موضوعات

استفاده بیش از حد از مواد غذایی سالم

 4256

 با وجود اینکه متخصصین تغذیه استفاده از خوراکی ها و مو اد غذایی سالم را پیشنهاد میدهند اما زیاده روی در خوردن آن ها را نیز برای بدن مضر و خطرناک میدانند

رعایت اعتدال حتی در مورد گزینه های سالم غذایی نیز صدق می کند و باید این نکته را به یاد داشته باشیم که بیشتر همیشه بهتر نیست!

در اینجا 5 نوع ماده غذایی سالم که افراط در مصرف آنها منجر به بروز مسمومیت های غذایی می شود، بیشتر معرفی شده است:

آجیل برزیلی: آجیل برزیلی منبع اصلی سلنیوم است؛ یعنی یک عنصر اساسی در تولید مثل و کمک به بدن برای مبارزه با عفونت ها. یک مشت آجیل برزیلی نزدیک به 90 گرم سلنیوم دارد که تقریبا دو برابر میزان نیاز روزانه شما به این عنصر است.

خوردن گاه به گاه آجیل برزیلی خوب است اما مصرف هر روزه آن باعث خطر سمیت سلنیوم می شود و همین روند با از دست دادن مو، مشکلات عصبی و مشکلات دستگاه گوارش، سبکی سر، و حتی حمله قلبی و نارسایی کلیه همراه است. مصرف یک وعده آجیل برزیلی در هفته خالی از لطف نیست. مصرف روزانه توصیه شده سلنیوم 50 تا 70 میکروگرم در روز برای بزرگسالان است.

چغندر: سبزیجات تیره رنگی مانند چغندر نیروگاه تغذیه ای هستند اما ترکیبات طبیعی به نام اگزالات هم دارند که در واقع یک پروبیوتیک برای تغذیه باکتری های سالم در روده محسوب می شود. اما اگر شما مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستید، مصرف بیش از حد غذاهای حاوی اگزالات همه چیز را بدتر می کند. کلیه ترکیباتی مانند اگزالات را به سختی فیلتر می کند و تجمع آن می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود. اگر شما نیاز به قطع غذاهای سرشار از اگزالات دارید، یک متخصص تغذیه می تواند پیشنهادهای جایگزین با اگزالات کمتر مانند کلم یا گل کلم را به شما ارائه دهد.

کنسرو تن: اگرچه این کنسرو سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است اما زیاده روی در مصرف ماهی تن می تواند به جهت دریافت مقدار زیاد جیوه، خطرناک باشد زیرا این ماهی نسبت به بسیاری از ماهی های دیگر حاوی جیوه بیشتری است. دریافت جیوه زیاد به مشکلات بینایی، شنوایی و گفتاری، ضعف عضلانی و هماهنگی، منجر می شود. علاوه بر این مصرف بیش از حد جیوه منجر به وارد آوردن آسیب به سیستم عصبی و مغز جنین در حال رشد و کودکان خردسال خواهد شد. در طول هفته، بیش از سه تا پنج کنسرو ماهی تن، مصرف نکنید. همچنین، بیشتر از ماهی هایی مثل سالمون استفاده کنید.

لوبیا سفید و گوشت قرمز: هر دو منبع سرشار از آهن محسوب می شوند و نقش اساسی در انتقال اکسیژن به ماهیچه ها دارند. به یاد داشته باشید که دریافت کم آهن باعث احساس ضعف و خستگی و دریافت زیاد آن باعث ابتلا به نارسایی کبد خواهد شد. اگر شما در حال گرفتن مکمل های آهن هستید، در مورد میزان استفاده از این منابع غذایی با پزشک تان مشورت کنید.

