facialrecognition_header

ناتوانی در شناسایی چهره ها یک نوع اختلال روان پریشانه است که شخص مبتلا گاهی اوقات قادر به شناسایی چهره خود نیز نمی باشد و از لحاظ روانشناسی نیاز به درمان های مختلف دارد

 متخصصان پرسشنامه‌ای ارائه کرده‌اند که به گفته آنها می‌تواند به تشخیص اختلال «ادراک‌پریشی چهره‌ای» یا چهره‌ناشناسی کمک کند.

ادراک‌پریشی چهره‌ای نوعی اختلال عصب شناختی و مشخصه آن ناتوانی در بازشناسی چهره‌ها است که در موارد شدید ممکن است شخص توانایی بازشناسی چهره خود را نیز نداشته باشد.

پزشکان انگلیسی می‌گویند که در بریتانیا از هر 100 نفر یکی به این اختلال مبتلا است. در حالت‌های شدید این اختلال افراد حتی قادر به تشخیص چهره خانواده یا دوستان خود هم نیستند.

روانشناسان می‌گویند از آنجا که نوع خفیف‌تر این اختلال با دشواری تشخیص داده می‌شود لذا انجام تست‌هایی از این قبیل ضروری است. مبتلایان به این عارضه اغلب از سرنخ‌ها و نشانه‌های غیرمرتبط با چهره همچون مدل مو، لباس‌ها، صدا و ویژگی‌های دیگر برای شناسایی اطرافیان خود استفاده می‌کنند.

برخی از افراد که نسبت به این اختلال ناآگاهی دارند تصور می‌کند به دلیل عدم برخورداری از حافظه قوی نمی‌توانند چهره اطرافیانشان را به خاطر بسپارند اما این اختلال کاملا با هوش و سطح قدرت حافظه فرد غیرمرتبط است.

پزشکان می‌توانند با استفاده از تست‌های «کامپیوتر- محور» متوجه شوند آیا فرد می‌تواند چهره‌های آشنا را شناسایی کرده و آن‌ها را به خاطر بسپارد و همچنین مجموعه‌ای از صورت‌های ناآشنا را تشخیص دهد.

دکتر «پوندیت شاه» و همکارانش از کالج لندن پرسشنامه‌ای حاوی 20 سوال ارائه کرده‌اند که به ارزیابی شدت اختلال ادراک پریشی در فرد کمک می‌کند.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، با این حال این تست تنها یک راهنماست و نمی‌تواند به طور قطع تعیین کند که فرد به این اختلال مبتلاست و برای اطمینان بیشتر مراجعه به متخصص ضروری است.

ایسنا