مصرف زیاد مواد حاوی آنتی اکسیدان مانند سبزی و میوه،باعث افزایش طول عمر و کاهش خطر مرگ ناگهانی می شود. 

میوه و سبزی کلید سلامت رژیم غذایی شماست. مصرف مقادیری از این گروه ها به عنوان بخشی از الگوی غذایی سالم که توسط این راهنما توضیح داده شده می تواند شمارا علیه بسیاری از بیماری های مزمن محافظت نماید.

با پول یک پیتزا لاغر شو

به کمک این کلینیک تخصصی می تونید بیش از ۷ کیلو در یک دوره (۲۱روزه) وزن کم کنید و به اندام ایده آل خودتون برسید.
پشتیبانی و مشاور رایگان
کاهش وزن تضمینی بدون بازگشت

این دو گروه می توانند باعث اصلاح عملکرد دستگاه گوارش شوند همچنین ویتامین ها و املاح، فیبر و دیگر فاکتورهای لازم برای حفظ سلامتی را در اختیار قرار دهند. بیشتر افراد بخصوص کودکان میوه و سبزی کمی مصرف می نمایند.
پژوهشگران مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا،سی دی سی،با بررسی بیش از ۱۵ هزار فرد بیست ساله و بالاتر دریافتند، وجود آنتی اکسیدان هایی نظیرآلفا کاروتن که به وفور در میوه و سبزی دیده می شود، باعث کاهش خطر مرگ ناگهانی و افزایش طول عمر می شود.

آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیباتی هستند که باعث محافظت سلول ها در برابر آسیب ناشی از مولکول‌هایی سمی سرطان زا موسوم به رادیکال‌های آزاد می‌شوند.

پژوهشگران تاکید می کنند مصرف میوه و سبزی ها موجب کاهش بروز سرطان روده بزرگ می شود. بدین ترتیب که مواد فیبری با تسریع حرکت غذا در دستگاه گوارش، سرعت تخلیه روده را افزایش می دهند و این امر موجب کاهش تماس مواد سرطان زا با دیواره روده می شود.
هر فرد باید روزانه ۲۵ تا ۴۰ گرم فیبر و در نتیجه ۴۰۰ گرم میوه و سبزی بخورد که هر فرد ایرانی نصف این مقدار را مصرف می کند که نصف میانگین سرانه مردم جهان است.

متخصصان تغذیه تاکید کردند: سبزیجات سبز و زرد رنگی حاوی ترکیبی به نام «آلفا ـ کاروتن» هستند که طول عمر را افزایش می‌دهد.

به نظر می‌رسد افزایش سطح آنتی اکسیدان «آلفا ـ کاروتن» در خون زمان مرگ را تا ۱۴ سال به تعویق می‌اندازد.

پروتئین‌ها و چربی‌ها به دلیل آسیب رساندن به مولکول وراثتی دی ان آ ، نقش مهمی در بروز بیماری‌های مزمن مثل امراض قلبی و سرطان ایفا می‌کنند.

کاروتنوئیدها شامل بتا ـ کاروتن، آلفا ـ کاروتن و لیکوپن که در گیاهان و میکروارگانیسم ها تولید می‌شوند به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و در نتیجه می‌توانند با بروز این آسیب‌ها مقابله کنند.

متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا رابطه بین آلفا ـ کاروتن و خطر مرگ را در ۱۵ هزار و ۳۱۸ فرد بالغ ۲۰ سال به بالا ارزیابی کردند.

این متخصصان دریافتند: در طول دوره مطالعات خطر مرگ در افرادی که سطح آلفا کاروتن در خونشان بیشتر بوده، کاهش پیدا کرده است.