index.jpg5229659

 

 آیا میدانستید مصرف غذاهای دریایی باعث پیشگیری از زوال عقل خواهد شد بهتر است به خاطر حافظه تان هم که شده از منابع غذایی دریایی سرشار از امگا 3 کمک بگیرید

غذاهای دریایی غنی از اسیدهای چرب اُمگا-3 به تقویت حافظه و احیای مجدد سلول های مغزی کمک می کنند.

به گفته محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش شیکاگو، مصرف حداقل یک بار در هفته غذاهای دریایی یا سایر غذاهای حاوی اسیدهای چرب اُمگا-۳ از مغز در برابر مشکلات فکری و از بین رفتن حافظه مرتبط با افزایش سن محافظت می کند.

از بین رفتن حافظه و مشکلات فکری ناشی از افزایش سن در شرکت کنندگان تحت مطالعه که کمتر از یک بار در هفته غذای دریایی خورد بودند در مقایسه با افرادی که حداقل یکبار در هفته غذای دریایی مصرف کرده بودند با سرعت بیشتری کاهش یافته بود.

مارتا کلر موریس، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه به ما نشان می دهد در حالیکه توانایی های شناختی به طور طبیعی در پی فرایند افزایش سن کاهش می یابند، اما می توان با انجام اقداماتی روند این فرایند را آهسته کرد.»

محققان این مطالعه به طور میانگین به مدت ۵ سال، ۹۱۵ فرد با میانگین سنی ۸۱.۴ سال را مورد مطالعه قرار دادند. در زمان ثبت نام این مطالعه، هیچ یک از افراد دارای علائم زوال عقل نبودند. در طول این مدت، هر فرد هر ساله از لحاظ توانایی های شناختی در پنج ناحیه حافظه ضمنی، حافظه کار، حافظه معنایی، توانایی دیداری-مکانی و سرعت ادراک تحت تست های استاندارد قرار می گرفتند.

گروه تحت مطالعه هر سال پرسشنامه مربوط به تنوع مصرف غذا را پر می کردند. بدین ترتیب محققان می توانستند میزان مصرف غذاهای دریایی گزارش شده توسط هر شرکت کننده را با توجه به تغییر در توانایی های شناختی شان که با تست ها اندازه گیری می شد مقایسه نمایند.

این پرسشنامه شامل چهار نوع غذای دریایی بود: ساندویچ ماهی تن؛ استیک ماهی، کیک ماهی و ساندویچ ماهی؛ ماهی تازه به عنوان وعده اصلی غذایی؛ و میگو، لابستر و خرچنگ.

شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که حداقل هر هفته یکی از غذاهای دریایی مذکور را می خوردند و گروهی که هر هفته کمتر از یکی از غذاهای فوق را می خوردند.

افرادی که غذاهای دریایی بیشتری می خوردند میزان کاهش در حافظه معنایی شان که مربوط به حافظه اطلاعات کلامی است، بسیار کمتر بود. همچنین یافته ها نشان داد روند کاهش در تست سرعت ادراکی شان، یا توانایی مقایسه سریع حروف، اشیاء و الگوها نیز آهسته تر بود.

غذاهای دریایی منبع غذایی مستقیم اسیدچرب اُمگا-۳ هستند که مولفه ساختاری اصلی مغز محسوب می شوند.
مهر،

ارسال شده در 25 اردیبهشت 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مقابله و کنترل ایدز
  • چگونه با غذا خوردن به سلامت مغز کمک کنیم؟
  • بر بیماری ام اس سیگار چه تاثیراتی می گذارد؟
  • با تازه ترین و مدرن ترین میزهای کارمندی آشنا شوید
  • روشی جدید برای خلاصی از سیاه شدن آرنج ها و زیر بغل
  • کرم گل کلم
  • چرا باید آب گرم با لیمو و زرد چوبه بنوشیم
  • راهکارهای پیشنهادی برای آسان تر شدن زایمان سزارین
  • تنظیم تغذیه و کالری مورد نیاز بدن
  • یک دنیا عارضه برای تاتو
  • جداکردن جای خواب حیوان خانگی
  • تسلیت فدراسیون فوتبال پیرامون مرگ ناگهانی آیت الله رفسنجانی
  • لاغر شدن با قارچ و تاریخچه آن
  • رژیم ۲۱ روزه لاغری لاغرشو – روز بیستم
  • روزه داری با وجود مشکل بی قراری در پا
  • محبوبترین ها

  • نشستن زیاد و آسیب به ریه
  • احتمال افزایش قد در بزرگسالان
  • چرا باید جوراب بپوشیم؟
  • نقش ژنتیک در تمایل به قتل و جرم و جنایت
  • معجون لاغری با کرفس
  • با لیمو شیرین معده خود را بیمه کنید!
  • عواقب اعتیاد به بازی با موبایل
  • زندگی در طبقات بالا، سلامت قلب را تهدید میکند
  • برای بالا بردن بهره وری تان بخوانید
  • درمان سرماخوردگی در 24 ساعت،امکان پذیر است؟
  • روزه گرفتن با مشکل فشار خون
  • فصل تولد و ارتباط آن با زندگی افراد
  • دلایل مختلف برای گزیده شدن توسط پشه ها
  • تبلیغ در روزنامه ها برای طلاق
  • 8 گام مهم برای خانمها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است