Child_Cold_Fever

همیشه هم درمورد تب کردن فرزندتان نباید نگران باشید و برخی اوقات می توانید آن را به فال نیک بگیرید!

معمولاً پدر و مادرهای جوان از تب و افزایش دمای بدن فرزندشان به عنوان تجربه‌ای ناخوشایند و نگران‌کننده یاد می‌کنند. بسیاری از آنها حتی با مشاهده تب خفیف به سمت جعبه داروها دویده و به کودک استامینوفن می‌خورانند و همواره، ترس از تشنج را دلیل این رفتار عنوان می‌کنند، اما متخصصان عقیده‌ای دیگر دارند.

«دکتر احمد خداداد» بر این باور است که تب‌های خفیف می‌توانند دوست کودکان باشند و استفاده از استامینوفن نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند مضر هم باشد.این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان می‌گوید: تب خفیف در کودکان به عنوان عامل مهم جلوگیری از تکثیر میکروب‌های درون روده شناخته شده که مانع شدت یافتن بیماری می‌شود، بنابراین بهتر است والدین قبل از استفاده از داروهای تب‌بر مانند استامینوفن ابتدا از طریق شیوه‌های طبیعی و اصطلاحاً خانگی، تب فرزندشان را کاهش دهند.
وی در ادامه می‌افزاید: در هنگام تب خفیف بهتر است لباس‌های کودک را کم کرده، دست و صورت او را بشویند. هرچند تب واکنش طبیعی بدن در مقابل میکروب‌ها است اما افزایش تب باعث کاهش آب بدن خواهد شد.
بنابراین بهتر است با تشویق و محبت مقدار مناسبی مایعات به کودک خورانده شود. اگر بازهم تب ادامه داشت و روندی رو به افزایش پیدا کرد، تن شویه توصیه می‌شود. کودک را به حمام برده و با آب ولرم بدنش را بشویید. دوش آب ولرم کم کم دمای بدن کودک را پایین
می‌آورد. این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان با تأکید بر اینکه در هیچ کشوری به اندازه ما از دارو استفاده نمی‌شود، می‌گوید: اگر کودک دچار اسهال شود هم به هیچ وجه خودسرانه از داروهای ضد اسهال استفاده نکنید. در چنین شرایطی باید سعی کنید با خوراندن مایعات، میزان طبیعی آب بدن کودک را حفظ کنید.
معمولاً در مواردی از این دست، برای تأمین آب بدن محلول ORS تجویز می‌شود. اما کودکان از نوشیدن ORS امتناع می‌کنند، به همین دلیل توصیه می‌شود مادران با استفاده از ماست پروبیوتیک و مقدار بسیار کمی نمک، دوغ درست کرده و آن را کم کم به کودک بخورانند. در حقیقت دوغ تهیه شده از ماست پروبیوتیک جایگزین مناسبی برای ORS است که کودکان نیز برای نوشیدن آن بیشتر تمایل نشان می‌دهند. درمان مناسب دیگر تهیه کته برنج و ماست به عنوان وعده غذایی کودک است که می‌تواند مشکل کودک را مرتفع کند.
دکتر خداداد با اشاره به نقش مهم والدین در درمان کودک تصریح می‌کند: با مشاهده تب‌های خفیف یا اسهال خفیف نیاز نیست بلافاصله به پزشک مراجعه کرد یا خودسرانه به کودک دارو داد، بلکه بهتر است ابتدا درمان‌های خانگی با دقت و توجه انجام شود. اگر درمان‌ها نتوانست به بهبود کودک کمک کند و والدین با افزایش تب یا افزایش اسهال مواجه شدند باید به پزشک مراجعه کنند.
او در خاتمه توصیه می‌کند: با توجه به فصل گرما، میوه‌های این فصل و بیماری‌هایی که بیشتر در تابستان مشاهده می‌شود، رعایت بهداشت فردی و همچنین ضدعفونی میوه‌ها و مواد غذایی که کودکان استفاده می‌کنند، بسیار ضروری است.
به عنوان مثال بهتر است میوه‌هایی مانند توت فرنگی که بخوبی تمیز نمی‌شوند و به دلیل شرایط کاشت و ساختار میوه، همواره مقداری آلودگی به همراه دارد کمتر در دسترس کودکان قرار گیرد.

روزنامه «ایران»