مشاوره زیبایی
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر کمالی
دکتر کمالی
پوست مو و زیبایی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر آرین دخت آزادمنش/ ساختمان پزشکان
دکتر آرین‌دخت آزادمنش
جراح دندان پزشک
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر شبنم شادابی/ساختمان پزشکان
دکتر شبنم شادابی
متخصص جراحی پلاستیک بینی و صورت
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر زهره سادات نوروززاده/ساختمان پزشکان
دکتر زهره سادات نوروززاده
جراح دندانپزشک
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
high-protein
 می خواهیم با برخیی غذاهای نفاخ آشنا شویم این قبیل غذاها می توانند باعث یجاد گاز در روده ها و سیستم گوارشی ما شوند با آن ها آشنا شوید توصیه می کنیم از مصرف آن ها پرهیز کنید

اگرچه خالی کردن گازهای شکم ممکن است باعث سراسیمگی شما شود، اما این پدیده‌ای کاملاً عادی است. اکثر افراد در طول یک روز بیش از ۲۰ بار گاز روده خود را خالی می‌کنند یا آروغ می‌زنند.

معده شما بنا به دلایلی همچون بلعیدن هوای بیش‌ازحد و تغیر رژیم غذایی گاز اضافی تولید می‌کند. از دیگر دلایل معمول تولید گاز اضافی می‌توان به عدم تحمل غذایی یا مشکل هضم در بعضی از غذاها اشاره کرد.

حتی غذاهایی که برای شما سالم هستند نیز باعث تولید گاز می‌شوند. برای مثال، می‌توان به غذاهای سرشار از فیبر اشاره کرد. بنابراین، این غذاها را به‌آرامی بخورید و خوردن غذاهای تولیدکننده گاز اضافی را محدود کنید.

به‌طورکلی، منظور ما این نیست که نباید چنین غذاهایی را مصرف کرد، بلکه در خوردن این غذاها باید احتیاط را رعایت کرد و از مصرف بیش‌ازاندازه آن‌ها خودداری کرد. به‌عبارت‌دیگر، غذاهای تولیدکننده گاز اضافی را نباید با یکدیگر خورد و در صورت خوردن این غذاها باید به‌تدریج آن‌ها را خورد تا بدن فرصتی برای تنظیم خود داشته باشد. با توجه به موارد فوق در ادامه به مهم‌ترین غذاهایی اشاره می‌کنیم که مصرف آن‌ها منجر به تولید گاز اضافی می‌شود.

سبزی‌ها: قندهای موجود در بعضی از سبزی‌ها به هنگام هضم شدن منجر به تولید گاز اضافی می‌شوند. پیاز و کنگر فرنگی حاوی قندی به نام فروکتوز هستند، درحالی‌که در مارچوبه، کلم بروکسل، کلم بروکلی و کلم پیچ قند دیگری به نام رافینوز وجود دارد. سبزی‌هایی همچون نخودها که حاوی فیبر قابل‌حل هستند به هنگام هضم در روده بزرگ تولید گاز می‌کنند. غذاهایی که حاوی فیبر غیرقابل‌حل هستند بدون تولید گاز اضافی و به‌راحتی در روده بزرگ هضم می‌شوند.

میوه‌ها: بعضی از میوه‌ها حاوی قندی به نام سوربیتول هستند که منجر به تولید گاز اضافی می‌شود. از مهم‌ترین میوه‌های حاوی این قند می‌توان به آلو خشک، سیب، هلو و گلابی اشاره کرد. آب‌نبات‌ها و آدامس‌های بدون قند با سوربیتول شیرین می‌شوند و به همین دلیل است که این آب‌نبات‌ها و آدامس‌ها منجر به تولید گاز اضافی می‌شوند. علاوه بر این، میوه‌ها حاوی فیبر قابل‌حل هستند که به هنگام هضم در روده بزرگ تولید گاز می‌کنند.

