spinal-manipulation-Doctorwonder-630x400

آیا شکستن قولنج افراد کار درستی است و این کار فایده ای برای بدن ما می تواند داشته باشد!

شکستن قولنج نیز مانند تکان دادن پاها و جویدن لب و… نوعی عادت است و به مرور زمان و اراده قوی با کارهای مفید مانند صلوات فرستادن می‌توان آنرا ترک کرد.
دکتر آذریان، متخصص ارتوپدی گفت: در طی حرکات اندام‌ها و استخوان‌های بدن امکان دارد، صداهایی شنیده شود که این صداها به علت فشار منفی است که در مفصل ایجاد می‌شود که نام علمی آنها پینگ می‌باشد و به خاطر این است که وقتی فشار منفی ایجاد می‌شود در داخل مفصل فضای اضافه‌ای به وجود می‌آید و برای اینکه این فضا پر شود مایع درون کپسول مفصلی به گاز تبدیل می شود که معمولا این گاز CO2 می‌باشد، این تبدیل گاز به صدا را اصطلاحا ها‌پینگ یا قلنج می‌گویند، البته در منابع و متون معتبر علمی از قولنج نام برده نشده است.
وی تصریح کرد: اما اینکه ها‌پینگ اثر خوب یا بدی دارد بطور علمی مشخص نشده و بسیاری افراد فکر می‌کنند که اگر این صدا ایجاد شود درد ناشی از خستگی و پشت‌میز‌نشینی بهبود می‌یابد اما در این مورد مدرک و مطلب علمی وجود ندارد.
آذریان ادامه داد: البته سوال دیگر در این زمینه مطرح می‌شود این است که اگر قولنج را زیاد بشکنیم ضرری برای بدنمان دارد یا خیر؟
در پاسخ می‌گوئیم که این عامل اثر مفیدی ندارد و برعکس فشار زیاد به آن موجب از بین رفتن مایع بین کپسولی می شود و بطور کلی توصیه به این کار نمی‌شود.
وی تصریح کرد: در سنین بالا اگر با فشار زیاد همراه باشد چون احتمال پوکی استخوان وجود دارد ممکن است، منجر به آسیب استخوانی، شکستگی مفصل و یا در‌رفتگی شود، البته فقط در صورتیکه فرد مستعد یا دچار به پوکی استخوان باشد.در افراد جوان نیز اگر به تعداد کم مثلا 4 تا 5 بار در روز مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی با تکرار زیاد این حرکت امکان ایجاد آسیب‌های جبران نا‌پذیر فیزیکی که عمده‌ترین آنها آسیب به نخاع است وجود  دارد.

باشگاه خبرنگاران: