بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
ارزش غذایی ماکارونی چیست این غذا چه فایده هایی برای افراد مصرف کننده دارد برای چه رده سنی مناسب است و چه افرادی نباید از آن مصرف کنند

 ارزش تغذیه‌ای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیه‌ی ماکارونی از آن استفاده می‌شود. این ماده‌ی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود 7 تا 8 برابر کم‌تر از میزان نشاسته‌ی آن است.
، فرآورده‌های ماکارونی، فرآورده‌هایی مانند اسپاگتی، ماکارونی، ورمیشل، نودل و لازانیا را در برمی‌گیرد؛ علاوه بر این انواع مختلف دیگری برحسب فرهنگ غذایی وجود دارد. تحقیقات تاریخی به طور دقیق منشاء اصلی ماکارونی را مشخص نمی‌کند.در واقع احتمالاً تهیه و مصرف ماکارونی پیش از نان بوده است. از آن‌جایی که تهیه‌ی آن برخلاف نان نیاز به تخمیر و پخت نداشته است، تهیه‌ی ماکارونی برای انسان‌های اولیه آسان‌تر بوده است. مدارک تاریخی، پیدایش ماکارونی را به اتروسک‌ها (Etruscan: مهم‌ترین تمدن، پیش از تمدن رومی در شبه‌جزیره‌ی ایتالیا هستند)، رومی‌ها، عرب‌ها و چینی‌ها نسبت می‌‌دهد. امروزه بیش از 600 نوع ماکارونی تولید می‌شود.

ارزش تغذیه‌ای ماکارونی

ارزش تغذیه‌ای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیه‌ی ماکارونی از آن استفاده می‌شود. این ماده‌ی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود 7 تا 8 برابر کم‌تر از میزان نشاسته‌ی آن است. از نظر عناصر معدنی به خصوص آهن و روی، در مقایسه با غذاهای دیگر که منبع اصلی املاح معدنی و ویتامین‌ها هستند، در حد متوسطی است.

تجزیه‌ی اسیدهای آمینه‌ی ترکیبات پروتئینی ماکارونی در مقایسه با ترکیبات پروتئینی غذاهای دیگر مانند شیر، تخم مرغ و پروتئین‌ سویا که روزانه مصرف می‌کنیم، نشان می‌دهد که از نظر اسید آمینه‌ی ضروری لیزین در حد پایینی قرار دارد و به دلیل همین محدودیت اسید آمینه‌ای، ارزش تغذیه‌ای آن کاهش می‌یابد.

بنابراین فاکتور ارزش بیولوژیکی و فاکتور میزان پروتئین ماکارونی در مقایسه با تخم مرغ و گوشت پایین‌تر است.
از طرفی این ارزش تغذیه‌ای ماکارونی از مرحله‌ی خرید در سوپر مارکت تا پختن آن و قرار گرفتن روی میز غذا دست خوش تغییر می‌شود. در بعضی از موارد نزدیک به 20 درصد ترکیبات انرژی‌زای آن به هنگام پخت از دست می‌رود، اما باید به خاطر داشته باشیم که ماکارونی هیچ‌گاه به تنهایی و بدون چاشنی خورده نمی‌شود.
ماکارونی محصولی نیمه فرایند شده است که در تهیه‌ی آن؛ فانتزی بودن، نوآوری و حتی علم تغذیه سهم زیادی دارد.

از دیدگاه تغذیه‌ای ماکارونی دارای ویژگی‌های زیر است

– ارزش انرژی‌زایی بالایی که به طور عمده از طریق قندها تأمین می‌شود؛
– ارزش چربی کم یا خیلی کم؛
– قابلیت هضم آسان؛
– مواد زائد کم.