برنج قهوه ای: مطمئنا استفاده از کربوهیدرات های پیچیده ای مانند برنج قهوه ای مساوی است با بهداشت مواد غذایی. اما به یاد داشته باشید که برنج آرسنیک موجود در آب و خاک را جذب می کند و برنج قهوه ای تمایل بیشتری برای جذب بیشتر فلزات سنگین دارد. آرسنیک در این میان به عنوان یک ماده سرطان زا، شناخته شده است و در حال حاضر هیچ آستانه ایمنی در برابر مقدار آن در غذا شناخته نشده است. اما کارشناسان بخصوص کارشناسات محیط زیست اعلام می کنند که میزان استفاده از این نوع برنج باید در حد بسیار متعادل باشد و بیشتر، غلات سبوس دار جایگزین آن شود.

www.prevention.com

آوای سلامت

 

همکار دکتر سلام

16 خرداد 1395

مطالب مرتبط

  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • داشتن پوست درخشان با این توصیه های غذایی
  • نوشیدن قهوه قبل از ورزش،چرا؟
  • قبل از خواب این موارد را فراموش نکنید
  • مناسب ترین راه برای از بین بردن کبودی
  • با این ویتامین ها از مبتلا شدن به کبد چرب پیشگیری کنید
  • بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند،باید چه تغذیه ای داشته باشند؟
  • مصرف ماست را در پائیز فراموش نکنید
  • خواص فوقالعاده خوراک عدسی را فراموش نکنید
  • خوردنی های که به ظاهر مفید هستند
  • درمان های خوراکی بیماری ام اس
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش دوم)
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش اول)
  • مزایا و معایب استفاده از گیاه آرتیشو
  • برنامه ریزی تغذیه ای برای کلاس اولی ها
  • پربازدیدترین مطالب

  • با چه نوع غذاهایی دچار مسمویت می شویم؟
  • ابتلا به سرطان با خوردن زولبیا و بامیه
  • خوردنی های شب عید و این نکات مهم
  • شگفت‌انگیز ترین بقولات
  • عوارض خطرناک مصرف پیراشکی
  • روش هایی که شما را در کم کردن وزن یاری می رسانند
  • درمان های مختلف برای رفع کم خونی
  • افزایش طول عمر با مصرف میوه و سبزی
  • خوردن پنیرهای شور ممنوع!
  • آنتی بیوتیک بدن ماهی چه نگرانی هایی دارد؟
  • آیا میدانید شکلات باعث درخشندگی چشمها میشود
  • برطرف شدن مشکلات خواب با برنج
  • اهمیت نیاسین یا اسیدنیکوتینیک B3
  • تمایل زیاد جامعه به مصرف نوشابه
  • طالبی را دست کم نگیرید
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • درمان مشکلات بدن با نوشیدن آب
  • مهار فراموشکاری و پیشگیری از کم شدن حافظه
  • حرکات ورزشی در ساعات اداری
  • مواد تشکیل دهنده بطری های آب یکبار مصرف
  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • اهمیت ورزش و تغذیه مناسب برای نوجوانان
  • مراقبت روحی و روانی از بزرگترها
  • توضیحات متخصص درباره پرکننده های پوست
  • افزایش تعداد مراجعین برای شیمی درمانی
  • بهترین عینک آفتابی کدام است؟
  • اثرات مخرب سیگار بر ژنتیک انسان
  • لرز های نشانه کم خونی
  • نکات ضروری درباره لایه برداری پوست
  • دلایل عدم تحمل سرما چیست؟
  • مهم ترین نشانه های سرطان
  • پیشنهاد سردبیر

  • مراقبت و نگهداری بیشتر از قلب
  • کرم پودر برای پوست های زرد، روشن، متوسط و تیره
  • اعتیاد به کامپیوتر چرا و چگونه ؟
  • مراحل و اصول طراحی و زمانبندی تمرينات قدرتی
  • تاثیر تنهایی بر هوش فرزند
  • اطلاعات کامل درباره خشکی واژن
  • ضربه مغزی شدن اطفال با پرت کردن آنها به سقف
  • استفراغ های غیرعادی و این نشانه های مهم
  • افسردگی والدین و مشکلات رفتاری فرزندان
  • نفخ شکم با برنج را چگونه برطرف کنیم
  • علائم بالینی بیماری هپاتیت C
  • راز سلامت ژاپنی ها در چیست ؟
  • با کدو حلوایی پوستتان را شاد کنید
  • عمل پیوند مغز استخوان آلوژن در اهواز موفقیت آمیز بود
  • گشنیز و توصیه به خوردن آن
  • 
       
    
    x