dakde-shekaste

دنده اندام حفره قفسه سینه، مثل ریه را از آسیب دیدن محافظت می کند. آسیب هایی مثل دنده های شکسته می توانند ناشی از تصادف، سقوط از ارتفاع و یا صدمه های ورزشی باشند. در اغلب موارد، دنده های شکسته را می توان تحت مراقبت های ویژه، به مدت 4 تا 6 هفته، در منزل درمان کرد، اما این صدمه ها نیازمند مراقبت های بیمارستانی است تا احتمال سوراخ شدن ریه صفر شود. درمان مناسب به دنبال کاهش درد است و همچنین با عوارض احتمالی، همچون ذات الریه، مبارزه می کند.

1-مسکن دوز بالا مصرف کنید تا درد کم شود: مسکن هایی چون ایبوپروفن، ناپروکسن و استامینوفن. در صورت عمل نکردن این مسکن ها، از دکتر خود بخواهید تا مسکنی دیگر به شما تجویز کند. کیسه یخ را به مدت 20 دقیقه، چند بار در روز، روی قفسه سینه قرار دهید تا درد کم شود.

2-نفس های عمیق بکشید تا احتمال ابتلا به ذات الریه کم شود، خطری که دنده شکسته را بیش از حد تهدید می کند.

3-از دکتر خود بخواهید تا در صورت نیاز از توده های عصبی برای کاهش درد استفاده کند. توده های عصبی تزریق مواد بی حس کننده برای تسکین دردهای شدید است.

4-قفسه سینه را بانداژ نکنید. فشار بانداژ امکان تنفس عمیق را از شما می گیرد و احتمال ابتلا به ذات الریه را افزایش می دهد.

منبع-phow

رژیم درمانی پس از شکستگی استخوان

پس از شکستگی استخوان نیاز به بازسازی و ترمیم دارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل سرشار از مواد مغذی کلیدی می تواند به تسریع بهبودی آن کمک کند. در دوران پس از شکستگی نیازی به مصرف مکمل نیست مگر اینکه پزشک برای فرد تجویز کند.مصرف مکمل ها هم همیشه گزینه موثری محسوب نمی شوند. به گزارش وب ام دی، بهتر است مواد مغذی مورد نیاز بدن را از رژیم غذایی خود دریافت کنید تا از طریق قرص.

پروتئین

تقریبا نیمی از ساختار استخوان از پروتئین ساخته شده است. هنگام شکستگی بدن برای ترمیم استخوان جدید به آن نیاز دارد، همچنین به بدن برای استفاده از کلسیم، یکی دیگر از مواد مغذی کلیدی برای سلامت استخوان ها کمک می کند.

از منابع خوب برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن می توان به گوشت، ماهی، شیر، پنیر، ماست، آجیل، دانه ها، لوبیا، محصولات سویا و غلات غنی شده اشاره کرد.

کلسیم

کلسیم، یک ماده معدنی مفید در ساخت استخوان های قوی کمک می کند، بنابراین مواد غذایی و نوشیدنی های سرشار از آن می توانند به بهبود شکستگی استخوان کمک کنند. بزرگسالان باید روزانه بین هزار تا هزار و 200 میلی گرم کلسیم دریافت کنند. پزشک تشخیص می دهد فرد به مصرف کلسیم نیاز دارد یا خیر و در صورن نیاز چه میزان دوز برای وی مناسب است.

از منابع خوب تامین کلسیم برای بدن می توان به شیر، ماست، پنیر، کلم بروکلی، شلغم، کلم پیچ، سویا، لوبیا، کنسرو ماهی تن یا ماهی آزاد با استخوان، شیر بادام و غلات یا آب میوه غنی شده اشاره کرد.

ویتامین D

ویتامین D باید برای کمک به روند درمان شکستگی بخشی از رژیم غذایی باشد. این ویتامین به خون در جذب و استفاده از کلسیم و تجمع مواد معدنی در استخوان ها کمک می کند. هنگام جذب نور خورشید توسط پوست مقداری ویتامین D دریافت می شود، بنابراین بهتر است هر روز زمان کوتاهی را خارج از خانه بگذرانید 15 دقیقه برای افراد دارای پوست روشن کافی است.

ویتامین D به طور طبیعی تنها در چند ماده غذایی مانند زرده تخم مرغ و ماهی های چرب یافت می شود، اما تولیدکنندگان آن را به مواد غذایی دیگر مانند شیر یا آب پرتقال نیز اضافه می کنند.

ویتامین  C

کلاژن به عنوان یک پروتئین مهم برای ساختار استخوان شناخته می شود. ویتامین C به بدن در ساخت کلاژن موثر در بهبود شکستگی استخوان کمک می کند. ویتامین C را می توان از بسیاری از میوه ها و سبزی های خوشمزه و تازه دریافت کرد.

از منابع خوب ویتامین C برای بدن می توان به مرکبات مانند پرتقال، کیوی، انواع توت ها، گوجه فرنگی، فلفل ، سیب زمینی و سبزی های سبز اشاره کرد.

آهن

در صورت ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن یعنی هنگامی که گلبول های قرمز سالم کافی موجود نیست ممکن است بعد از شکستگی روند بهبودی آهسته تر پیش رود. آهن به بدن در ساخت کلاژن برای بازسازی استخوان کمک می کند، همچنین در رساندن اکسیژن به استخوان ها نیز نقش دارد و به بهبود آنها کمک می کند.

از منابع خوب تامین آهن در بدن می توان به گوشت قرمز، مرغ یا بوقلمون، ماهی های روغنی، تخم مرغ، میوه های خشک، سبزی های دارای برگ سبز، نان های غلات کامل و غلات غنی شده اشاره کرد.

پتاسیم

از پتاسیم، این ماده معدنی به اندازه کافی در رژیم غذایی خود استفاده کنید که هنگام ادرار کردن مقدار زیادی کلسیم از دست ندهید. مقدار زیادی میوه تازه سرشار از پتاسیم است.

از منابع خوب برای تامین پتاسیم برای بدن می توان به موز، آب پرتقال، سیب زمینی، آجیل، دانه ها، ماهی، گوشت و شیر اشاره کرد.

آنچه نباید خورد

بهتر است مصرف این موارد را کاهش داده یا به طور کامل قطع کنید:

الکل: این نوشیدنی روند بهبودی شکستگی استخوان را کاهش می دهد. مصرف بیش از حد الکل باعث ایجاد ناپایداری روی پاها می شود که می تواند احتمال زمین خوردن و آسیب به همان استخوان را افزایش دهد.

نمک: مصرف بیش از حد نمک در رژیم غذایی باعث از دست دادن کلسیم بیشتر از طریق ادرار می شود. نمک می تواند در برخی از مواد غذایی یا نوشیدنی های فاقد طعم نمک نیز باشد، بنابراین برچسب محصولات را به دقت بخوانید و حدود یک قاشق چایخوری یا 6 گرم در روز نمک مصرف کنید.

قهوه: مصرف میزان زیاد کافئین بیش از چهار فنجان قهوه در روز می تواند روند بهبود استخوان را کمی آهسته کند. قهوه باعث از دست دادن آب بدن از طریق ادرار می شود یعنی کلسیم بیشتری را با ادرار از دست می دهید، بنابراین بهتر است قهوه یا چای را به میزان متوسط بنوشید.

مترجم: الهه زارعی