baby

اگر در دوران طفولیت مبتلا به استرس بودید بدانید خطر زایمان زودرس شما را تهدید می کند!

یک مطالعه جدید نشان می دهد که استرس مزمن در دوران کودکی عاملی است که خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد.

 دیوید اولسون متخصص شناخته شده سلامت در آخرین تحقیقات خود ارتباط جالبی را کشف کرده است. وی متوجه شد که زنانی که در دوران کودکی دچار استرس های مزمن شده اند احتمال اینکه زایمان زودرس داشته باشند بیشتر است.

دکتر اولسون استاد زنان و زایمان در دانشکده پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه آلبرتا می گوید: «استرس مزمن یکی از عوامل موثر در زایمان زودرس است. در واقع، زنانی که در دوران کودکی و در دوران رشد خود، دو یا چندبار در معرض تجارب ناگوار قرار گرفته اند، خطر ابتلا به زایمان زودرس در آن ها دو برابر بیشتر است.»
سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که ۱۵ میلیون نوزاد زودرس در هر سال به دنیا می آیند. این امر علت اصلی مرگ و میر در بین کودکان زیر پنج سال است، و نوزادانی که زنده می مانند بعدها به انواع بیماری ها از جمله بیماری های ریوی مزمن، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های متابولیک مانند دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند. در این افراد خطر بروز مشکلات شناختی و رفتاری نیز بیشتر است.محققان در این مطالعه، بیش از ۲۰۰ زن را که زایمان کرده بودند مورد بررسی قرار دادند. یک سوم این زنان تولد زودرس داشتند. از این افراد خواسته شد تا پرسشنامه ای پر کرده و بدین وسیله تجارب دوران کودکی خود را در اختیار محققان قرار دهند.
متوسط سن زنان بررسی شده ۲۸ سال بود. زنانی که زایمان زودرس داشتند در ۱۰ سال گذشته (یا بیشتر) دچار وقایع ناگوار شده بودند.
آسیب های دوران کودکی اگر چه اجتناب ناپذیر نیستند، اما می توانند منجر به تاثیرات طولانی مدت بر سلامت فرد در طول زندگی وی شوند، که از جمله می توان به پیامدهای دوران بارداری اشاره نمود.

مهر