food

همانطوریکه میدانیم کوفته تبریزی جزو غذاهای سنتی تبریز است که طرفداران زیادی دارد ولی این احتمال دارد که برخی از افراد  گیاهخوار باشند و یا گوشت برای آنها ضرر داشته باشد  و بخواهند این کوفته را بدون گوشت درست کنند اگر جزو این افراد هستید در ادامه شیوه درست کردن این کوفته را بخوانید

این نوع کوفته مدل گیاهی کوفته تبریزی است که در آن از انواع سبزی ها و مواد متنوع استفاده شده که طعم آن را متفاوت کرده است.

مواد لازم برای 3تا4 نفر

  • 2 پیمانه برنج
  • 1 پیمانه لپه
  • 1 عدد پیاز
  •  300  گرم سبزی کوفته
  • 3 ق س آرد نخودچی یا لپه
  • 2 ق س رب گوجه فرنگی
  • 1 ق چ زردچوبه،  ادویه و فلفل
  • به مقدار لازم روغن
  • به مقدار لازم نمک

مواد داخل کوفته

  • 3 ق س پیاز داغ
  • 2 /1  پیمانه گردوی خرد شده
  • 2 /1  پیمانه کشمش
  • 2 /1  پیمانه آلو
  • 2  /1  پیمانه قیسی

طرز تهیه:

1.  برنج را بشویید و در ظرفی مناسب خیس کنید. بعد از مدت نصف روز برنج را بپزید.سپس  لپه را بشویید و در یک ظرف دیگر خیس کنید. آن را هم بعد از مدت نصف روز بپزید.

2. سبزی کوفته را که شامل گشنیز، جعفری، تره، ترخون و مرزه است به خوبی بشویید و در یک سبد بریزید تا آب آنها کشیده شود، سپس خردشان کنید.

3. پیاز را نگینی  خرد کنید و در یک تابه مناسب با مقداری روغن  تفت دهید. حالا  نیمی از زردچوبه و ادویه، همه رب گوجه فرنگی و مقداری نمک را به پیاز اضافه کرده ، آنها را تفت دهید. مقداری آب  داخل تابه بریزید و بگذارید چند جوش بزند، سپس آن را کنار بگذارید. سس غذا آماده است.

4.  در این زمان برنج و لپه پخته شده را چرخ یا میکس کنید. سبزی خرد شده را هم به مواد اضافه کنید، سپس مابقی ادویه، مقداری نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید. کمی آرد نخودچی جهت چسبندگی مواد اضافه کنید و  دوباره مواد را ورز دهید.

5.  برای آماده کردن مواد داخل کوفته، در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید. کشمش، آلو و قیسی را به همراه پیاز داخل آن تفت دهید، سپس گردوی خرد شده را اضافه کنید تا مواد داخل کوفته آماده شود.

6. مقداری از مواد کوفته را بردارید و به کمک دست داخل آن را گود کنید. حالا مقداری از مواد درونی کوفته داخل آن قرار دهید و مواد را به صورت توپ های کوچک در آورید.

7. در مرحله آخر، کوفته ها را در ظرف مورد نظر بچینید، سسی را  که آماده کرده اید روی آنها بریزید و سرو کنید.

منبع : آشپزی مثبت