548484.

 ایا مصرف خیار تاثیری روی کم شدن وزن ما میگذارد می خواهیم در این مطلب به اهمیت استفاده از آن برای کاهش وزن افرادی که در رژیم غذایی به سر میبرند اشاره کنیم

استفاده از برنامه غذایی سرشار از میوه و سبزیجات مزایای زیادی را به همراه خود دارد، که شامل کاهش وزن نیز می شود.
خیار را به عنوان غذایی سرشار از آب و منبع بسیاری از ویتامین ها و مینرال ها می شناسیم. بیشتر خیار از آب تشکیل شده، بنابراین ارزش کالری اش بسیار پایین است. دو نوع اصلی خیار وجود دارد، خیارهایی که آماده خوردن هستند و در بیشتر میوه فروشی ها آنها را پیدا می کنید و خیارهای بسیار کوچکی که با آنها خیارشور درست می کنند.

خیارها در همان خانوده ملون و کدو مسما قرار دارند و در واقع به عنوان یک میوه در نظر گرفته می شوند، نه سبزیجات. از آنجا که کالری خیار بسیار پایین است و مواد مغذی اش بالا، می توانند برای کاهش وزن مفید واقع شوند.

استفاده از برنامه غذایی سرشار از میوه و سبزیجات مزایای زیادی را به همراه خود دارد، که شامل کاهش وزن نیز می شود.

تراکم انرژی پایین، تراکم مواد غذایی بالا

100 گرم خیار یا یک لیوان، تنها حدود 15 کالری دارد آن هم بدون چربی.

این مقدار خیار حدود یک گرم فیبر، 150 میلی گرم پتاسیم، و مقدار بسیار کمی کلسیم، آهن، منیزیم، زینک، ویتامین C، ویتامین های گروه B، و 16 میکرو گرم از ویتامین K به بدن می رساند.

استفاده از برنامه غذایی با تراکم پایین انرژی می تواند به کاهش وزن کمک کند. خوردن غذاهای کم کالری و سرشار از آب مانند خیار، کمک می کند بعد از خوردن احساس سیری کنید.

در یک تحقیق که سال 2007 انجام گرفت، به دو گروه رژیم هایی داده شد که در هر دو چربی بسیار کمی در نظر گرفته شده بود، اما تنها برنامه یک گروه هم کم چرب بود هم حاوی میوه و سبزیجات. در پایان دوره یکساله مشخص شد گروهی که میوه و سبزیجات زیادی مصرف می کردند کمتر دچار احساس گرسنگی شدند.

هر دو گروه وزن کم کردند اما گروهی که میوه و سبزیجات زیادی مصرف می کردند، برنامه شان در کل حاوی تراکم انرژی پایین تری بود.

اضافه کردن میوه و سبزیجات بیشتر به برنامه غذایی می تواند کمکتان کند کمتر کالری دریافت کنید، مخصوصا اگر جایگزین غذاهایی با کالری بالا شوند.

مزایای قلبی و عروقی

برخی تحقیقات اظهار کرده اند استفاده از برنامه غذایی سرشار از سبزیجات می تواند به حفاظت بدن از بیماری های قلبی و عروقی کمک کند. برنامه های غذایی سرشار از سبزیجات، نشان داده اند می توانند به طول عمر بیشتر کمک کنند و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهند.

دلایل چنین تاثیری فراوان است: چنین برنامه هایی منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی را برای بدن فراهم می کنند، که سلامت قلب و عروق ذا تضمین می کند.

با این حال، از آنجا که مصرف سبزیجات بالا می رود، این برنامه های غذایی منبع نسبتا بالایی از نیترات های سبزیجات را نیز به همراه خود دارند.

سبزیجات منابعی وسیع از نیترات خوراکی هستند، که می توانند در خون تبدیل به اکسید نیتروژن شوند. این اکسید نیتروژن می تواند به رگ های خونی به عنوان وازودیلاتور کمک کند که برای سلامت قلب و عروق و کاهش فشار خون مفید است.

سبزیجات، از جمله خیار که منابع پتاسیم، منیزیم و کلسیم هستند می توانند به سلامت قلب و عروق بیافزایند.

بنابراین خوردن خیار و دیگر سبزیجات علاوه بر کاهش وزن می تواد به سلامت قلب و عروقمان نیز کمک کند.

تاثیر تامین آب

یکی از مزایای خوردن خیار این است که سرشار از آب هستند. خوردن خیار به تامین آب بدن کمک می کند. از آنجا که آنها 95 درصد آب هستند، خوردن خیار در هوای گرم و یا زمانی که تشنه هستید درست مانند نوشیدن یک لیوان آب عمل می کند.

دریافت آب کافی به دلایل مختلفی مهم است، از جمله سودمند بودن برای کاهش وزن. اگر بدنتان کم آب باشد و سعی در کاهش وزن کنید، ممکن است بیشتر غذا بخورید چون مغز دستور می دهد با خوردن بیشتر میاعات بدن را تامین کنید.

اگر می خواهید چیزی بخورید بهتر است خیار یا غذایی باشد که سرشار از آب است، تا آب بدنتان نیز تامین شود.

سلامت استخوان

مانند گیاهان سبز برگ، خیار ها نیز منابع ویتامین K هستند. در تحقیقی که سال 2007 انجام شد محققان به رابطه بین ویتامین K و سلامت استخوان ها پی بردند.

تحقیقات نشان داد وقتی مصرف ویتامین K پایین باشد، احتمال ضعیف شدن تراکم استخوان و پوکی استخوان بالا می رود. به همین دلیل بسیار مهم است که به اندازه کافی ویتامین K دریافت کنیم تا از استخوان ها محافظت شود.

خیار همچنین مقداری کلسیم نیز دارد. استفاده بیش از یک وعده خیار در روز می تواند به افزایش سطح ویتامین K و کلسیم در بدن کمک کند.

آفت کش ها و خیار

سازمان EWG خیار را در لیست 10 محصول کثیف خود قرار داده. این یعنی برخی از انواع خیار حاوی مقدار زیادی آفت کش هستند و باید حواسمان باشد که چه نوع خیاری خریداری می کنیم.

این یعنی باید از مصرف خیر بپرهیزیم؟ خیر! به جای نادیده گرفتن بهتر است به دنبال محصولات اورگانیک باشیم و یا محصولاتی که با کمترین مقدار آفت کش پرورش یافته اند. همچنین قبل از مصرف خیار خوب و با دقت آن را بشویید.

راه های خلاقانه برای اضافه کردن خیار به برنامه غذایی

چگونه می توان مقدار بیشتری خیار به برنامه غذایی اضافه کرد؟ خوردن برش های خیار به عنوان میان وعده ای ترد ساده ترین روش است اما پس از مدتی حتما خسته کننده خواهد بود. راه های متنوع تری هم برای مصرف خیار وجود دارد.

برش های خیار را می توانید به عنوان نوشیدنی ها اضافه کنید، برای مثال خیار می تواند به آب عطر و طعمی متفاوت دهد.

برش های ضخیم خیار را می توانید در کنار غذاهایی مانند حموس نیز میل کنید. اگر در خانه برای خود اسموتی درست می کنید می توانید با اضافه کردن خیار به آن طعمی با طراوت و تازه دهید. خیار را همچنین می توانید با انواع سالاد و ساندویچ نیز میل کنید.

سایت دکتر کرمانی،

 

ارسال شده در 23 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • کلیدهای طلایی موفقیت که از انها بی خبرید
  • اهمیت این موارد در محیط کار
  • ارتباط رفتار و حرکات با دروغ گفتن
  • آنتی باکتریال ها از نوع صابونی چه عوارضی دارند
  • سیلوستازول از لخته شدن خون جلوگیری می کند
  • مراحل رشد وزنی کودک
  • پیشنهاداتی جالب برای گذراندن این روزها
  • خطرات نمک برای سیکل ماهیانه
  • اشتباهات بزرگی در رابطه جنسی که مردان مرتکب می شوند
  • تصمیم به زندگی مشترک با خودشیفته ها
  • خطرات جنسی در بیماران عقب ماندگی ذهنی
  • مردان تا پایان شهریور رایگان آزمایش می شوند
  • چیپس مضراست، چیپس خانگی مضرتر!
  • آیا روش سنتی برای درمان بی خوابی است؟
  • توصیه هایی برای مقابله با چربی ها
  • محبوبترین ها

  • فلفل سبز چه خاصیت درمانی دارد؟
  • درباره روزه ماه رمضان این موارد را بخاطر بسپارید
  • برای سرما خوردگی چه سوپی مفید است
  • جادوی اسموتی جعفری و لیمو برای لاغری
  • بالاخره نان سنتی بخوریم یا خیر؟
  • اهمیت رژیم های متعادل
  • این مواد غذایی سوخت و ساز بدن شما را زیاد میکنند
  • اگر اضافه وزن دارید به سراغ این غذا ها نروید
  • کاهش وزن با این برنامه غذایی مفید
  • میزان مجاز استفاده از تن ماهی در هفته چقدر است؟
  • بررسی گریپ فروت از لحاظ ارزش غذایی و خواص دارویی
  • اگر زیاد خرما می خورید بخوانید
  • راه حلی برای افراد پر اشتها
  • نقش آنتی اکسیدان ها در بدن چیست؟
  • فریز کردن اسفناج آری یا خیر
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است