ماکارونی همراه با چاشنی

ماکارونی برخلاف دیگر مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات (مانند نان و بیسکویت)، هیچ‌گاه به تنهایی مصرف نمی‌شود و بیش‌تر با مواد غذایی دیگری که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، ماهی و … مصرف می‌شود.
از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه‌های ضروری افزایش می‌یابد. 70 گرم ماکارونی همراه با کمی سس گوجه فرنگی، 10 درصد روغن زیتون و 10 گرم پنیر رنده شده، غذایی را فراهم می‌کند که فاکتور پروتئینی آن به طور کامل بالا بوده و از نظر سهم دریافت انرژی از سه نوع ماده‌ی غذایی انرژی‌زا (پروتئین‌ها، قندها و چربی‌ها) دارای نسبت 57 درصد از قندها، 30 درصد از چربی‌ها و 13 درصد از پروتئین‌هاست که این نسبت از نظر متخصصان تغذیه بهترین نسبت دریافت انرژی از مواد غذایی است.

در مواردی که ماکارونی همراه با سس گوجه‌فرنگی و مقداری پنیر استفاده شود، 25 تا 30 درصد پروتئین و 40 درصد ویتامین C روزانه‌ی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند و در صورتی که ماکارونی همراه با سس گوشت مصرف شود، 40 درصد پروتئین و 25 تا 30 درصد آهن روزانه‌ی مورد نیاز بدن را برآورده می‌سازد.

ماکارونی، غذای ورزشکاران

ماکارونی یک غذای پایه و اصلی برای ورزشکاران محسوب می‌شود. این گروه سعی می‌‌کنند با استفاده از یک رژیم غذائی مناسب قدرت فیزیکی خود را در انجام مهارت مورد نظر افزایش دهند. تغذیه، سوخت بدن است. برای این که بدن کار خود را به خوبی به انجام برساند، لازم است که هر دو عامل سوخت و مکانیسم بدن انسان به خوبی شناخته شود.

در ورزش‌های هوازی، وعده‌ی غذای اصلی و غالب باید به طور عمده شامل قندها و چربی‌ها باشد. یک وعده‌ی ماکارونی که به طور معمول با سس گوجه‌فرنگی و روغن زیتون یا کره مصرف شود، غذای ایده‌آلی بوده و به خوبی مشخص است که نسبت دریافت انرژی به نسبت 1-2-4 به ترتیب از قندها، چربی‌ها و پروتئین‌ها را تأمین می‌کند.

استفاده از مقادیر بالاتری از ترکیبات کمپلکس و حتی بدتر از آن، از قندهای ساده به منظور افزایش کارایی ورزشکار قبل از شروع فعالیت، به طور کامل غیرمنطقی و حتی خطرناک است و منجر به بیماری هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) می‌شود
ماهنامه آشپزباش

#
5 1000
ارسال شده در 19 اردیبهشت 1395 توسط با موضوع تغذیه
ویزیت یاب

مطالب پیشنهادی

پیشنهاد سردبیر

  • دانستنی هایی در مورد رژیم TLC
  • موز و مقابله با اچ آی وی
  • آشنایی با غذاهای مضر برای سلامت بدن
  • چطوری در 60 دقیقه 700 کالری بسوزانیم
  • درمان‌های جدیدی برای خشکی چشم
  • پسری با قابلیت چرخش 180 درجه گردن
  • بیماری پمفیگوس بیشتر در چه کسانی دیده میشود
  • علائمی که نشان دهنده ی عفونت جدی در مردان است
  • محبوبترین ها

  • علائم، علل، پیشگیری، عواقب و عوارض سوزاک
  • دلایل بی میلی برخی از زنان به رابطه جنسی را بشناسیم
  • زوجین درگیر با اختلال زناشویی به نام واژینیسموس
  • بررسی 13 مورد از رایج ترین مشکلات جنسی زنانه
  • قاتلان میل جنسی – بخش اول
  • وقتی احساسات و تمایلات جنسی از بین می روند!
  • همه چیز درمورد سقوط از ارتفاع و آسیب دیدن بکارت
  • اختلال نابارورشدن مردان با نوشیدنی های شیرین
  • رپورتاژ

  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • آسیب های دندان از آنچه فکر می‌ کنید به شما نزدیک ‌تر است!
  • جراحی های پیشرفته زیبایی و پلاستیک
  • شامپوهای ضد ریزش و رویش مجدد مو حاوی کافئین
  • کرم های موثر و طبیعی شرکت ایده آرای پیشگام
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x