Alpha-1-Liver-Disease1

بیماری های مختلف کبدی با چه زمینه هایی در افراد پدید می آیند و چگونه می توانیم از مبتلاشدن به آن ها در امان بمانیم سیروز کبدی با چه زمینه هایی در افراد مختلف پدید می آید با چه روش هایی می توانیم از بروز این مشکل پیشگیری کنیم و مانع ایجاد سرطان در کبد شویم

سرطان کبد یکی از سرطان‌های شایع در دنیا است به نحوی که در برخی نقاط آسیای شرقی شایع ترین سرطان است که باعث مرگ و میر می‌شود. درکشور ما هم اگر چه شیوعی مانند چین و ژاپن را ندارد اما از سرطان‌های به نسبت رایج دستگاه گوارش به شمار می‌آید که از نظر آمار جهانی چهارمین یا پنجمین سرطان دستگاه گوارش محسوب می‌‌شود.

وی ادامه داد: سیروز یا نارسایی مزمن کبدی علت زمینه ساز سرطان کبد است که به دنبال هپاتیت B وC از عوامل ایجاد کننده این سرطان محسوب می‌شود. معمولا علائم بالینی به این نحو است که کسی که هپاتیت B وC دارد و علت سیروز هم در او وجود دارد سیروز آن بدتر می‌شود یا ناگهان دچار آسیب می‌شود.

آگاه درباره روش‌های تشخیصی و درمانی سرطان کبد بیان کرد: ابتدا روش‌های تصویر برداری انجام شده که ساده‌ترین روش تصویر برداری برای تشخیص سرطان کبد سونوگرافی می‌باشد اما توجه به این نکته ضروری است که توده‌های بسیار کوچک توسط سونوگرافی مشخص نمی‌شود و در بسیاری از موارد که پزشک مشکوک است سیتی اسکن و ام‌آر‌آیMRI استفاده می‌شود که اگر تصویر برداری دقیق ضایعه را سرطان کبد گزارش کند بدون نمونه برداری هم می‌توان علت این سرطان را تشخیص داد اما در مواردی که ضایعه مشکوک است نمونه برداری ورنگ‌آمیزی‌های اختصاصی صورت می‌گیرد.

وی افزود: درمان سرطان کبد بسته به تعداد، اندازه و وضعیت بالینی بیمار دارد به نحوی که اگر تعداد ضایعات کم باشد و فرد مبتلا به نارسایی کبدی باشد و ممنوعیت دیگری برای پیوند کبد نداشته باشد مانند وجود سرطان در بقیه جاهای بدن و یا بیماری قلبی و عروقی پیشرفته در این حالت بهترین درمان برای این افرادپیوند کبد است.

وی تصریح کرد: بهترین روش پیشگیری از سرطان کبد جلوگیری از پیشرفت این بیماری است برای نمونه فرد مبتلا به هپاتیت B یا C با درمان زودرس هپاتیت  Bیا C مانع ابتلا به سیروز شود و یا در بعضی موارد که فرد هپاتیت Bیا C و سیروز هم دارد باز هم با تجویز قرص‌هایی که ویروس را کاهش می‌دهند خطر ابتلا به سرطان کبد را می‌توان کاهش داد، به علاوه در مورد بیمارانی که سرطان پیشرفته دارند بعضی داروهای شیمی درمانی و قرص‌های جدیدی که به تازگی وارد بازار شده‌اند برای افرادی که مورد جراحی قرار نمی‌گیرند کاملا مناسب است.

آگاه خاطر نشان کرد: مطالعاتی پراکنده بروی مواد غذایی و تاثیر آن در این سرطان انجام گرفته است، یکسری از مواد مانند زردچوبه از ابتلا به سرطان کبد می‌توانند جلوگیری کنند و نیز برخی آنتی اکسیدان‌ها نظیر آب انار ،‌آب زرشک پیشرفت این بیماری را کاهش می‌دهند. همچنین افراد دیابتی بیشتر در معرض این سرطان قرار دارند پس بهتر است غربال‌گری شوند و قبل از به وجود آمدن سرطان کبد از بروز آن جلوگیری کنند.