emergency1_v_Variation_1

عکس العمل شما هنگام شنیدن صدای آمبولانس چیست؟و چه اقداماتی در آن هنگام انجام می دهید!

اورژانس همان نامی است که نجات جان انسان‌ها در بزنگاه حوادث با آن گره خورده است ولی با این حال باز هم عده‌ای متوجه آن نیستند.
وقتی کسی در حادثه‌ای گرفتار شده و تند تند ثانیه‌ها را برای رسیدن گروه امدادی می شمارد عده ای بی خبر از همه جا یا به صدای آژیر امبولانس توجهی نمی‌کنند یا صدای ضبط‌شان آنقدر بلند است که اگر هم بخواهند باز هم چیزی نمی‌شنوند.
در یکی از روزهای تعطیل رسمی که جاده‌ها مملو از ترافیک هستند و ماشین‌ها سرتاسر جاده را گرفتند پلیس تصمیم می‌گیرد که یک طرف جاده را مسدود کند تا عبور و مرور مسافرین راحت و سریع تر انجام شود. اما بی خبر از آن که افرادی بی توجه به این تصمیمات به راه خود ادامه می دهند.
داستان به همین جا ختم نمی‌شود چرا که در این بین فردی دچار سانحه می‌شود و چشم انتظار اورژانس لحظه‌های سخت درد کشیدن را تاب می‌آورد تا بلکه کمک از راه برسد.
شاید بارها برای ما اتفاق افتاده باشد که در خیابان و یا حتی جاده‌های برون شهری در حال حرکت باشیم و ناگهان صدای آژیر آمبولانسی ما را متوجه خود کند. عکس العمل ما در مقابل این صدا چگونه است؟ متاسفانه بارها خیلی از ما شاهد و ناظر بوده‌ایم که بعضی راننده‌ها بی توجه به راه خود ادامه می‌دهند و انگار نه انگار که این صدا می‌تواند صدای مرگ و زندگی یکی از اعضای جامعه‌ای باشد که در آن زندگی می‌کنیم!
اصولا آمبولانس‌هایی که با صدای آژیر در حال حرکت هستند یا به سوی محل حادثه می‌روند و یا مصدومی را به بیمارستانی انتقال می‌دهند که شاید حتی چند ثانیه زودتر رسیدن به مقصد باعث نجات جان او شود.

عاقلانه‌ترین کار هنگام شنیدن این نوع هشدار حرکت کردن به کنار و راه دادن برای عبور خودرو آمبولانس می‌باشد ولی متاسفانه در بسیاری موارد ما شاهد رفتاری غیر از این هستیم. مثلابعضی راننده‌ها با سوء استفاده از آمبولانس خود را به پشت آن رسانیده و با سرعت از مسیری که توسط آن‌ها باز می شود استفاده می‌کنند، یا در مسیر های دو طرفه بدون توجه به صدای آژیر و حتی صدای هشدار راننده برای متوقف ساختن راننده مقابل، راه را برای عبور آن باز نمی کنند بلکه خود به گونه‌ای، مانعی برای آن می‌شوند.
اکبر دلاور کارشناس اورژانس در خصوص یک طرفه شدن جاده‌ها و عدم همکاری مردم در به موقع رسیدن اورژانس به محل حادثه معتقد است بستن مسیر قانونی جاده دردی را دوا نمی‌کند و فقط حجم زیادی از ماشینها را در لاین مخالف قرار می‌دهد علاوه بر این یک طرفه کردن جاده باعث می‌شود افرادی که می‌خواهند به محل زندگی خود برسند با سختی زیاد مواجه شوند.
وی همچنین افزود: بی‌توجهی عده‌ای از افراد نسبت به یک طرفه شدن جاده تا حدی است که آنها از مسیر مسدود شده باز هم عبور می‌کنند و اینجاست که برای امداد‌گرانی چون اورژانس کار دشوارمی‌شود.
اما خلاصه آنکه به قول قدیمی‌ها مشکلات را باید ریشه ای حل کرد. مهمترین سوالی که می تواند ذهن ما را به خود مشغول کند این است که اصلا چرا این نوع عمل از سوی برخی راننده‌ها سر می زند؟ در پاسخ به این سوال جواب های زیادی به ذهن میرسد ،شاید مهمترین آنها این باشد که این افراد هیچگاه تصور نمی کنند شاید آژیری که می شنوند بخواهد جان یکی از عزیزان خودشان را نجات دهد.
سالانه جان بسیاری در اینگونه مواقع گرفته می‌شود و عامل آن دیر رسیدن آمبولانس بخاطر عدم رعایت حق تقدم توسط دیگر راننده ها می‌باشد این درحالی است که بسیاری از راننده‌های متخلف که همکاری لازم را به عمل نیاورده‌اند اصلا روحشان از اینکه ممکن است سبب مرگ دیگری شوند با خبر نیست.
بارها و بارها از طریق رسانه ها به خصوص تبلیغات تلویزیونی به مردم هشدار داده شده است که این مواقع در پی کمک به امداد گران اورژانس از مسیر آمبولانس خارج شوند و راه را برای آنها باز کنند.
البته خوشبحتانه تا حد زیادی هم فرهنگ سازی شده و عده زیادی از مردم دیگر نسبت به صدای آمبولانس بی تو جه نیستند اما بالاخره آن تعداد کم هم مشکل ساز می شوند و ممکن است چند ثانیه بی فکری آنها جان کسی را بگیرد.
شاید روزی ما مصدوم آژیر کش ها باشیم
القای این اندیشه که شاید روزی هر یک از ما مصدوم آمبولانسی در حال آژیر کشیدن باشیم در درک صحیح این موضوع موثر است‌، هم چنین شاید بهتر باشد گاهی برخی برای تفریح و وقت گذرانی باعث به هدر رفتن ثانیه‌هایی نباشند که فرشته نجات جان انسانهاست. زیر پا گذاشتن اصول اخلاقی هم از نظر شرعی هم از نظر عرفی عمل ناشایستی است که جان و مال انسان های دیگر را به بازی می‌گیرد و در اغلب موارد جبران ناپذیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان