dry-fruit

میوه های خشک شده  مقدار آب بیشتری دارند. طبق تحقیقات انجام گرفته میوه های خشک ، طعم شیرین و مواد مغذی زیادتری دارند . مانند میوه های تازه، میوه های خشک منبع غنی از فیبر  ، آهن، مس، پتاسیم، کلسیم، ویتامین ویتامین BS، آنتی اکسیدان ها و گاهی اوقات بتا کاروتن را فراهم می کند.

اطلاعات در مورد میوه های خشک بسیار متناقض است. برخی می گویند آن یک میان وعده مغذی و سالم است در حالی که دیگران ادعا می کنند آن بهتر از آب نبات نیست. در این مقاله مفصل در مورد میوه های خشک و اینکه چگونه میوه خشک شده می تواند روی سلامت شما تاثیر بگذارد توضیح داده می شود.

 

میوه خشک شده چیست؟

در میوه های خشک شده تقریباً تمام محتوای آب آن از طریق روش خشک کردن حذف شده است.
میوه در طی این فرآیند منقبض، کوچک و پر انرژی می شود.
کشمش رایج ترین نوع است و پس از آن خرما، آلو، انجیر و زردآلو هستند
دیگر انواع میوه های خشک نیز در دسترس هستند گاهی اوقات شیرین و به شکل قند پوشیده شده می باشد این میوه ها عبارت از انبه، آناناس، زغال اخته، موز و سیب می باشد.
میوه های خشک را می توان برای مدت بسیار طولانی تر از میوه های تازه نگهداری کرد و به ویژه در سفرهای طولانی که یخچال در دسترس نیست می تواند یک میان وعده مفید باشد.

میوه خشک شده شامل ریز مغذی ها، فیبر و آنتی اکسیدان ها می باشد

میوه های خشک بسیار مغذی است.
یک تکه از میوه های خشک حاوی حدود همان مقدار مواد مغذی مانند میوه های تازه دارد اما فشرده شده در یک بسته بسیار کوچکتر است.
از نظر وزن، میوه های خشک حاوی تا 3.5 برابر فیبر، ویتامین و مواد معدنی نسبت به میوه های تازه است.
بنابر این، یک وعده می تواند درصد زیادی نیاز روزانه به بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی، مانند فولات را فراهم کند.
با این حال، چند استثناء وجود دارد به عنوان مثال، هنگامی که میوه ها خشک می شوند ویتامین C به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
میوه های خشک به طور کلی شامل مقدار زیادی فیبر و یک منبع بزرگ از آنتی اکسیدان ها به خصوص پلی فنول می باشد.
آنتی اکسیدان پلی فنل دارای منافع سلامتی از قبیل بهبود جریان خون، سلامت بهتر دستگاه گوارش، کاهش آسیب اکسیداتیو و با کاهش خطر بسیاری از بیماری ها همراه است.

اثرات میوه خشک شده بر سلامتی

مطالعات متعدد نشان داده است که افراد با مصرف میوه های خشک شده در مقایسه با افرادی که میوه های خشک نمی خورند. تمایل به کاهش وزن و مصرف بیشتر مواد مغذی دارند.
میوه های خشک منبع خوبی از بسیاری از ترکیبات گیاهی، از جمله آنتی اکسیدان های قوی است.

کشمش ممکن است خطر بیماری را کاهش دهند

کشمش انگور خشک شده است.
آنها دارای فیبر، پتاسیم و ترکیبات گیاهی که برای ارتقاء سلامتی بسته بندی شده است.
آنها شاخص قند خون پایین تا متوسط و شاخص انسولین پایینی دارند.
این به این معنی است که کشمش علت بالا رفتن سطح قند خون یا انسولین بعد از غذا نیست.
مطالعات نشان می دهد که خوردن کشمش ممکن است.
فشار خون را کاهش دهد.
کنترل قند خون را بهبود بخشد.
شاخصهای التهابی و کلسترول خون را کاهش دهد.
منجر به افزایش احساس سیری شود.
تمام این عوامل به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی کمک می کند.

آلو مسهل طبیعی هستند و ممکن است به مبارزه با بیماری کمک کند

آلو های خشک شده بسیار مغذی هستند، غنی از فیبر، پتاسیم، بتا کاروتن ( ویتامین A ) و ویتامین K  می باشند
آلو با اثرات ملین طبیعی خود شناخته شده است.
این است که سبب محتوای بالای فیبر و قند الکل به نام سوربیتول است که به طور طبیعی در برخی از میوه پیدا می شود.
نشان داده شده است که خوردن آلو به بهبود فرکانس و قوام مدفوع کمک می کند نشان داده شده است که الو در تسکین یبوست، حتی از اسفرزه، که یکی دیگر از درمان های رایج است بیشتر موثر است.
به عنوان یک منبع بزرگ از آنتی اکسیدان ها است آلو ممکن است اکسیداسیون کلسترول LDL را مهار کند و به جلوگیری از بیماری قلبی و سرطان کمک کند.
آلو همچنین یک ماده معدنی به نام بورون دارد که می تواند در مبارزه با پوکی استخوان کمک نماید.
علاوه بر این، آلو بسیار غنی است و سطح قند خون را سریع بالا نمی برد.

