5448
آیا میدانستید سفر هوایی برای شنوایی نوزادان و شیرخواران بسیار مضر است و موجب آسیب زدن به سلامت شنوایی ان ها خواهد شد توصیه های متخصصین اطفال را در این زمینه با هم مرور می کنیم

جراح و متخصص زنان با بیان اینکه زنان باردار بهتر است از هفته 32 حاملگی به بعد هیچ گونه سفری نداشته باشند،‌ گفت: بهترین فاصله سنی بین ۲ بارداری چهار سال است.

لاله اسلامیان در رابطه با بهترین سن بارداری و فاصله میان دو فرزند،‌اظهار داشت: 19 تا 25 سالگی بهترین سن بارداری در زنان به شمار می‌رود و پس از آن ریسک بارداری و خطرات آن برای مادر و نوزاد بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه در مادرانی که از سن 19 تا 25 سالگی باردار می‌شوند شانس زایمان طبیعی نیز بیشتر است، افزود: بهترین فاصله سنی میان 2 فرزند 4 سال بوده و در زمانی که این فاصله کمتر از یک و نیم سال شود خطرات احتمالی برای مادر و فرزند افزایش می‌‌یابد.

اسلامیان ادامه داد: اینکه گفته می‌شود فاصله بارداری نامناسب سبب اوتیسم در کودکان می‌شود به طور علمی تأیید نشده و بر اساس تجاربی است که پزشکان و خانواده‌ها به آن دست یافته‌اند.

جراح و متخصص زنان در رابطه با سفرهای هوایی و مخاطرات آن برای مادران باردار و نوزادان، گفت: صرفاً سفرهای هوایی برای مادران باردار مشکل ایجاد نمی‌کند مگر در مواردی که مادر با مسائلی همچون احتمال زایمان زودرس مواجه باشد.

اسلامیان با بیان اینکه معمولاً پزشکان زنان و زایمان به مادران باردار توصیه می‌کنند از هفته 32 حاملگی سفری چه به صورت هوایی یا زمینی نداشته باشند، گفت: از زمان 36 هفته به بعد نیز سفرهای بسیار کوتاه همچون سفر تهران تا کرج خطرات چندانی را برای مادر به همراه نخواهد داشت.

وی در مورد مشکلاتی که هنگام سفر هوایی برای نوزادان ایجاد می‌شود، خاطرنشان کرد: کیپ شدن گوش از مشکلاتی است که به دلیل سفر با هواپیما برای نوزاد ایجاد شده و گاهی این مسئله سبب درد در گوش نوزادان می‌شود لذا هنگام بلند شدن و نشستن هواپیما بهتر است نوزادان در دهان پستانک داشته باشند و یا شیر مادر بخورند.

جراح و متخصص زنان در رابطه با نحوه خوابیدن زنان باردار در پایان گفت: از هفته 18 بارداری به بعد بهتر است مادران به پهلو و با زاویه خوابیده و مطلقاً بر پشت دراز نکشند.
فارس