غذاهای نشاسته‌ای: غذاهای نشاسته‌ای سرشار از کربوهیدرات‌ها هستند که به هنگام تجزیه شدن توسط دستگاه گوارش تولید گاز می‌کنند. از مهم‌ترین غذاهای نشاسته‌‌ای می‌توان به غذاهایی همچون نان، غلات و پاستا اشاره کرد که از گندم درست‌شده‌اند. تمام این غذاها منجر به تولید گاز روده‌ای می‌شوند. از دیگر غذاهای نشاسته‌‌ای تولیدکننده گاز می‌توان به ذرت و سیب‌زمینی اشاره کرد. برنج تنها غذای نشاسته‌‌ای است که ظاهراً منجر به تولید گاز روده‌ای نمی‌شود.

شیر و محصولات لبنی: شیر و دیگر فراورده‌های لبنی حاوی قندی به نام لاکتوز هستند که اگر بدن شما دارای آنزیم لاکتاز کافی نباشد کار دستگاه گوارش در هضم این قند سخت می‌شود. پنیر، بستنی و شیر حاوی لاکتوز هستند و خوردن آن‌ها ممکن است باعث تولید گاز اضافی شود. افرادی که مبتلابه عدم تحمل لاکتوز هستند باید به‌منظور جلوگیری از گاز روده‌ای و درد شکم از خوردن این محصولات خودداری کنند.

جوی دوسر: اگرچه بلغور جو غذای سالم و خوشمزه‌ای است که سرشار از فیبرهای کاهش‌دهنده سطح کلسترول است، اما بلغور جو یکی از غذاهایی است که منجر به تولید گاز روده‌ای می‌شود. بلغور جو، بیسکوییت‌های بلغور جو و دیگر محصولات درست‌شده از جوی دوسر به دلیل داشتن فیبر قابل‌حل فراوان منجر به تولید گاز اضافی می‌شوند. اگر می‌خواهید که با خوردن جوی دوسر از مزایای سلامتی آن بهره‌مند شوید توصیه می‌شود که به‌تدریج مقدار محدودی از آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بدن شما فرصت تنظیم داشته باشد. اگر به سبوس جوی دوسر علاقه‌مند هستید، سعی کنید که بجای خوردن سبوس جوی دوسر از سبوس گندم استفاده کنید، چون سبوس گندم حاوی فیبر غیرقابل‌حل است که بدون هیچ مشکلی از روده عبور می‌کند.

لوبیا: اگرچه ارزش غذایی لوبیا زیاد است، اما لوبیا یکی از معروف‌ترین غذاهای تولیدکننده گاز اضافی است. لوبیاها به دو دلیل باعث تولید گاز اضافی می‌شوند. دلیل اول این است که لوبیا سرشار از قند رافینوز است و دلیل دوم این است که لوبیا حاوی فیبر قابل‌حل است که به هنگام هضم آن گاز روده‌ای تولید می‌شود. به هنگام خوردن لوبیا نه‌تنها باید مراقب میزان لوبیای مصرفی خود باشید، بلکه باید از خوردن دیگر غذاهای تولیدکننده مانند پنیر و پیاز به همراه لوبیا خودداری کنید.

نوشابه و نوشیدنی‌های گازدار: اگرچه نوشابه و آب‌میوه‌های گازدار خوشمزه هستند و نوشیدن آن‌ها باعث سرحال شدن فرد می‌شود، اما ممکن است دستگاه گوارش در هضم این‌گونه از نوشیدنی‌ها دچار مشکل می‌شود و درنتیجه دچار نفخ و گاز معده شوید. بدن نیز در واکنش به این ناراحتی معده تولید گاز می‌کند. گاز دی‌اکسید کربنی که در نوشابه‌ها و دیگر نوشیدنی‌های گازدار وجود دارد منجر به تولید گاز اضافی می‌شود. علاوه بر این، برای شیرین کردن بعضی از این نوشیدنی‌ها از قند فروکتوز استفاده می‌شود که هضم این قند برای دستگاه گوارش مشکل است و درنتیجه مصرف این قند منجر به تولید گاز روده‌ای می‌شود.

منبع: EveryDayHealth

روزنامه سپید

5 1000
ارسال شده در 22 اسفند 1394 توسط با موضوع تغذیه
[bws_google_captcha]

تایید کنید که ربات نیستید !!!

دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x