image_13950131624489
استفاده از مواد غذایی کنسرو شده تاثیرات نامطلوبی روی سلامتی ما میگذارد مواد نگهدارنده موجود در این قبیل غذاها سلامتی مان را تهدید می کنند

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: مواد غذایی کنسروی حتما باید قبل از مصرف به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود زیرا سم حاصل از باکتری موجود در این مواد، بسیار کشنده است.

دکتر محمدرضا ناظر گفت: «بوتولیسم» یک بیماری فلج کننده جدی است که توسط سم حاصل از باکتری «کلستریدیوم بوتولینوم» ایجاد می‌شود، این باکتری در مواد غذایی حتی در خوراکی‌های کنسروی که به اندازه کافی حرارت ندیده‌اند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: به طور کلی باکتری‌ها معمولاً در کنسروها زنده نمی‌مانند اما اسپور “کلستریدیوم بوتولینوم” می‌تواند در دماهای بسیار زیاد نیز مقاوم بماند؛ در واقع “اسپور” حالت غیرفعال باکتری است که مقاوم به حرارت است و در شرایطی می‌تواند فعال شده و تولید توکسین کند.

وی “توکسین کلستریدیوم بوتولینوم” را بسیار کشنده برشمرد و گفت: چند گرم از این توکسین می‌تواند جمعیت کثیری از مردم دنیا را از بین ببرد؛ اگر ماده غذایی کنسرو شده را حداقل به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانیم، توکسین خنثی می‌شود و باکتری که به حالت فعال باقی مانده نیز از بین می‌رود؛ اما نکته‌ای وجود دارد و آن این است که اگر بعد از مصرف مقداری از غذا باقی بماند، اسپورهایی که هنوز فعال نشده‌اند همچنان باقی می‌مانند و بعد از استفاده مجدد امکان تولید باکتری وجود دارد، بنابراین باید دوباره غذا پخته و حرارت داده شده تا توکسین احتمالی کشته شود.

این عضو بسیج جامعه پزشکی در پایان توصیه کرد: حتماً تمام غذاهای کنسرو شده حداقل به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود حتی اگر تحت بهترین استانداردهای جهانی تولید شده باشد.

سینا،

ارسال شده در 31 فروردین 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • درمان استرس ناشی از صحبت کردن در جمع
  • اسراری از داشتن زیباترین موها به سبک ارایشگران حرفه ای
  • چرا رژیم سرخپوشی سالمتر است؟
  • پیدا کردن سایه متناسب با رنگ چشم چه فرمولی دارد
  • چکارکنیم که دچار کمر درد نشویم
  • نوشیدن آب یخ هنگام افطار خطرناک است
  • سالادی با لوبیا سبز تازه
  • اهمیت تحرک و فعالیت جسمی سالمندان
  • آیا رفتار خشونت آمیز خانواده ها منجر به پوسیدگی دندان می شود؟
  • عکس هایی از میوه انگور
  • جا به جایی منزل و کودکان
  • نخستین معالجه یک تومور استخوانی یک بچه با بکارگیری از اولتراسوند پرقدرت
  • رژلب ویتامینه برای خشکی لب را چگونه درست کنیم
  • دمنوش های مفید برای خوابی آسوده
  • فواید و خاصیت های میوه به
  • محبوبترین ها

  • برای حفظ سلامتی ترب سیاه بخورید
  • برای رفع سردرد چه آبمیوه هایی بخوریم
  • مصرف میوه برای افزایش قوای چشم
  • عضله سازی بیشتر با مواد غذایی سالم تر
  • درمان آلرژی فصلی از طریق خوراکی
  • مصرف انار و تاثیرات مختلف آن
  • اطلاعاتی در رابطه با خواص دارویی گیاه مرزنگوش
  • دانستینهایی درباره پرده های سفید داخل انار
  • عکس هایی از میوه پرتقال و خواص این میوه
  • انجیر خشک بیشتر خاصیت دارد یا انجیر تازه؟
  • ویژگی های منحصر به فرد طالبی
  • میوه ها و سبزیجات برای سلامتی مفیدند نه برای لاغری
  • آبمیوه شفابخش با طعم خیلی خوب
  • پسته و خواص درمانی آن
  • غنی ترین منبع ویتامین ها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است