم تا یک ساعت پس از افطار از شربت های حاوی عرقیات و یا خاکشیر و تخم شربتی به جبران مایعات بدن مصرف کرد.
نجارزاده افزود: مصرف میوه ها نیز در این زمان علاوه بر تامین بخشی از آب مورد نیاز ویتامین و فیبر مورد احتیاج بدن را نیز تامین می نماید.
*** تاکید بر خوردن سحری
این کارشناس تغذیه وعده سحری را نیز بسیار اساسی خواند گفت: حتما باید این وعده را مصرف و می توان با مصرف سالاد یا یک میوه آغاز نمود تا اشتها برای مصرف غذا باز شود.
وی افزود: وعده سحر می تواند مشابه وعده ناهار یا یا یک وعده صبحانه کامل باشد مصرف پروتئینها می تواند در تاخیر حس گرسنگی در طول روز موثر باشد.
نجارزاده با بیان اینکه پروتئینها در انواع گوشت، حبوبات و تخم مرغ و لبنیات یافت می شود گفت: مصرف سالاد میز در این وعده کاهش حس تشنگی را به همراه خواهد داشت در ضمن می توان از مخلوط آب با کمی آب لیمو ترش تازه برای کاهش تشنگی استفاده کرد.
این کارشناس افزود: بهتر است از غذاهای سرخ شده و چرب کمتر استفاده گردد در ضمن استفاده از شیرینی جاتی مثل زولبیا و بامیه به حداقل برسد.

ایرنا ،