89+
آیا تابحال شما هم برای تفسیر آزمایش چربی به مشکل برخورده اید  می خواهیم به شما نحوه صحیح خواندن آزمایش قند خون را آموزش دهیم بهتر است به خاطر سلامت قلب و عروقتان این آزمایش را انجام دهید

چربی LDL که به نام “چربی بد” معروف شده است برای بدن بسیار مضر است و افزایش آن می‌تواند به راحتی افراد را در خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها قرار دهد.
در علم پزشکی LDL کوتاه‌شده عبارت لیپوپروتئین با چگالی کم است و کلسترولی مضر محسوب می‌شود.
مقادیر زیاد این نوع کلسترول در دیواره رگ‌ها و بافت‌های بدن رسوب می‌کند. چربی LDL از مقدار زیادی کلسترول و مقدار کمی پروتئین تشکیل شده است. به طور دقیق، LDL حاوی 45 درصد کلسترول و 20 درصد پروتئین و مقدار کمی تری گلیسیرید است. LDL کلسترول را به بخش‌های مختلف بدن انتقال می‌دهد و اگر به دیواره عروق بچسبد و مقدار آن زیاد باشد سبب بروز مشکلات جدی می‌شود.
وظیفه LDL در بدن انتقال کلسترول و انواع دیگر چربی در خون است. اگر سطح LDL خون بالاتر از حد طبیعی باشد، موجب تنگ و باریک شدن رگ‌ها و اختلال در عروق کرونل می‌شود و به تبع مشکلات جدی را برای مغز و قلب ایجاد می‌کند. LDL بالا احتمال بروز سکته قلبی، ایست قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد.
پزشکان توصیه می کنند که از مصرف چربی، کلسترول، مواد غذایی پرکالری و پرنمک جلوگیری شود و با افزایش فعالیت بدنی و کنترل وزن،  افراد میزان LDL خون خود را مناسب و ثابت نگه دارند. گاهی اوقات در صورت بالا بودن LDL ، پزشک معالج علاوه بر توصیه‌های مخصوص برنامه غذایی و سبک زندگی، داروهایی نیز تجویز می‌کند تا به بیمار کمک کند سریع‌تر سطح LDL خونش را به حد طبیعی برساند.
گاهی اوقات بر اثر ابتلا به برخی بیماری‌ها و اختلالات همچون دیابت، چاقی، مشکلات کلیوی، بیماری‌های عفونی، اعتیاد، استعمال دخانیات، نارسایی کلیوی و مشکلات غده تیروئید سطح LDL خون افزایش می‌یابد.
مقدار طبیعی و مناسب LDL حدود 100 تا 130 میلی‌گرم در دسی لیتر گزارش شده است. افرادی که از مشکلات قلبی عروقی رنج می‌برند بهتر است سطح LDL خون خود را به زیر 110 برسانند. به طور کلی، 130 میلی‌گرم در دسی لیتر حد طبیعی است اما اگر میزان LDL به 130 تا 160 میلی‌گرم در دسی لیتر برسد، کمی نگران‌کننده و خطرناک است. اگر LDL به بیش از 160 برسد، وضعیت بیمار نگران‌کننده و بسیار خطرناک در نظر گرفته می‌شود.
این توضیحات فقط به عنوان راهنمای اولیه ارائه می شوند تا شما با مکانیسم عمل مواد شیمیایی حمل‌شده در خون بیشتر آشنا شوید. هر گونه تفسیر دقیق نیاز به تداخل و دقت پزشک مورد نظر دارد و برای جزئیات بیشتر حتما به پزشک مراجعه کنید.
منبع: Medical News Today
Medical Daily

ارسال شده در 9 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • کبد چه زمانی دچار نارسائی حاد می شود؟
  • بلند شدن از خواب با حس قهوه
  • اگربیش از حد غذای کنسروی استفاده کنید چه عارضه ای دارد؟
  • برطرف کردن انواع سوء تفاهم های زوجین
  • زیاد ورزش کردن برای نوجوانان خوب نیست
  • استفاده اصولی از تنقلات
  • درمان شناختی- رفتاری چیست؟
  • مهم ترین دلایل بوی بدن
  • نشستن طولانی مدت شلوار جین با سلامتی شما چه میکند؟
  • استفاده از دارو در مهد‌ كودك‌ها ممنوع است
  • رعایت این موارد قبل از حامله شدن
  • واكسني براي كنترل فشار خون ابداع شد
  • آموزش مهارت شناخت دیگران به فرزند
  • استاد ژاپني : ايران سرشار از منابع گياهان دارويي است
  • دانستنی هایی مهم در رابطه با رژیم های غذایی معروف
  • محبوبترین ها

  • کدام ساندویچها برای سلامتی زیان ندارد
  • تقویت حافظه با این 4 خوراکی
  • در ۵ زمان شما هرگز نباید از روغن زیتون استفاده کنید
  • با این روش ها بوی سیر را از بین ببرید
  • دانسته های مهم درباره تناسب اندام بانوان
  • نکاتی و جالب و طلایی درباره ی فیبر
  • بررسی ارزش تغذیه ای مختلف نخود فرنگی
  • مروری بر اجزای مواد غذایی
  • لیست ضد سرطان ها را به خاطر بسپارید
  • پیامدهای منفی مصرف هات داگ
  • با تغدیه مناسب پوست خود را ترمیم کنید
  • مقایسه پسته تازه و خشک
  • نقش کلسترول خوب در کاهش احتمال بروز سکته
  • تناسب اندام بیشتر با صبحانه ای مقوی تر
  • بوی کباب و فواید موجود در آن
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است