214

ما به سراغ متخصصان زیبایی رفتیم تا به ما بگویند چگونه چند سال به عقب برگشته و زیبایی پوستمان را برگردانیم.در سن 20 سالگی که پوست زیبایی و درخشش خاص خود را دارد،

همه ی ما در حال شکل دادن به زندگی حرفه ای و شخصی خود هستیم.بعد از سن 25 سالگی، نشانه های پیری (سیاهی دور چشم، بزرگی منافذ، خطوط ریز، چین و چروک، ناهموار شدن پوست و …) شروع به ظاهر شدن روی پوست می کنند. دکتر فاریدا مودی (متخصص پوست) می گوید: خیلی حیاتی است که در دهه 20 سالگی مراقب پوستتان بوده و به دنبال محصولات مناسب مراقبت از پوست و یک رژیم غذایی متعادل باشید.

نشانه های پیری پوست

دکتر کالپانا سارانگی می گوید: در میانه دهه 20 سالگی، زنان خشکی پوست و به دنبال آن پوسته پوسته شدن،چین و چروک و پف کردگی اطراف چشم را تجربه می کنند. برای درمان این علائم به کرم های ضدپیری نیاز دارید. این کرم ها مخصوص درمان علائم پیری پوست طراحی شده اند. برخی نشانه های هشدار دهنده ی پیری پوست عبارتند از:

سیاهی دور چشم

سیاهی دور چشم نتیجه استرس، کمبود خواب و قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای مدت طولانی است. همانطوری که سن شما بالاتر می رود، پوست اطراف چشم نازک تر شده و سیاهی هایی دور چشم ظاهر می شوند. برای پیشگیری از آن، باید شب ها از ژل دور چشم استفاده کنید (البته با مشورت پزشک).

خطوط ریز و چین و چروک

کلاژن و فیبرهای الاستین، زیر سطح پوست و اطراف دهان و چشم وجود دارند. وقتی سن بالا می رود، این ماده ها شروع به کاهش کرده و همین امر منجر به ظاهر شدن خطوط ریز و چین و چروک می شود. از یک کرم حاوی ویتامین A یا رتینول استفاده کنید تا این علائم را کاهش دهد.

افتادگی پوست

وقتی پیر می شوید، پوست قابلیت ارتجاعی خود را از دست داده و پوست افتاده می شود. برای درمان افتادگی پوست ، از سرم هایی مخصوص سفت کردن پوست استفاده کنید.

بزرگ شدن منافذ

کسانی که پوست چرب یا ترکیبی دارند، از بزرگ شدن منافذ رنج می برند. از یک فوم ضدپیری با کیفیت و یک تونر برای کاهش منافذ بزرگ استفاده کنید.

پوست ناهموار

لکه های سن یا ناهموار شدن پوست ناشی از اختلالات هورمونی، نور خورشید و … است. از یک کرم ضدپیری که لکه های پوست را کمرنگ کرده و همینطور از یک سرم سفت کننده برای درمان ناهمواری پوست استفاده کنید.

علل پیری پوست

دکتر جامونا پای (متخصص پوست) می گوید: پیری پوست ناشی از عوامل داخلی و خارجی است. در میان عوامل داخلی می توان کاهش تولید الاستین، برگشت کمتر سلول های جدید پوست، ناتوانی پوست برای حفظ رطوبت به عنوان عوامل اصلی نام برد. عوامل خارجی شامل تغییرات سبک زندگی، صدمات محیطی مثل نور خورشید، رژیم غذایی نامناسب، استرس بیش از حد و کم تحرکی است.در طول دهه 20 سالگی، پوست شما بسیار خوب است، اما پیری یک شبه اتفاق نمی افتد، بلکه در طول یک دوره زمانی رخ می دهد. درست است که نمی توان از آن فرار کرد، اما با مراقبت خوب از پوست می توانید آن را به تاخیر بیاندازید.

چگونه از پوستی که در آستانه پیری قرار دارد مراقبت کنید

آکریتی کوچار (متخصص زیبایی) می گوید: آرایش کردن برای پنهان کردن پیری پوست راه حل مناسبی نیست. آرایش برای دو ساعت یا بیشتر باقی مانده و بعد پوست به حالت طبیعی اش بر می گردد، برای درمان آن باید به طور منظم پوست را پاکسازی کرده و تون و رطوبت آن را حفظ کنید.-کرم هایی که سرشار از ویتامین C و E هستند انتخاب کرده تا تاثیر نور خورشید را معکوس کرده و چین و چروک ها را کاهش دهند.-از ضدآفتابی با SPF15 و بالاتر استفاده کنید.دکتر موها توماس می گوید: استفاده از پاک کننده یا لوسیون های آلفا هیدروکسی به محو ناهمواری پوست کمک می کنند.

