garam_masala

ابتدا  گرم ماسالا را از نظر لغوی بررسی کرده سپس  درست کردن آن را در خانه برایتان آموزش می دهیم گَرَم ماسالا یا گرام ماسالا garam masalaیکی از ادویه های مشهور کشور  هندی و قاره اسیا است که در بسیاری از غذاها استفاده میشود.

کلمه گرم به معنی “گرم” هستش و دلیلش گرماییه که ادویه ها به بدن میدن و ماسالا هم یعنی “مخلوط ادویه ها”. پس گرم ماسالا یعنی ترکیبی از ادویه های گرم کننده. یا یه همچین چیزی.

اینکه از چه ادویه هایی برای تهیه گرم ماسالا استفاده بشه برمیگره به اینکه شما در چه ناحیه ای از هند زندگی میکنید و نمیشه گفت که اصلش کدومشه و مال کدوم منطقه هستش.

ادویه گرم ماسالا رو میشه در مارکهای مختلف در بازار پیدا کرد. و خب البته هر کدومش هم یه طعمی داره چون همینطور که عرض کردم اختلاف سلیقه در مناطق مختلف در تهیه این ادویه وجود داره.

بین علما اختلاف نظر وجود داره!

خب این ادویه رو هم مثل خیلی چیزای دیگه میشه در خانه تهیه کرد.

کار سختی هم نیست.

کافیه ادویه ها رو جداگانه بخریم و میکس خودمون رو تولید کنیم.

به لطف الهی  پودر گرم ماسالا با مارکهای مختلف موجوده بلکه خود ادویه های آسیاب نشده هم در بسته بندی موجوده. یعنی آماده آسیاب شدن.

 

منتها از نظر اندازه ها رسپی ای که در پایین میبینید رسپی هستش که خودم میپسندم. یعنی میزان ادویه هاش رو بنابه ذائقه خودم تنظیم کردم.

Garam_Masala1

زیره سبز 3 ق غ

فلفل سیاه 3 ق غ

تخم گشنیز 1 ق غ

هل سبز 2 ق غ

میخک 2 ق غ

جوز هندی 1 عدد

برگ بو  18 برگ

چوب دارچین شش سانتیمتری 5 عدد

زنجبیل خشک شده یک قطعه 3 سانتی متری

هل سیاه 10 عدد

ستاره انیس 2 عدد

تصویر بالا همون تصویر قبلیه منتها اسم ادویه ها رو زیرشون نوشتم که دوستانی که با اسامی آشنایی ندارند متوجه باشند که باید توی بازار دنبال چی بگردند.

هل سیاه و ستاره انیس رو ممکنه نتونید توی همه ادویه فروشیها پیدا کنید و توصیه میکنم به سادگی حذفشون کنید.

Garam-masala

میزان تندی ادویه دست خودتونه پس میتونید فلفل سیاه رو کم و زیاد کنید.

برای چوب دارچین دقت کنید بعضیهاش خیلی سفته و برای آسیابش اذیت خواهید شد پس از این مدلهایی که در تصویر میبینید استفاده کنید.

بقیه مواد هم به وفور در ادویه فروشی ها پیدا میشه.

همه ادویه ها رو اندازه گرفته و توی تابه بزرگی روی حرارت متوسط اجاق قرار داده و مرتب هم بزنید تا زمانی که زیره ها اندکی تغییر رنگ بدن و بوی تست و برشته شدنش بلند شه.

اگر با تست کردن دارچین و جوز هندی مشکل دارید میتونید این دو رو تست نکنید. ولی اگر تابه بزرگ باشه قانونا اذیت نمیشید.

خیلی دقت کنید که ادویه ها رو نسوزونید.

در چشم بر هم زدنی میسوزندها!

حالا ادویه ها رو گرمه بریزید توی آسیاب و آسیابش کنید. میتونید هم قبلش توی هاون بکوبیدش که به دستگاهتون فشار نیاد.

یا اگر دستگاه آسیاب برقی ندارید کلا میتونید توی هاون ادویه ها رو آسیاب کنید. منتها زمانبره.

ادویه رو توی شیشه ریخته و درش رو محکم ببندید و اگر مثل من جای گرمسیر زندگی میکنید بذاریدش توی یخچال. تا سالها هم عمر میکنه. هر چند که چون این ادویه طعم خیلی خوبی به غذاها میده به سرعت مصرف میشه.

 

منبع : www.cheftayebeh.ir