خرما ممکن است در بارداری مفید و به جلوگیری از بیماری های مختلف کمک کند

خرما فوق العاده شیرین است آنها منبع خوبی از فیبر، پتاسیم، آهن و ترکیبات چند گیاه می باشد .در بین تمام میوه های خشک، آنها یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان هستند که به کاهش آسیب اکسیداتیو در بدن کمک می کند.
خرما شاخص قند خون پایین تر دارد و این بدان معنی است که خوردن آن سطح قند خون را سریع بالا نمی برد.
مصرف خرما نیز در رابطه با زنان باردار و زایمان کرده مورد مطالعه قرار گرفته است.
خوردن خرما به طور منظم در طول چند هفته پایانی بارداری ممکن است سبب تسهیل اتساع دهانه رحم و همچنین نیاز به کمک در زایمان را کاهش می دهد.
در یک مطالعه زنانی که در طول چند هفته آخر حاملگی خرما خورده بودند تنها 4 درصد نیاز به القاء زایمان داشتند در مقایسه با 21٪ از کسانی که خرما مصرف نداشتند.
در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی، خرما نتایج امیدوار کننده ای در درمان ناباروری در مردان نشان داده است اما مطالعات انسانی در این زمینه وجود ندارد.

میوه خشک شده قند طبیعی و کالری بالایی دارد

میوه مقدار قابل توجهی از قندهای طبیعی دارد.
از آنجا که آب از میوه های خشک برداشته شده است این کنسانتره تمام قند و کالری را در یک حجم بسیار کوچکتر دارد.
به همین دلیل، میوه های خشک کالری، قند و شکر از جمله در هر دو نوع گلوکز و فروکتوز بسیار بالا هستند.
در زیر چند نمونه از قند طبیعی میوه خشک شده می باشد.
کشمش: 59 %.
تاریخ: 64-66٪.
آلو:38 %
زردآلو: 53٪
انجیر: 48 %
در حدود 22 – 51 ٪ از این مقدار قند فروکتوز است خوردن مقدار زیادی از فروکتوز ممکن است اثرات سلامتی منفی داشته باشد که شامل افزایش خطر ابتلا به اضافه وزن، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی می شود.
بخش کوچک از کشمش ( هر یک اونس ) شامل 84 کالری، که تقریباً به طور انحصاری از قند است.
از آنجا که میوه های خشک شیرین و پر انرژی هستند خوردن مقدار زیادی  از آن در یک زمان آسان است که می تواند سبب مصرف قند و کالری اضافی شود.

از اضافه کردن شکر به میوه خشک شده اجتناب نمایید

برای اینکه برخی از میوه های خشک، شیرین و جذاب تر شوند آنها را با شکر و یا شربت قبل از خشک شدن پوشش می دهند.
میوه های خشک که به آن شکر اضافه می شوند میوه ” شیرین”  نامیده می شود.
قند اضافه شده، بارها و بارها نشان داده شده است که اثرات مضر بر سلامت دارد زیرا سبب افزایش خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی و حتی سرطان می شود.
میوه خشک شده نیز ممکن است حاوی سولفیت ها و ممکن است با قارچ و سموم آلوده باشد
بعضی از تولید کننده گان سولفیت را به عنوان نگهدارنده به میوه های خشک اضافه می کنند
این باعث می شود که نگهداری میوه و جلوگیری از تغییر رنگ میوه های خشک جذاب تر شود.
این امر عمدتاً بر میوه های به رنگ روشن، مانند زردآلو و کشمش استفاده می شود.
برخی از افراد ممکن است حساس به سولفیت باشند و ممکن است سبب اسپاسم معده، بثورات پوستی و حملات آسم پس از مصرف آن میوه خشک شود برای جلوگیری از سولفیت، میوه های خشکی را که قهوه ای یا مایل به خاکستری هستند به جای رنگ روشن انتخاب کنید.
میوه های خشک است که به طور نادرست ذخیره شده باشد نیز ممکن است با قارچ ها، آفلاتوکسین و سایر ترکیبات سمی آلوده شود.
نتیجه
مشابه با بسیاری از غذاهای دیگر، میوه های خشک هر دو جنبه خوب و بد را دارد.
میوه های خشک می تواند فیبر و مواد مغذی را افزایش و مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان ها را به بدن عرضه نماید.
با این حال، آنها نیز در قند و کالری بالا هستند و هنگامی که زیاد خورده شوند می تواند سبب مشکلاتی شوند.
به همین دلیل است که میوه های خشک تنها باید به مقدار کم و ترجیحاً همراه با دیگر غذاهای مقوی خورده شوند
همچنین، آنها یک غذای با کربوهیدرات بالا هستند و در یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات نامناسب هستند
در پایان روز، میوه های خشک شده، مطمئناً یک میان وعده بسیار سالم و مغذی تر از چیپس های آشغال و یا دیگر غذاهای پردازش شده هستند.