موارد ضد پیری پوست

خاویار طلایی

عصاره خاویار به پوستتان کمک می کند تا جوان تر، روشن تر و سالم تر به نظر برسد. کرم هایی که عصاره خاویار دارند حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و ویتامین A و E هستند که آسیب های روی پوست را ترمیم می کنند.

مدت زمان: 90 دقیقه

پوست کدو تنبل

این مورد حاوی عصاره طبیعی کدو بوده و به احیای سلول ها کمک می کند. برای همه نوع پوستی مناسب است و از خشکی و آکنه پیشگیری کرده و سلول های مرده پوست را از بین می برد. این عصاره سلول ها را تجدید کرده و هیپرپیگمانتاسیون (تغییر رنگدانه ای) را هم درمان می کند.

مدت زمان: 60 دقیقه

تلومر

این نوع کرم ها و سرم ها برای پوست های در آستانه پیری طراحی شده اند. کرم های آبرسان باعث افزایش جذب رطوبت در لایه های عمیق تر پوست می شوند. ماسک های خاص برای کشیده شدن پوست و از بین بردن خطوط ریز و چین و چروک مناسب بوده و کرم های روز برای بازگرداندن استحکام و سفت کردن پوست استفاده می شوند.

مدت زمان: 60دقیقه

روش های خانگی برای درمان پیری پوست

-هفته ای یک بار قبل از خواب پوست را با روغن بادام یا نارگیل ماساژ دهید. این روغن ها برای پیشگیری از پیری پوست عالی بوده و به بهبود رنگ پوست و کاهش خطوط ریز و چین و چروک کمک می کنند.-پیونیت سارائوگی (متخصص پوست) می گوید: استفاده از عصاره آلوئه ورا و عسل نشانه های پیری را کاهش می دهد. ترکیب آلوئه ورا و عسل را روی صورت گذاشته تا چین و چروک و خطوط ریز کاهش پیدا کنند.-ریحان خواص آنتی اکسیدانی و ضدپیری دارد. برگ ریحان را جوشانده و عصاره را بعد از سرد شدن بنوشید.-چای سبز بنوشید. گفته می شود چای سبز خواص ضدالتهابی و ضد پیری داشته و به جوان سازی پوست کمک می کند.

چگونه از کرم های ضدپیری استفاده کنید

-صورت را با یک فوم پاک کننده ضدپیری شسته و خوب خشک کنید. نباید رطوبتی روی پوست باقی بماند.-با ضربه های آرام کرم را روی پوست گذاشته و با حرکات دایره ای آن را پخش کنید.-برای قسمت های ظریف و حساس دور چشم، کرم را روی انگشت زده و با ضربات آهسته دور چشم پخشش کنید.

انتخاب یک کرم ضد پیری

دکتر پای می گوید:

اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب یک کرم ضد پیری مناسب است. انتخاب کرم بستگی به نوع پوست شما دارد. برای مثال، کسانی که در آستانه پیری پوست هستند، مشاهده می کنند که پوستشان خشک شده، بنابراین باید کرمی را انتخاب کنند که محلول است، در حالی که کسانی که پوست ترکیبی یا چرب دارند باید به دنبال لوسیون یا ژل های ضدپیری باشند.

رتینول:

رتینول نوعی آنتی اکسیدان است که تولید سلول های پوست و کلاژن را افزاش داده و لایه های پوست را ضخیم می کند. اگر پوست خشک یا ترکیبی دارید، از محصولی استفاده کنید که حاوی رتینول باشد.

یوبی کینون:

اگر پوستتان خشک یا نرمال است، کرم ضدپیری حاوی یوبی کینون انتخاب کنید. یوبی کینون نوعی آنتی اکسیدان است که از تولید رادیکال های آزاد ناشی از آلودگی ها جلوگیری می کند. همچنین به ساخت کلاژن و الاستین کمک کرده و خطوط ریز و چین و چروک پوست را کاهش می دهد.

ویتامین C :

کسانی که پوستی چرب یا حساس دارند باید لوسیون هایی حاوی ویتامین C انتخاب کنند. این نوع کرم ها به کاهش آسیب رادیکال های آزاد روی پوست کمک می کنند.

ایزوفلاون ها:

این ماده برای کسانی که پوستی خشک و کک و مکی دارند مناسب است. ایزوفلاون از گروه phytoestrogens (ترکیبات مشتق با فعالیت استروژن) است. کرم های حاوی ایزوفلاون پوست را سفت کرده و تولید کلاژن و قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود می دهد.

این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.