HearingSS-Post

در این مطلب به دو مورد از موارد آسیب رسان به سیستم شنوایی را به شما معرفی میکنیم و برای پیشگیری و درمان آسیب های آنان چه کارهایی لازم است انجام دهیم.

سعید ملایری در گفت‌وگو با در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره تاثیر سر و صدا بر شنوایی، اظهار داشت: یکی از انواع کم‌شنوایی ناشی از سر و صدای مزاحم است که جزو کم‌شنوایی‌های رایج محسوب می‌شود.
اکنون متخصصان سلامت نگران این نوع کم شنوایی بین نوجوانان هستند زیرا آنها معمولا موسیقی را با صدای بلند گوش می‌‌کنند.

وی افزود: آمار نشان می‌دهد در ایالات متحده آمریکا 10 میلیون نفر به کم‌شنوایی ناشی از سر و صدای مزاحم مبتلا هستند.

مدرس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: بسیاری از صنایع  و تجهیزاتی که در کارخانجات وجود دارند صدایی تولید می‌کنند که خارج از محدوده مجاز هستند و افراد باید نکاتی را به کار گیرند که دچار آسیب شنوایی نشوند.

* انواع آسیب به سیستم شنوایی

ملایری اظهار داشت:‌ دو نوع آسیب موقتی و دائم ممکن است بر سیستم شنوایی فرد وارد شود، آسیب موقتی تا چند ساعت بعد از مواجه با صدای بلند باقی می‌ماند و یکی از ویژگی‌های آن این است که به طور خودکار برطرف می‌شود اما اگر مواجه با صدای بلند طولانی‌مدت باشد سیستم شنوایی فرد دچار آسیب دائمی می‌شود.

این شنوایی‌سنج گفت: منابع آسیب رسان در مشاغل مختلف متفاوت است، کشاورزان معمولا با وسایلی مانند کمباین، تراکتور یا تجهیزات درو و سمپاشی سر و کار دارند که صدای ناشی از آنها حدود 115 دسیبل است. طبق قوانینی که سازمان بهداشت و ایمنی شغلی در نظر گرفته است کارفرمایان موظفند محیط کاری افراد را به گونه‌ای طراحی کنند که حداقل صدای آسیب‌رساننده وجود داشته باشد.

* افراد در معرض آسیب از گوشی‌های محافظ استفاده کنند

وی افزود: تجهیزات محافظت از گوش مانند هدفون باید در موردی افرادی که با ماشین‌آلات و تجهیزات صوتی آسیب‌رساننده سرو کار دارند استفاده شود همچنین ساعات کاری برای افرادی که با صدای 80 دسیبل روبه‌رو هستند 8 ساعت و به ازای هر 5 دسیبل صدا باید ساعت کاری فرد به نصف کاهش یابد.

این مدرس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد:‌ اگر فردی در محیط کاری خود 85 دسیبل صدا را تحمل می‌کند باید روزانه 4 ساعت کار کند و اگر صدا به 90 دسیبل برسد تنها 2 ساعت مجاز به کار کردن است.

* تفریح‌های پر سر و صدا به سیستم شنوایی آسیب می‌زند

نایب رئیس انجمن علمی شنوایی‌شناسی ایران گفت: یکی دیگر از منابع صوتی آسیب رساننده به سیستم شنوایی تفریح‌های پر سر و صدا است اتومبیلرانی، تیراندازی، رفتن به کنسرت در صورت عدم مراقبت می‌تواند به سیستم شنوایی فرد آسیب جدی برساند. افرادی که موتورسواری را به عنوان تفریح انتخاب می‌کنند ممکن است بر اثر اگزوز موتور که حدود 100 دسیبل است دچار اشکال در سیستم شنوایی شوند چرا که فرد تا حدود 15 دقیقه می‌تواند صدای اگزوز موتور را تحمل کند و بعد از آن به سیستم شنوایی او آسیب جدی وارد شود.

وی افزود: بیشترین آسیب به حلزون و سلول‌های حساس به شنوایی و عصب آن وارد می شود و می‌تواند در صورت تشدید مواجه با صدا با افزایش سن به کم‌شنوایی شدید منجر شود که نیاز به اقدامات درمانی دارد.

ملایری خاطر نشان کرد: اگر با نگاه پیشگیرانه در نظام سلامت موضوع کم‌شنوایی ناشی از صدا را مورد توجه قرار دهیم خواهیم دید که بسیاری از آسیب‌ها با رعایت نکاتی ساده قابل پیشگیری است.

فارس،